Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování v Linci

Od: petula00* odpovědí: 7 změna:

Planuji cestou na dovču navštívit Berchtesgaden.To už jsem se tady ptal a dostal jsem výborné odpovědi.Ale jeden den by jsme chtěli navštívit taky Linec(Linz) a mrknout na historické centrum okolo Hauptplatzu.Máte někdo zkušenosti s parkováním v této lokalitě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Před několika lety jsme v Linci zaparkovali poblíž nádraží a do centra došli pěšky.

Nešlo nám o to ušetřit za parkování, ale báli jsme se, že v centru nenajdeme parkoviště, a že spoustu času ztratíme hledáním vhodného místa.

doplněno 16.08.12 20:25:

Linec je menší než Vídeň. My jsme od nádraží do centra došli za cca 20 - 25 minut. Připadlo nám to lepší, než se shánět po parkovišti někde blíž. Pak ve výsledku zbyde k prohlídce méně času.

petula00*
hodnocení

Taky mi nejde o peníze,ale o nějakou jistotu najít parkoviště.To jsme zažili včera ve Vídni.U Schonbrunnu se dalo zaparkovat na Gasmannstrase zadarmo úplně v pohodě tak když jsme chtěli zajet k Hofburku tak na Stephan-platzu bylo podzemní parkoviště plný.Takže jezdit jak pominutý v okolí a najít místo.našlo se ale cca pomalu 3/4 hod daleko.Takže jen nakouknout na dom sv Štěpána a na Hofburk už se nedostalo.To by jsem právě nechtěl absolvovat v Linci.Proto nějaký spolehlivý parkoviště poblíž.I když,co je to spolehlivost...

jmz

Tak na výlet do Linze se chystáme v polovině září. Uvítáme tedy, podělíte-li se o aktuální zkušenosti s parkováním a případně o to, co stojí při jednodenním výletu vidět.

petula00*
hodnocení

Tak na Linec se chystám zítra.Dám vědět jak to vypadá s parkováním atd.

jmz

Tak jak se vyvedl výlet do Lince? Nějaké postřehy, které stojí za to zveřejnit, aby pomohly dalším? Předem díky. O víkendu frčíme...

petula00*
hodnocení

Tak výlet do Lince se vydařil tak z poloviny.Vzhledem k bouračce na trase byla silnice na cca 1hod zablokovaná takže jsme do Lince dorazili až po 11hod.S parkováním nebyl celkem problém neb jsem si doma tak zhruba dle satel.map nastudoval několik variant parkování.Podasřilo se mi zaparkovat v centru blízko Haupt platzu,odkud se dá v pohodě dojít k památkám v centru města.Alt dom,Nový dom(velmi pěkný).Chtěli jsme jít ještě do ZOO ale časově nám to už nevyšlo.

Takže zaparkovat se mi podařilo v ulici Mozartstrase.Když se jede od Dunaje ul.Dametzstrase tak po zabočení vlevo do Mozartstrase je asi po cca 100m po pravé starně vjezd na parkoviště do velkého dvora.Je to dobře označeno.Je to placené ale za 3hod jsem zaplatil cca5euro.Jinak jsem viděl ještě jiná parkoviště .Oproti Vídni je jich v centru daleko více a lépe značena. tady je foto mapy s označením.nějak se mi to nepovedlo ale snad to bude k přečtení.

ulozto.cz/... Snad to pomůže.

lineccz
hodnocení

0x

V Linci se nejlépe parkuje u Ars Electronica centra (jen pozor na tradiční jarní trhy, kdy na tomto parkovišti pro několik set aut je tržiště). Více na linec.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]