Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přispěvek na bydlení+příjmy ze spoření

Od: rakave* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Dostáváme příspěvek na bydlení a musíme dokládat příjmy.Za pár měsíců,protože jsem v důchodu,mi bude vyplaceno důchodové spoření (pojištění ).Spadá toto spoření do příjmu,které se musejí přiznávat kvůli přízpěvku na bydlení? Díky za radu.

doplněno 16.08.12 16:30:

Správně jsem měla napsat,že se jedná o penzijní připojištění AXA.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne, nepočítá. Jsou to peníze, které jste už jednou vydělala a ke zdanění přihlásila. Vůbec se takovou prkotinou nestresujte. *hej*Vy jste typický příklad slušného obyvatele téhle republiky. Někdo nosí miliony v krabici, druhý si staví za miliony, které nevydělal, byt. A vy se zvencnete v tramvaji, ikdyž máte cvaklý lístek v ruce, když vejde revizor a poskládáte se, když dostanete své peníze o maloučko rozmnožené, jenom ze strachu, že nedodržujete pravidla. *zed*Neblázněte.

hodnocení

0x

Mám pocit že když sem tu žádost s pracovnicí sepisoval tak se mě přímo ptala jestli sem obdržel nějaký peníze z pojistky, stavebního spoření nebo jinejch podobnejch ,,produktů".

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Viz.: příjmy rozhodné pro nárok na dávky státní sociální podpory zahrnují především příjmy ze závislé činnosti, příjmy z podnikání nebo jiné samostatné výdělečné činnosti a dále dávky nemocenského a důchodového pojištění a podporu v nezaměstnanosti včetně obdobných příjmů z ciziny. Do rozhodného příjmu se započítávají tzv. čisté příjmy.

doplněno 16.08.12 16:03:

jen pro vysvětlení: dávky důchodového pojištění vyplácí Česká správa sociálního zabezpečení (důchody, ať už starobní nebo innvalidní). S penzijním spořením nemají nic společného.

doplněno 16.08.12 16:31:

Ne, nezapočítává.

rakave*
hodnocení

Asi jsem míň chápavá :)...takže výplata penzijní připojištění se započítává do hodnocených příjmu nebo ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]