Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěla bych znát váš názor. Na internetu jsem se seznámila s klukem, psali jsem si a bylo to fajn, ale on je z druhého konce republiky, teď jde do prváku na výšce, no a já po tom týdnu co jsme si psali se do něho zamilovala, s hodně lidma jsem si tak psala, ale opravdu něvěřila bych tomu, že je to možné. Jemu je 21, mě 24. Kdyby byl ze stejného města jako já, tak bych neváhala a chodila bych s ním, ale takto jsem se rozhodla to s ním ukončit. Nemá to cenu. On mě přesvědčoval, že má, ale já už mám dost rozumu na to, abych věděla, že bych mu akorát bránila ve štěstí si najít nějakou holku na škole. Navíc bych chtěla někoho staršího, zajištěného, přála bych si rodinu. Je mi to strašně líto, ale někdo z nás dvou přece musí mít rozum. Měla bych se učit v září mě čekají zkoušky, ale já jsem prostě hotová, nepoznávám se. Myslíte, že jsem udělala dobře, co byste na mém místě dělali vy.
Děkuji mnohokrát za odpověď
Z druhého konce republiky? A co má být?
Tuším i tady na Poradte.cz je nás spousta co má protějšek z jiného státu...
ČR přejedete za den na kole...natož autem..takže pojem "z druhého konce republiky" je pro mne velmi úsměvný..
Zvláště pokud jste si s ním rozuměla..
Nicméně pokud chcete "zajištěného a staršího", pak je to zase o něčem jiném..., hlavně aby ten starší a zajištěný...chtěl mladou a nezajištěnou..že ano..
Podle mého názoru jste udělala dobře. Po týdnu o tom klukovi ještě nic nevíte (i když cit si nedá poroučet), ale jedno je jisté - pokud byste se měli vídat aspoň trochu častěji, spotřebuje to veškerý Váš čas, navíc v období, které máte věnovat studiu. Jste mladá, příležitostí bude ještě dost a dost. Tleskám Vašemu rozhodnutí, časem to přebolí a objeví se nové horizonty.
Nechápu už jen ten fakt, že se dospělá žena zamiluje po týdnu do někoho koho nikdy neviděla. Vy vůbec nevíte co je to za osobu, jak vypadá, jak myslí, zda opravdu studuje VŠ...Jste si jistá, že jste si nepsala třeba semnou a nebo z šedesátníkem Lojzou ¨co sedí na Borech? Vypněte počítač a jděte někam mezi nevyrtuální lidi! Pak teprve můžete mluvit o lásce ale zcela jistě to nebude po týdnu a třeba u úplně cizí fotky někde z nettu. Za mě tedy ANO, udělala jste dobře. Máte 24 let a dost času na to aby jste lásku našla ale věřte mi, že i tak nebudete vědět jestli je to na rok, dva nebo 50.
doplněno 16.08.12 16:43:omlouvám se za to Y.
Víte,
na jednu stranu jste asi jednala rozumně a dospěle, na druhou stranu nikdy nevíte, co by vztah přinesl. Není nic neobvyklého, že se lidé za svou láskou stěhují i přes celou republiku...
V tomto případě je asi nejlepší poslouchat svůj vnitřní hlas. Pokud jste si souzeni, vaše cesty se ještě sejdou.
Asi to bylo dobře. Měl jsem kdysi dávno známost necelých 100 km daleko. Každý víkend jsem za ní jezdil. Bylo to krásné, ale neperspektivní (a to nezmiňuju, jak to lezlo do peněz). Za ty 2 dny se moc nepoznáte a aniž byste chtěli, chováte se k tomu druhému nepřirozeně. Je pravděpodobné, že byste se stejně rozešli, kdybyste spolu byli delší dobu vcelku a poznali, jaký je ten druhý ve všedním životě. Výjimky samozřejmě existují, netvrdím, že takhle nemůže vzniknout vztah na celý život, ale není to pravděpodobné.
doplněno 16.08.12 15:43: Ten věkový rozdíl nehraje roli. Možná, když je Vám 24 a jemu 21, zdá se to být nepřekonatelné, ale až Vám bude 54 a jemu 51, tak si rozdílu ani nevšimnete
Život je velmi krátký na to, abychom si mohli dovolit promarnit jakoukoli příležitost. Jestli ho máte skutečně ráda, jeďte za ním třeba na kraj světa. Jen tak zjistíte, jestli za to ta láska stojí, nebo ne. Třeba zjistíte, že jste se v něm spletla a z lehkostí budete hledat jiný vztah. Jinak budete celý život pochybovat co by-kdyby... Nebo z toho bude hezký románek, na který budete vzpomínat celý život.
Může se to "vyvrbit" jakkoli, tak tu příležitost nezahazujte!
Tak já jsem sice zastánce toho, že internet je další či jiná forma komunikace s reálnými lidmi, ovšem za prostředek k navázání plnohodnotného partnerského vztahu jej nepovažuji. Podle mne může internet hrát svou roli jako prostředek k seznámení a do učité míry i poznání názorů protějšku. Nedovedu si představit se na dálku zamilovat, aniž bych se s protějškem alespoň párkrát setkala ...
Internet, telefon či jiný druh komunikace na dálku podle mne může fungovat u již existujícího vztahu v případě např. pracovních cest, dovolené, ...
Podle mne jde spíše o určitou formu okouzlení z toho, že s někým "z druhého konce republiky" na dálku sdílíte stejné či podobné názory. Zamilovanost, láska i jakýkoliv další cit ovšem potřebují více.
Protože podle mne nejde ani o zamilování ani o lásku, nebylo podle mne nutné nic končit. V přátelské komunikaci jste klidně mohla pokračovat dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.