Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výbava na malování uhlem

Od: elektrik* odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Přemýšlel jsem nad originálním dárkem pro maminu k jejím narozeninám a vzpomněl jsem si, že za mlada ráda a dobře kreslila uhlem. Napadlo mě jí pořídit sadu se stojanem či držákem papíru (nejraději na stůl, aby se dalo kreslit v sedě), uhly, papíry... ale nidke nic co by odpovídalo nalézt nemohu.

Stojany jsou k dispozici jen ty na rámy s plátnem... a papíry a uhly ... jake? Je to složitější, nežli jsem si myslel. Máte někdo tipy popř. zkušenosti?

Díky a prima den

Martin Z.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nezapomeňte na fixativ ve spreji. Kresba uhlem se musí zafixovat, jinak se rozmaže. Např. tento: kreslit.cz/...

elektrik*
hodnocení

Díky, to je důležitá informace

mowla*
hodnocení

2x

Uhel - např.: marketart.cz/...

A papír by určitě potěšil ruční, nejproslulejší je z Velkých Losin - muzeumpapiru.cz/...

;)

elektrik*
hodnocení

Hm, hm.. díky za tipy :) Pokud máte někdo dsalší rady... uvítám *palec*

hodnocení

2x

My jsme ve škole používaly (byly jsme všecky holky), tvrdý papundekl, na který jsme lepily v rozích balící papír. Takový sprostý, hrubý, s třískami. Na ten se kreslilo nejlépe. A plastickou gumu na mazání. Ta je důležitá. :D Když jsem dostala dobrý papír na uhel, měla jsem s ním problémy, bála jsem se ho. Jestli se vám papundekl, ktrerý se opíral o pokrčenou nohu, a to všecko nezdá dost repre, tak se ještě kouněte na suché pastely. ;)

elektrik*
hodnocení

Díky.. good idea :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]