Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneuservis - vyplatí se začít?

Od: jiristransky® odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

vyplatí se v dnešní době začít s pneuservisem?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

záleží jak moc si věříš,jsi šikovný a nebudeš "nenažraný"(když to takhle napíšu)-zaříná už u nás trošku fungovat princip kvalitní služby za rozumnou cenu-pokud se do toho vejdeš,tak by ses mohl ujmout...

laybor*

V Y P L A T Í

doplněno 30.07.12 20:05:

Ještě rozděl jestli budeš nájemník - nebo si budeš všechno zařízení kupovat sám (zvedáky,vyvažovačka,zouvačka ...,)

hodnocení

poslední dobou uvažuji nad několika "vedlejšáky", ale třeba u toho přezouvání se bojím, že to bude jen nárazové (přechod zima/léto). dále jsem zvažoval s kamarádem vrakoviště, ale co jsem to studoval do podrobna, tak do toho nejdu - moc administrativy, časté kontroly a hlavně snědší spoluobčané a "čórky". V neposlední řadě jsem zvažoval i programování jako hlavní činnost, ale byl jsem na jednom pohovoru a tam mi nesedlo velmi společenské prostředí, tak uvidím jak dál. Nicméně mě napadlo ještě instalovat protisluneční fólie na auta a k tomu ještě polep karoserie, ale na to je potřeba velký prostor, což není zrovna levná záležitost a reklamace tam jsou časté co jsem se doslechl.

laybor*

U pneuservisu a vrakáče bude administrativa podobná,jinak je lepší otevřít pneuservis dále od konkurence , když není sezona stačíš na přezouvání sám(uvidíš podle objednávek) ,( podle počtu zvedáků nejvýše 2 ) , v sezoně se přibere brigádník , pokud zavedeš nový pneuservis tak počítej spíše s menším počtem aut, nikdo o něm nebude vědět.

klidně se poptej u konkurence - a uvidíš .

doplněno 30.07.12 20:21:

Polepy celého auta - je potřeba velká zručnost ,

hodnocení

polepy aut jsem už dělal. v jedná pražské firmě (mám to z mělníka kousek) jsem lepil taxiky do žluté fólie. je to celkem pohodová práce, ale nejde to dělat v jednom a moc lidem se do toho nechce.. hlavně poslední dobou je veliká konkurence

doplněno 30.07.12 20:25:

do budoucna bych chtěl minimálně vedlejšák a ideálně něco s autama, protože to je takové moje hobby, ale zatím to je ve fázi promýšlení co bude pro mě ideální.

nu*
hodnocení

0x

tak vybavení něco stojí ale pokud MDCR prosaadí změnu zákona o povinných zimních pneumatikých 4 mm, bude to v servisech hukot...také je čím dál tím víc motorek a skůtrů a pořádnou vyvažovačku se speciálním trnem na skůtrkola má jen málokdo

cobrak*
hodnocení

0x

U nás před rokem otevřeli pumpu na LPG a chvíli na to k tomu přidali pneuservis. Včera jsem tam byl, protože jsem najel na hřebík a ptal se při práci, jak jim to tam jde. Říkal ten servisák, že teď je to blbý, že jsem dnes druhý zákazník a to už zavírali. Že teď je to jen tak, když někdo píchne a jede okolo. Ale že když začala sezóna, tak absolutně nestíhali! A toto mají jen jako vedlejšku k té pumpě. Taiže asi tak. Také záleží na místěm propagaci, cenách a hlavně šikovnosti.

hodnocení

0x

(ne)vyplatí za určitých podmínek.

Já nemám pneuservis, ale vyvažovačku a zouvačku (nové) mám. a mě se vyplatí!

jarda3*
hodnocení

0x

Aha, koukam idealni cas nechat prezout 8 kol co na zimu potrebuju ;) A 4mm jsou snad povinne uz ted, asi malokdo jezdi jen pokud neni snih...

petrka*
hodnocení

0x

V dnešní době? Rozhodně se NEVYPLATÍ.

Zřízení provozovny podle hygienických předpisů, norem pro pneuservisy atd.? Počáteční investice slušný balík, sám v provozovně od 09:00 - 18:00 hod., jinak se nechytáte. Investice do pneumatik také není žádná sranda a to navíc do toho správného rozměru, aby neležely v regále a nic...

Pozdě, příliš pozdě...

Investice do pneumatik je zbytečná, páč zavolám a druhý den si vyzvednu pneu z velkoobchodu. Pokud chcete konkurovat velkému, je to problém..

doplněno 04.08.15 08:32:

Jasně že základ musí mít skladem, na běžná vozidla, ale ne velký sklad..

petrka*

Když nebude mít pneumatiky, nebude mít co prodávat. Řidič pojede jinam, kde to má hned a ne čekat a pak znovu přijet. To už asi ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]