Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
vyplatí se v dnešní době začít s pneuservisem?
záleží jak moc si věříš,jsi šikovný a nebudeš "nenažraný"(když to takhle napíšu)-zaříná už u nás trošku fungovat princip kvalitní služby za rozumnou cenu-pokud se do toho vejdeš,tak by ses mohl ujmout...
V Y P L A T Í
doplněno 30.07.12 20:05:Ještě rozděl jestli budeš nájemník - nebo si budeš všechno zařízení kupovat sám (zvedáky,vyvažovačka,zouvačka ...,)
poslední dobou uvažuji nad několika "vedlejšáky", ale třeba u toho přezouvání se bojím, že to bude jen nárazové (přechod zima/léto). dále jsem zvažoval s kamarádem vrakoviště, ale co jsem to studoval do podrobna, tak do toho nejdu - moc administrativy, časté kontroly a hlavně snědší spoluobčané a "čórky". V neposlední řadě jsem zvažoval i programování jako hlavní činnost, ale byl jsem na jednom pohovoru a tam mi nesedlo velmi společenské prostředí, tak uvidím jak dál. Nicméně mě napadlo ještě instalovat protisluneční fólie na auta a k tomu ještě polep karoserie, ale na to je potřeba velký prostor, což není zrovna levná záležitost a reklamace tam jsou časté co jsem se doslechl.
U pneuservisu a vrakáče bude administrativa podobná,jinak je lepší otevřít pneuservis dále od konkurence , když není sezona stačíš na přezouvání sám(uvidíš podle objednávek) ,( podle počtu zvedáků nejvýše 2 ) , v sezoně se přibere brigádník , pokud zavedeš nový pneuservis tak počítej spíše s menším počtem aut, nikdo o něm nebude vědět.
klidně se poptej u konkurence - a uvidíš .
doplněno 30.07.12 20:21:Polepy celého auta - je potřeba velká zručnost ,
polepy aut jsem už dělal. v jedná pražské firmě (mám to z mělníka kousek) jsem lepil taxiky do žluté fólie. je to celkem pohodová práce, ale nejde to dělat v jednom a moc lidem se do toho nechce.. hlavně poslední dobou je veliká konkurence
doplněno 30.07.12 20:25:do budoucna bych chtěl minimálně vedlejšák a ideálně něco s autama, protože to je takové moje hobby, ale zatím to je ve fázi promýšlení co bude pro mě ideální.
U nás před rokem otevřeli pumpu na LPG a chvíli na to k tomu přidali pneuservis. Včera jsem tam byl, protože jsem najel na hřebík a ptal se při práci, jak jim to tam jde. Říkal ten servisák, že teď je to blbý, že jsem dnes druhý zákazník a to už zavírali. Že teď je to jen tak, když někdo píchne a jede okolo. Ale že když začala sezóna, tak absolutně nestíhali! A toto mají jen jako vedlejšku k té pumpě. Taiže asi tak. Také záleží na místěm propagaci, cenách a hlavně šikovnosti.
V dnešní době? Rozhodně se NEVYPLATÍ.
Zřízení provozovny podle hygienických předpisů, norem pro pneuservisy atd.? Počáteční investice slušný balík, sám v provozovně od 09:00 - 18:00 hod., jinak se nechytáte. Investice do pneumatik také není žádná sranda a to navíc do toho správného rozměru, aby neležely v regále a nic...
Pozdě, příliš pozdě...
Investice do pneumatik je zbytečná, páč zavolám a druhý den si vyzvednu pneu z velkoobchodu. Pokud chcete konkurovat velkému, je to problém..
doplněno 04.08.15 08:32:Jasně že základ musí mít skladem, na běžná vozidla, ale ne velký sklad..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.