Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi je to moje chyba, ale chtěla bych se zeptat o nápravu. Týden před 1.8.2012 jsem uzavřela pracovní smlouvu s firmou, ale pracovní smlouvu mně ještě nedala. Už od toho 1.8. pracuji. Dřív, než se ozvu firmě, chtěla bych vědět, jestli je to opravdu jejich chyba a jejich nedbalost. Je to jejich povinnost, abych dostala před započetí práce do ruky tu pracovní smlouvu? Já vím, že je to také moje chyba, ale měla jsem takovou radost, že budu mít práci a myslela jsem, že nechají podepsat pracovní smlouvu vedoucího (nebo kdo to má být) a pošlou mně to a ono nic. Děkuji za odpověď.
Uzavřela jste pracovní smouvu, a to jakou formou- ústně či písemně? Ústně uzavřená pracovní smlouva je neplatná, v tom případě pracovní poměr vůbec nevznikl. Písemná pracovní smlouva se vyhotovuje ve dvojím vyhotovení a podepisují ji obě smluvní strany - vy a kompetentní pracovník firmy. Jestliže jste ji podepsala, měla jste si počkat na podpis druhé strany. Zajděte si co nejdříve za pracovníkem, s kterým jste jednala a vyžádejte si jedno vyhotovení pracovní smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.