Nejste přihlášen/a.
Pomáhal jsem kolegovi na zakázce,vzal jsi ve stavebninách na mé jméno materiál /bez mého vědomí/.Dostal vše zaplaceno,ale mou práci nezaplatil,a nezaplatil ani materiál ve stavebninách.Trvá to už třetí měsíc.Mezi tím jsme pracovali na velké zakázce,která bude teď splatná,a uvažuji,že by mu s vyplacené sumy strhnul dluh vůči mě,a dluh vůči stavebninám.Jedná se o celkovou výši dluhu 21.000.kč.Každý mi radil,o podání žaloby,ale to by bylo na dlouho,tudíž uvažuji o tomto způsobu uhrady vzniklého dluhu.Můžu mít problémy se zákonem pokud bych to tímto způsobem řešil situaci?Děkuji za odpověď.
Pokud je pravda, že Vám peníze dluží a můžete toto doložit, pak udělejte zápočet své pohledávky a peníze si odečtěte. Problémy se zákonem? Dluhy se mají splácet a každý se brání tak, jak umí. Kdyby na Vás podal žalobu, podáte protinávrh...Toto řešení využívá čím dál víc lidí, když se chtějí domoci svých peněz. Je to nejjednodušší cesta a případný soudní spor si každý 2x rozmyslí.
Dobrý den.
Naprosto souhlasím. Je to jediné řešení - vzájemný zápočet pohledávek a závazků. žádné problémy se zákonem mít nebudete, můžete-li Vaše pohledávky a závazky písemně doložit.
Nechápu, jak si Váš kolega mohl vzít bez Vašeho vědomí materiál ve stavebninách. Ten mu někdo vydal bez objednávky a bez Vašeho podpisu?
Ve stavebninách v místě působění známých živnostníků se na objednávky nehraje. Pokud parta u nich nakupuje pravidelně, má ve stavebninách zaveden sešit ( na jedno jméno) kde se pouze zapisuje odebraný materiiál a parťák po ukončení zakázky vrátí neporušené zbytky materiálu a zaplatí odebrané zboží. Je to běžná praxe. Samozřejmě se lidi musejí znát. A je jedno, jestli parťák Pepa pošle kolegu Lojzíka pro materiál a nebo si jej odebere sám. U nás jsou troje stavebniny a ve všech to tak funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.