Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Mám takový problém, chtěl bych změnit svůj postoj k mému životu ale nevím jak, snad je tu někdo kdo by mi doporučil nějakou literatuju nebo nějakou techniku. Je mi 18 let, mám svůj život rád ale vím že mám spoustu chyb. Vždycky všechno dělám až to nejde jinak. Například mám příležitost vydělávat peníze po internetu, dobřeto nese ale když vím že je mám a zatím je vydělávat nepotřebuju tak to endělám, když mi teče do bot tak se do toho zažeru, přes den pošlu 100 emailů a za měsíc je to třeba 40 tisíc, ale pak ty peníze zase mám a nevydělávám nic. Peněz si vážím, šetřím co se dá takže né že bych to rozfofroval ihned. Tak to mám i se školou, flákám to dělám všechno jiný ale až mi zase hrozí průser tak se zase zažeru a jde to. A například toto bych chtěl změnit na sobě. Abych si vydělval pořád, čas mi to nežere třeba aspoň na polovinu toho než mi teče do bot, stejně tak s tou školou.
Flákám se doma místo toho abych třeba chodil do posilky(což bych chtěl taky na sobě změnit).
Proto se vás ptám na radu- jak to změnit? Takový ten postoj že ikdyž nemusím tak bych to měl dělat a mám to dělat.
Díky moc za rady, snad jste mě pochopili
K pochopení je to asi složitější.
Jsi klasickým příslušníkem mladé generace, která je úplně jiná. Viditelně neznáš cenu peněz a to jak se také těžce vydělávají. V osmnácti jsem já bral pětset korun měsíčně a ještě nedávno jsem chodil do těžké a škodlivé práce za deset tisíc čistého.
Kromě toho píšeš, že školu flákáš až do průseru a pak zabereš.
Zamysli se nad sebou a představ si sám sebe za dvacet let. Budeš mít zodpovědnost za sebe, za rodinu, za děti, za byt nebo dům, za spoustu věcí. Budeš to dělat taky tak? Myslíš, že s podobným postojem si tě třeba bude vážit tvoje budoucí manželka? Představ si, že budeš třeba nemocný, shoří ti dům, přijdeš o práci. Co uděláš?
Píšeš že se flákáš doma, místo abys chodil do posilovny. Spíš bych doporučil nějakou brigádu, abys viděl ten svět taky z jiné stránky, než že se hrnou peníze jen posíláním e-mailů. Třeba takové noční doplňování zboží v supermarketu, to je lepší než celá posilovna...
Na nějakou změnu nejsou knížky, ani příručky, ani prášky... To si musíš ujasnit sám v sobě. jestli budeš celý život flákač a budižkničemu, nebo spokojený normální člověk.
Jerry , mluvíte mi naprosto z duše. Líp bych to nenapsala. Ano, ta dnešní generace je úplně jiná. A někdy mě zamrazí, když si pomyslím, kam až by to všechno mohlo vést. Jaga.
On kdysi ten určený řád a denní režim a povinnost pracovat opravdu nebylo na škodu. Dneska dá mladým něco pracák, něco rodiče, a po takových 2 letech bez práce ji mnohý už ani nehledá. Na co? Není to holt v lidech.
Kdo za to může, jak se mění hodnoty? Jaga.
Dobrý den,je to ve Vás a ve Vaší hlavě,nemáte za nic zodpovědnost jen za sebe. Mladým chybí vojna,někdo na ni nadává,ale mnohé naučila postarat se o sebe a "zmužnět".Váš postoj vidím u mladých hojně,proč bych se snažil když mi to stačí a až je ouvej zaberu.Stanovte si cíl,sen,přání,třeba osamostatnit se, chci být do 25 milionářem,nebo budu makat a zkoupím byty a budu je pronajímat,nebo pojedu kolem světa,budu pomáhat,najděte si nějakou motivaci.Zajděte do posilovny,najdete tam třeba supr kamaráda ze kterým se budete hecovat a makat na sobě.Ze školou to je podobné,makejte a budte chytrý,jděte do dalšího studia.
Na Váš problém literatura není,a také si myslím že se asi něco zanedbalo v mládí.Chtělo to větší důslednost.
Zdravím.
Žádnou techniku ani literaturu na tento problém nehledejte. Nic takového není. Problém je ve Vás. Píšete, že se flákáte, nic neděláte pořádně. Důležité je, že si to alespoň uvědomujte a víte, že to není správné. Teď s tím jen něco udělat, že? Ale to už je jen a jen na Vás. Jste plnoletý, těžko můžete očekávat, že Vás bude někdo do něčeho strkat, držet nad Vámi pomyslný bič. Stanovte si denní režim. Vymezte si kolik času budete věnovat škole, práci a kolik odpočinku. Pak režim ale musíte dodržovat.Jen to jen o sebekázni a vůli něco se sebou udělat. Tak do toho a začněte co nejdříve. To, že jste položil tento dotaz berte jako slibný začátek a start ke změně postoje k životu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.