Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně ustájená zvířata

Od: kamila1982* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer,

s přítelem a jeho rodičema bydlíme ve středu malé vesnice. Asi před 8roky vedle nás koupili starší lidé domek s malým dvorkem, spolu s nimi se nastěhovalo na tento malý dvorek o velikosti 3 x 2 metry, nekolik druhů zvířat. Na tomto prostoru "chovají" několik slepic, krůt, kozy, perliček, kohouta. Během roku jim několik zvířat uhyne, tak to opět doplní do původního počtu.

Bohužel bydlíme v terénu a tyto sousedy máme nad sebou, a tak v případě že zaprší máme velký nános bahna na našem pozemnku, nemluvím o zápachu a hmyzu, který je v tomto období nesnesitelný. Okna nelze otvírat, a na naši velkou zahradu lépe vůbec nechodit z důvodu velkého zápachu, a to proto že máme hnojniště přímo pod okny. Domluva se sousedy není nijaká, odmítají odstranit nebo upravit vše oč byli žádáni. A to nemluvím o kdysi kojenecké vodě ve studni, která díky sousedům už není ani na mytí nádobí, protože v případě že zaprší nám jde vše po zahradě až k studni.

Minulý týden jsem to už nevydžela a obrátila se na odbor životního prostředí, bohužel mi bylo oznámeno že se s tím dělat nic nedá, max. se obrátit na veterinu. Na znekvalitnění vody mi bylo řečeno že jsem měla nechat dělat rozbor každý rok, aby bylo vidět jak k znehodnocení vody došlo.

Děkuji za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Ústně nevyřídite nic. Napište dopis se žádostí o pomoc a sjednání nápravy bla bla bla ... dole udělejte ROZDĚLOVNÍK a vypište všechny možné instituce, které by vám mohly pomoci. Dopisy doporučeně rozešlete a nevěřím, že by se nenašla cesta k nápravě. Každý si rozmyslí co vám dá písemně a každý dle rozdělovníku uvidí, kam jste dopisy odeslala. Držím palce.

hodnocení

0x

To vše je na hrozně dlouhé lokte ikdyž rada to je dobrá-myslím rozeslat ten dopis na různé instituce..Jako malá si pamatuju,že mé babičce chodily pravidelně ničit zahrádku a znečišťovat trávník sousedovic slepice,husy,kachny,krůty...takže jsme měli skoro každý týden na oběd nějakou dobrou pečínku a soused měl pravidelný úbytek zvířat.Nutno ale podotknout,že chalupy byly poblíž lesa,tak se úbytek zvířat svaloval na ,,divou,,zvěř.:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]