Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Au pair pobyty na letní prázdniny

Od: andrejkea odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Stále hledám na internetu nějaké brigády v zahraničí. Hlavně au pair. Zjistila jsem ale, že to jen tak jednoduché není. Všude je min. věk 18, když je náhodou 17, tak napíšou nutnost dokončené střední školy, což mi hlava nebere. Já bych chtěla na au pair za dva roky, kdy mi bude 17, do VB. Je to můj velký sen, starat se o mrňavý angličánky nebo klidně i ty starší.Jedinečná příležitost zdokonalit se v AJ v prostách denních situacích. Právě také chci jen dva měsíce, letní prázdniny, jelikož měsíc zameškání školy, to bych rovnou mohla ve škole skončit, ale všude mají min. 3 měsíce...Leda zda by byla možná domluva s danou agenturou.

Máte někdo s tímto pobytem, anglickou rodinou, dětmi, angličtinou, prostředím, .. zkušnost? Možná si řeknte, že jsem trošku nadčasová, ale tak jiní plánují, jak se za dva roky půjdou strašně vožrat na Ibizu, tak já plánuju vysněnou brigošku.

Děkuji moc, Andrea.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

Když jsem se o to zajímala já, taky to všude bylo od osmnácti. Řekla bych, že je to proto, že máte zodpovědnost za děti.

Pozor, čast také vyžadují řidičák!

Osobně jsem nakonec nevycestovala, ale holky, co znám, jely po maturitě. Maturuje se většinou v květnu, takže jely na červen, červenec, srpen, nebo i na kus září - vysoké začínají většinou až v říjnu. O prázdninách bývá většinou jen zápis a ten za vás může odbýt rodič nebo kamarádka s plnou mocí.

Podmínka o dokončené SŠ v sedmnácti je podle mě pro ČR nepodstatná, čekala bych, že požadavky vycházejí z VB pro všechny země, z nichž au-pair jezdí, společné - a v některé se třeba SŠ končí již v sedmnácti.

Poznámka od nadčasovosti mě pobavila :D ale jinak se nemusíte bát, tohle je dobré plánovat předem.

hodnocení

0x

Ano, řidičáky se vyžadují takřka všude, děti se vozí do různých kroužků apod. A pozor, v Anglii se jezdí vlevo! To by nebyla asi legrace.*ee*

Slyšela jsem vypravovat několik děvčat. Byly v různých rodinách, někde je měli jako služky pro všechno a nepěkně se k nim chovali, přímo od nás je naopak dívka v Anglii jako au pair už asi 3 roky, moc se jí tam líbí, má prima stálou rodinu a je velice spokojená. O ukončení vůbec neuvažuje.

Je to asi takové, jako když hledá člověk práci u nás - někdy se zadaří, jindy ne. Ale těch 18 let je nutných, do 18 nemáš za děti zodpovědnost. Je to jako u nás na letních táborech. Od 18 let vedoucí, do 18 jenom praktikanti - pomocníci, kteří nenesli za děti zodpovědnost. Jaga.

Tak vydrž do plnoletosti a přeji Ti, ať pak něco pěkného najdeš. *placni* Jaga.

atrix*
hodnocení

0x

Ahoj, zkušenost z Británie mám. Už tady diskuze na toto téma byla, zkus pohledat. Zkušenost mám velice dobrou, strávila jsem několikrát letní prázdniny u dvou rodin a obě super. Je to o štěstí, na jakou rodinu narazíš. První rodinu jsem našla přes agenturu, to už jsem byla na vysoké. Pak jsem se do této rodiny další léto vrátila, to už jsem se s nimi domlouvala sama. Další rodinu jsem měla přes kamarádku a u nich jsem byla dokonce třikrát. Moc ráda na to vzpomínám, byla to skvělá zkušenost. Kratší pobyty se určitě sehnat dají, i když jich není tolik. Já vždy byla červenec - září. Ani jedna z rodin po mě řidičák nepožadovala, myslím si, že to není pravidlo. Jaká je ale situace dneska, nevím, já píšu tak o 10 letech zpátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]