Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Přes internet jsem prodával airsoftovou zbran a s příjemcem jsem se domluvil že mě pošle peníze na učet je to 14 dní co jsem zboží odeslal a peníze nikde na email nereaguje Zboží ve výši 1000 Kč . Co je možné v této situaci dělat? A má to cenu řešit? Děkuji za odpovědí ..
Ono teoreticky je taky možné, že zboží vůbec neodstal, pošťáci jsou kolikrát dost voprsklí. Známá bydlí v rodinném domku a pravidelně jí balíky jenom tak pohodili přes plot a nazdar. Mně zas jeden čas nechávali doporučené dopisy u sousedů a to aniž by mi do schránky hodili upozornění, že si ho mám u někoho vyzvednout.
No nejlepší co můžete udělat je poučit se z toho. Já se taky poučil. Před několika měsíci si čekám na semaforu na zelenou se staženým okýnkem a najednou ke mě přišel člověk, kterého jsem znal jen trochu a jestli bych mu nepůjčil 200 kč, že má ženu v nemocnici a že se za pár dní uvidíme na oslavě u společného kamaráda. No zrovna jsem vezl peníze na banku, takže jsem měl, ale nejmenší bankovka byla 2000 kč. K dnešnímu dni se mi tento člověk vyhýbá. Od doby kdy zná mé tel. číslo, tak už ani nebere telefon. Když mu zavolám od někoho jiného z cizího čísla, tak mi naslibuje hory doly ale nic se nekoná. Se strátou jsem se smířil a beru to jako ponaučení. A toho zmetka už nechci nikdy vidět - podle toho jak se mi vyhýbá to asi nebude problém.
Napíši, co bych udělal já. Předně - pokud by bydlel relativně blíže, dal bych mu do rypáku. No a pokud dále, tak bych se o něm pokusil sehnat nějaké informace. Pokud to není protřelý hajzlík, normálně bych ho naprášil policajtům a pozor: Vytisknul bych si mailovou komunikaci, kde bych barevně odlišil kdo píše komu a hlavně určitou časovou osu. Dal do složky a předal jim to. No a nemyslím si, že by to kvůli oblíbenému lidovému blábolu "je to jenom přestupek" (chce někdo napřímo napsat, že se přestupky nechávají tak? Je na to zákon?) nechali plavat, pokud, jak jsem psal výše, to není protřelý vykuk. Tam už bych váhal, pokud by měl třeba trvalé bydliště na radnici apod.
P.S. Nedávno jsem zde na poradně řešil podobnou věc, že jsem měl problém na Aukru. Vyslechl jsem si názory a začal jednat. O tom člověku (mám určité konexe a také mi naměřila Mensa IQ přes 15) jsem si zjistil nejen jeho falešný nick na Facebooku a zkopíroval jeho 113 přátel pro možnost "informování", ale i trvalé bydliště, že to jeho uváděné je privát a že rodiče bydlí tam a tam a dělají tam a tam, internetového providera. Taky jméno ředitele školy, třídní učitelky a jméno přímých nadřízených v práci (přivydělával si). Mohu říci, že když jsem mu napsal takový pěkný liebesbrief, málem se do mailu rozbrečel. A poslal prachy okamžitě zpátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.