Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik zamestnancu v kuchyni

Od: ppa* odpovědí: 8 změna:

PRACUJI JAKO KUCHARKA V REKREACNIM ZARIZENI,VARIME 3 DRUHY TEPLYCH JIDEL NA OBED,3DRUHY JIDEL NA VECERI,Z TOHO MINUTKY PRO HOSTY,KTERI NEJSOU U NAS UBYTOVANI,HOTOVYCH JIDEL NA OBED JE PRO 80-100STRAVNIKU NA VECERI TAKTEZ,JE NA TO 1 KUCHAR A 2 POMOCNE SILY,ZDA SE MI TO OD MEHO ZAMESTNANCE NEMORALNI,NEVIM KDE BYCH ZJISTILA NORMATIVNI POCET ZAMESTNANCU,DIKY ZA RADU

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Naprosto normální.Kuchař,jedna pomocná síla na krajeni zeleniny,chystani talířů,jednoduchých jídel-jako zmrzlinove poháry,palacinky,přílohy a druhá pomocná síla na mytí talířů,pánvi.Kolik jídel vydáte denně?Musí hosté čekat dlouho i na hotovky?
doplněno 11.08.12 22:04: ach tak už to čtu.No zřejmě nemáte dobrou organizaci v kuchyni.
doplněno 11.08.12 22:07: Přes léto kdy se to hemží turisty by bylo dobré zaměstnat pomocného kuchaře.Dala jste se na dráhu kuchařky.Pohodu a založené ruce v kuchyni nečekejte.Vařite kolik let?

hodnocení

0x

Víte, v téhto podivné době se nelze ohánět nějakými normativy. Prostě šéf rekr. zařízení platí tolik kuchařů, kolik mu ty jídla uvaří. Pokud se Vám to nelíbí, máte možnost jít jinam, kde se pracuje za jiných podmínek. Nebo pokud se na to cítíte, běžte za šéfem a řekněte mu, že takhle to nejde, že pokud nepřijme jiného kuchaře, tak to dělat nebudete. Samozřejmě, tak jdete do rizika, že si šéf najde někoho, kdo mu to uvaří. Prostě normální tržní zakonitosti, nic jiného...

iz*
hodnocení

0x

Dokonce je to nad normu. Pro 100 strávníků stačí v jedné směně jeden kuchař a jedna pomocná síla.

doplněno 11.08.12 22:09:

Tedy míním někdejší normu v minulém režimu, ale pokud vím, nic se v tomto ohledu neměnilo.

hodnocení

0x

Jo,kuchyn a v dnesni dobe,tezky chlebicek.Delala jsem sama s kucharem a moje smena byla rano od 8hod nekdy do 3 do rana.Opravdu jsme se nezastavili,nemeli cas na vlastni jidlo,vycurat se.moje prace byla uklidit celou rastauraci,rano,veskerou pripravu,delali jsme hotovky do 14hod.se vydavalo,pak uz jen minutky,ale tech bylo,ze se nedali spocitat.Dale moje prace byla delat studenou kuchyni,narocne salaty,oblohy a u toho stihnout myt nadobi,proste vsechno k ruce kuchari.smenu jsem mela placenou jen do 22hod a kdyz jsem delala do 3 hod do rana,tak to prece z lasky k podniku a z vdeku,ze mam praci.Nova doba,je to ted vsude silene a vubec nic nemuzete delat,za dverma cekaji dalsi zamestnanci.Jinak nikdy se nestalo,ze bych v 22hod koncila,vzdy nejmene po pul noci.hrozne zalezi tedy na typu kuchyne,aby se tohle dalo stihat.takove ty velke kuchyne z drivejska uz nefrci.dnes maly prostor a kchar vse jen za zadkem,to same pro pomocne kuchare maly prostor pro prechazeni,aby nemuseli litaz se vsim kilometr.Meli jsem mladeho kuchare a vzdycky rikaval,ze nemuze pochopit,proc driv byly tak velke kuchyne.rikala jsem mu na to,ze to aby se drivejsi pocet zamestnancu vesel na plac a nepokopali se.Delalo se i vice hotovek a na to musel byt prostor.Zajimalo by mne jak dlouho delate tuhle praci?Treba je poteba vypilovat souhru vsech lidi v kuchyni,zalezi jak jso rychli-sikovni pomocnici?

sebod*

Zdá se Vám, že Vás zaměstnavatel využívá? Tak jděte dělat jinam. Předpokládám, že nejste v kuchyni drženi násilím a pod zámkem. Tak co Vám brání v tom, změnit pracoviště?

coop*
hodnocení

0x

Tak toho nemorálního zaměstnance propusťte a příjměte morálnějšího.

olaf71*
hodnocení

0x

proto už kuchaře nedělám. po 10 letech honičky. honit se a dohadovat se šéfem, jestli stíhám nebo ne. jsou podstatně klidnější práce za min.stejné peníze. odpracuji 8 hodin a páček druhý den. do toho nějaký melouch a mám klid.

olaf71*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]