Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, trápí mě suchý kašel, při kterém nic nevykašlávám. Kašlu každé 2 minuty, a i to při podání stoptussinu (25 kapek).
Podle mě, je stoptussin na takový polo (ale nevím přesně co to je :D) že je i odkašlávací i tlumící... Myslím, že by bylo dobré podat sinecod, prej víc tlumí nebo tussin, prosím napište mi co přesně mám v této situaci podat. Kašel se objevil dnes dopoledne. Matka mi pak po stoptussinu vždycky vnutí codein, ale vždy je rozestup aspon 3 hodiny. Předem díky za rychlou odpověď.
Můj druhý dotaz směřuje k dalšímu druhu kašli a to je takový ten že občas něco vykšlu, ale dávím se, skoro je mi na zvracení. Co použít? Codein, sinecod, tussin, stoptussin, mucosolvan? Fakt netuším...
A k odkašlávacímu kašli stačí běžný mucosolvan že?
Já na tu chemii mocka nejsem - takže doporučím spíš nadrobno nakrájenou cibuli promíchat s medem a po lžičkách užívat výluh... Nebo nakrájenou cibuli spařit a pít jako čaj, taky s medem...
BTW - Codein ´tlumí´...
doplněno 11.08.12 21:07:Codein je na cestování dobrý - spánkem cesta lépe uběhne - pokud ale člověk neřídí!
Pokud je to takto akutní, dají se cumlat bonbony typu Hašlerky, Halls apod. (mentol - akorát to s nimi člověk nesmí přehnat, protože ´naleptávají´ sliznice) - a ty lze koupit i v neděli...
Souhlasím. Cibuli, med, cukr - šťávu jíst po lžičkách. Codein jen tlumí, neléčí. Je dobrý například na noc, aby vám kašel nebránil ve spánku. Mucosolvan je dobrý, ale ne na suchý kašel. Musíte už napřed něco vykašlávat. V tom pomůže právě ta cibule. Dobrý je ještě čaj uvařený z majoránky.
doplněno 11.08.12 21:10:Do zítřka vyléčit kašel asi nestihnete. Vemte si sebou alespoň Mucosolvan a v lékárně si kupte pastilky proti kašli (např. se šalvějí). Budete cestování lépe snášet. A určitě vám i v lékárně odborně poradí, co na suchý kašel.
Bohužel med nemáme, v tuto dobu ho neseženu. Stoptussin mě absolutně nezabral, takže teď zbývá na noc buď codein, tussin nebo sinecod... Zítra jedu do německa, tak musím být fit, je mi jasné že nebudu, ale aspoň at kašlu co nejmín... JInak můžete mi poradit co vzít do toho německa... Každopádně beru codein=jistota
Na kašel dobře zabírají bylinné čaje a sirupy. Osvědčený zejména u vlhkého kašle je jitrocel, lipový květ, Thymomel sirup, vhodná je i Vincentka. Suchý kašel tiší ibiškový čaj nebo již zmíněná šťáva z cibule, či mateřídouška. Do zítřka to moc vykurýrovat nestihneš, Micky, ale přála bych Ti to.
doplněno 11.08.12 21:12:Vezmi si s sebou větrové bonbony, např. halsky, tic tac apod. Nebude to tolik ke kašli dráždit. A samozřejmě zvlhčovat krk pravidelným pitím.
doplněno 11.08.12 21:22: Tak to Ti přeji, aby sis to tam krásně užil, Miky. I přes ten protivný kašel.
Ahoj,co se týče toho dávivého kašle,tak se začíná u dospělé populace objevovat černý kašel. Je potřeba aby ti na něj MUDR udělal testy a pak předepíše antibiotika.
Z vlastní zkušenosti vím že ne všechny atb na něj zabírají. už se z toho kašle léčím skoro měsíc. Protože mi doktorka kašel léčila nejdřív codeinem ,tusinem atd,než mi udělala testy na pertus.
Jinak děti jsou proti tomu očkované,ale v dospělosti už tělo proti němu nemá protilátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.