Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový dotaz. Do 31.10. jsem pracovala v jednom zaměstnání kde mi vypršela smlouva. A 5.11. mě vzali do nového zaměstnání - kde možná budu zaměstnaná jen 14 dní (podmínkou je projít školení). Chtěla jsem se zeptat z čeho mi teda bude potom pracovní úřad počítat průměr pro podporu v nezaměstnanosti? Hledala jsem na internetu a bylo tam poslední měsíc zaměstnání. Tak teď nevím jestli ten průměr vezmou z mé poslední výplaty v prvním zaměstnání nebo z těch 14 dní práce (školení) duhého zaměstnání? Děkuji za odpovědi
Mohla byste doplnit odkaz, kde jste vyčetla chybnou informaci o výpočtu podpory z posledního měsíce zaměstnání?
Podpora se počítá z průměrného čistého výdělku v rozhodném období, jímž je v tomto případě 3. kalendářní čtvrtletí (měsíce červenec až září 2012).
Protože jste v rozhodném období u tohoto zaměstnavatele ještě nebyla zaměstnána, potvrdí Vám zaměstnavatel pro úřad práce pravděpodobný výdělek (kolik byste si pravděpodobně vydělala, kdybyste pracovala).
___ Zákoník práce:
Průměrný výdělek (§ 353)
Rozhodné období (§ 354)
Pravděpodobný výd/... (§ 355)
Dobrý den.
Podpora v nezaměstnanosti se stanoví z průměrného měsíčního čistého výdělku, kterého uchazeč o zaměstnání dosáhl ve svém posledním ukončeném zaměstnání nebo z posledního vyměřovacího základu přepočteného na 1 kalendářní měsíc, pokud uchazeč o zaměstnání naposledy vykonával samostatnou výdělečnou činnost.
Děkuji za odpověď, takže pokud to chápu. I když jsem teď měla vyšší plat v předchozím zaměstnání a šla na dost nízký na školení, tak pokud tím neprojdu asi jsem si hodně pohoršila.
To tedy ano, bohužel. vychází se z posledního čtvrtletí čistého měsíčního příjmu. - pt
doplněno 15.11.12 15:28:Za poslední tři měsíce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.