Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji všem!
Pokusím se být stručný. Jsem v podmínce za řízení bez ŘP. V baru jsem se seznámil se skupinou lidí která mě poté pozvala k nim na byt. Ještě v baru jsem se (uznávám že to byla chyba) podíval jedné z osob do peněženky na OP abych se ujistil o informacích které mi říkaly. Peneženku jsem vrátil aniž bych pochopitelně cokoliv odcizil. Jsem na záznamu z videokamer. Poté co jsme odešly na byt, byl jsem jedním z účastníků taktně poslán do pr... a tak jsem byt opustil. Dnes mě informovala PČR že jsem obviněn z krádeže věcí v hodnotě 15tis Kč. Upřímně říkám že jsem nic takového neprovedl a zdá se mi to jako nějaká účelová machinace proti mě. Bylo mi řečeno že jsem v podmínce a ať radši věci uhradím nebo to bude mít za následek i možné vězení, a že jsem na záznamu z onoho baru jak se "hrabu" v cizí peněžence a to mě usvědčuje i z krádeže v bytě!
Prosím poraďte i popřípadě napište jakékoliv názory na situaci. Děkuji všem mnohokrát a přeji hezký den.
Asi jediné-na policii ...říkat pravdu a v duchu se modlit,aby si policie neudělala resumé z toho ,že jste v podmínceale že bude pátrat a najde alespoň jednu z věcí co jste měl odcizit a na ní nebudou Vaše stopy,ale i tak nebude asi mit vyhráno!
PS pro ostatní:kdo jste bez viny,hoďte kamenem!Jestliže jste si jisti,že jste ve svém životě NIKDY neudělali nic protizákonu (třeba rychlejší jízda,nebo ona jízda bez ŘP,drobná krádež někdy v dětství atd) tak poté teprve moralizujte.
Také Vám velice děkuji za odpověď. Také bych si mooc přál aby se ty "udajně" odcizené věci našli, pak by se totiž spolehlivě prokázalo že jsem nevinný. Nepsal bych sem dotazy na poradte.cz kdybych byl zloděj ale kašlal bych na to. A pro ostatní odpovím jen tolik, že svých chyb jsem si vědom a neříkám že jsem svatý...ale být nařčen z něčeho co v sobě víte že se nikdy nestalo a nic jsem neodcizil... tak to mě opravdu štve. A proto jsem si dovolil s tímto zde obtěžovat. (mám přirozeně strach )
Ještě jednou chci poděkovat všem chápajícím , rozumným lidem kteří mi zde odpovídají k tématu... DĚKUJI.
Dobrý den. Padla zde spousta názorů, dovolím si tedy přidat i já ten svůj. Předně to, že jste v podmínce není věc, na které se dá stavět jakékoliv obvinění. To je čistě Vaše věc a Váš trest za něco, co jste provedl. Nikdo nemá právo se na toto odvolávat a chtít po Vás, abyste se k vůli tomu přiznával automaticky k tomu, co jste nespáchal. To, že jste se někomu hrabal v jeho peněžence víte sám, že morální zrovna nebylo. Ale nedokazuje to, že jste někomu zároveň i "vybílil" byt. A pokud o Vás někdo tvrdí, že jste zloděj a že jste mu něco odcizil, musí Vám to dokázat a prokázat pravdivost svého tvrzení. Vy se budete muset hájit, tudíž vypovědět svoji verzi a k obhajobě si vemte advokáta. Budete ho potřebovat k prokázání své neviny, abyste se do problémů nezamotal. To, že Vás někdo obvinil z krádeže, ještě neznamená, že jste viník a že je to oprávněné tvrzení. Nebyl jste chycen při činu, jen někdo něco tvrdí, protože jste tam byl. Jste-li nevinný, pak se braňte a nelitujte investovat do právní pomoci.
Velice děkuji za odpověď. To že jsem koukal do té peněženky nebylo určitě vůbec morální a nyní toho velmi lituji. Ale pár pivek udělalo své a člověk přemejšlí trochu jinak a hraje si na detektiva (to mne samozřejmně nijak neospravedlňuje). Jen pro statní a pro upřesnění, neotvíral jsem žádnou kabelku, kapsu atd. Peněženka ležela na stole,kam jsem jí také vrátil - toto je na kameře.
Jen si také nemyslím že toto je důkaz toho, že jsem 5hodin po tom, "vybílil" někomu byt. A na policii samozřejmě jdu v pondělí vše vysvětlit. Chci jen znát názory, rady a tipy od ostatních lidí ... jako například od Vás. Děkuji Vám za reakci a přeji hezký den a víkend.
Já to pořád nějak nechápu. A kde na tebe přišli? To si dal těm "kamarádám" svoji adresu?
A těch údajných 15000kč mělo být v hotovosti nebo nějaké movité věci?
To Kemo-použij hlavu.Je to jednoduché-a nedůležité jak na něj přišli,Třeba tak,že se "poškozený" po mejdlu se probudil a lehčí o věci za patnáctlitrů,na PČR asi vypověděl kdo tam byl a protože se představili a protože je v podmínce,tak má záznam a nemuseli ani vidět záznam z kamery a to ostatní tam napsáno je!
Přesně tak. Já se normálně představil už na začátku. A kromě toho v hospodě mě znají. Neměl jsem důvod nějak zatajovat svou totožnost... nikdy by mě nenapadlo že si na mě někdo něco takovýho bude poté vymejšlet.
Osobně se ztotožňuji s názorem "kapkanadeje" . Ještě ke všemu si myslím že náš soudní systém je natolik vyspělý, že nepostavý obvinění z krádeže věcí v hodnoté 15tis. na tom, že jste se někomu 5hodin před činem "vrtal" v peněžence. A za další ty kradené předměty by u Vás policie musela zadržet, popřípadě v nějaké zastavárně, popřípadě vůbec někde, aby měl případný soud ZA SPOLEHLIVĚ prokázané, že se věci skutečně ztratily. To bych dokázal taky si pozvat z baru do bytu nějakého s prominutím "smolaře", obklopit se bandou přátel kteří mi potvrdí i smrt, a pak "smolaře" vykopnout,schovat si někde nejdražší věci, a potom se domáhat jejich zaplacení Mno, uvidíte sám... držím palce.
"hobson" = "vitoscaletta", píšete z jednoho PC, proč si to nepovíte z očí do očí? Asi proto, že jste jedna a tatáž osoba.
Stejný styl psaní, stejný počítač... to si z nás děláš legraci, nebo co?
Jinak kdybych zjistila, že mi někdo cizí vlezl do peněženky (je jedno, co si tam potřeboval ověřit, je to moje peněženka!), tak bude mít dotyčný také velký problém, protože to už je dost za hranicí. A ve vlastní blbosti ses u toho ještě nechal natočit.
Pokud nejsou důkazy, že tě někdo viděl, jak to kradeš, je to tvrzení proti tvrzení, ale ta povedená partička se může navzájem krýt. Pak už leda detektor apod., nebo svědectví někoho, kdo tě viděl odcházet z bytu s prázdnýma rukama.
Dobrý den, nějak jsem nepochopil, jakou krádež v bytě máte na mysli, ale asi jsem už moc ospalý Napíšu Vám jen svůj názor. To že jste v podmínce je samozřejmě vělký pr**er, protože Vám hrozí vězení. A ještě ke všemu jste měl odcizit předměty v hodnotě 15tis., což je daleko za hranicí přestupku. Jenže na záznamu z kamer by mělo mýt patrné, že jste se "pouze" podíval na pěněženku a neodcizil žádnou finanční hotovost ani cokoliv jiného. Proto bych já udělal to, že bych se sebral na vyzvání policie a šel to všechno objasnit a vysvětit to. Každopádně jste v pěkné bryndě a když máte podmínku, tak se na Vás už bude koukat jako na hříšníka...Hodně štěstí.
Velice děkuji za odpověď. Z kamery v baru je patrne že jsem se jen podíval a vrátil... ono má jít o to, že kvůli tomu že jsem se díval,usoudily, že jsem o 5 hodin pozdeji v bytě kam jsem byl pozván na "párty" měl odcizit věci v hodnotě 15tisíc, což je samozřejmě nesmysl. Když jsem na vyzvání byt opustil, bylo tam dalších X lidí kteří tento čin,(pokud se tedy opravdu stal) mohli provést... já jsem pouze jejich hlavní podezřelý vzhledem k mé podmínce a tomu že jsem zkoumal občanku v peněžence. Majitel peněženky žádnou ztrátu nenahlásil ptže se z ní pochopitelně nic neztratilo... ještě jednou děkuji za odpověď.
Dobrý den, to že jste z peněženky nic neukradl to by Vám mohlo projít a důkazem bude i záznam z bezpečnostní videokamery ze kterého by mělo být jasně patrné, že jste z peněženky vytáhl jen OP, do kterého jste nahlédl a vrátil vše zpět. Je otázkou zda v té peněžence byly peníze. Tvrzením protistrany by mohlo být, že jste to zkoušel, ale nic tam nenašel. Zpětně už se teď toto těžko dokáže. A navíc horší je to s tím bytem! Tam není žádný záznam, čili policie bude při vyšetřování vycházet z výpovědí lidí, kteří tam s Vámi byli. Budou-li všichni svědčit proti Vám, tak máte problém. Jediné co by Vás mohlo případně zachránit je sehnat si svědky (muselo by jich být ale více než lidí s kterými jste byl v bytě) a ti aby Vám třeba dosvědčili, že jste v tom bytě vůbec nebyl. Pak se jen modlit zda Vás neviděl ještě někdo jiný,třeba sousedé atd. jak jste s nimi do toho bytu šel.
Já asi budu protivná, omlouvám se předem. Ale jste dost starý, abyste si uvědomil, že některé věci se prostě nedělají. Sáhnout někomu do kabelky, do kapsy, otevřít a sáhnout do peněženky? Při té myšlence jsem se skoro osypala, jak je mi to proti srsti. Víte, říká se, že svědomí je ten tichý hlásek, který tiše říká: Pozor! Někdo se dívá! Trošičku se zamyslete, jestli své svědomí a pocit, co se může, nemáte kapku posunutý do pryč. A jestli to, co se vám děje, není proto, abyste takové pitomosti nedělal. "Co nechceš sám, nedělej druhému". A zkontrolujte si také svůj žebříček priorit a hodnot. Jinak půjdete z průseru do průseru. Staří úchyláci se v krymu už těší na nováčka!
A mohu ze zvědavosti,jaké údaje zjste chtěl z té občanky vyčíst?
A těch 15000kč mělo být ukradeno z bytu? A jako finanční hotovost nebo nějaké movité věci?
Dobrý den, chtěl jsem se přesvědčit o jméně a zjistit podle jména zda opravdu pracuje ve společnosti kterou se chlubil.
A z bytu se měli ztratit šperky, notebook , boty , mobilní telefon a to vše v hodnotě 15tisíc. Já jsem ochoten odpřísáhnout , podrobit se detektoru lži, zkrátka cokoliv, že jsem víše zmiňivané věci v životě neviděl a ani nic neodnesl. Děkuji mnohokrát za odpověď.
No aj tak mi to pride trochu pritiahnute za vlasy.Vykradnu mi byt a ja pojdem hladat dokazy na kamere v krčme?Ale aj to že si sa chcel presvedčit čita dotyčny neklame.Však v novych preukazoch sa nepiše kde je osoba zamestnana ,ale adresa trvaleho pobytu ano.Tak pokial si vtom nevinne tak si najdi pravnika ,lebo budeš mat asi problem.
Přiznám se že také nechápu to proč chtěli vidět kamery ale v hospodě mě hledali a ptali se na mě. A do peněženky jsem koukal na jméno a příjmení podle kterého se pak dá třeba na netu zjistit zda dotyčný pracuje u firmy kterou se předtím chlubil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.