Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oddlužení

Od: pravo odpovědí: 5 změna:

Prosím poraďte nedávno jsem musela ze zdravotních důvodu stáhnout návrh na oddlužení podle právního zástupce mohu podat znova návrh na oddlužení mám konečně dobře placenou práci ale stala se mne nepříjemná věc půjčila jsem si u jedné nejmenované firma 5000kč v době splatnosti první splátky jsem byla v nemocnici a oni to hned dali na exekuci zablokovaly mne učet a teď mne přišel domu dopis o exekučním návrhu že když to nezaplatím do 14 dnu dojdou k nám domu a vše seberou a seberou mne i pat ale když v pondělí podám návrh na oddlužení tak mám strach ž e to soud zamítne protože mne to budou strhávat a ostatní to napadnou a budou to chtít také hned dostal se někdo z vás do podobné situace já je do oddlužení dostala kuly synovi bude mu 20let dokud jsem mu pomáhala a dávala tak mne trochu poslouchal teď mne odkopl ¨děkuji vám za odpověď případně i radu co sítím pes

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

0x

Nějak tomu nerozumím. Co kdo napadne? I když v pondělí podáte návrh, nemáte jistotu, že do 14ti dnů bude stanoven úpadek a stále do té doby může být exekuce nařízena i provedena. Poté, co soud stanoví úpadek, už nesmíte nikomu nic platit a exekuce musí být pozastavena. Takže to, že teď bude provedena exekuce nemá na rozhodnutí o oddlužení vliv. Každopádně zkuste návrh hned podat a možná se na to pak exekutor už vykašle, znám takové případy.

doplněno 10.08.12 21:09:

Tak teď jsme si něco ověřovala a podle § 394 Insolvenčního zákona : Vzal-li dlužník návrh na povolení oddlužení zpět, nemůže jej podat znovu.

Takže byste si to měla s právničkou vyjasnit, třeba tam ty zdravotní důvody mohou udělat výjimku. Ale o té tam není zmínka, tak nevím.

iz*
hodnocení

0x

Myslím, že se bát nemusíte. Povolí-li Vám soud oddlužení, zastaví to exekuci.

doplněno 10.08.12 21:07:

Ještě mne napadá, že když teď máte dobře placenou práci, mohla byste těch 5.000 splatit hned a odměně exekutira se s exekutorem dohodnout.

rudolf*
hodnocení

0x

nejprve ad předřečníci: to je hezké, jak rychle a komplexně radíte ve všech dotazech na exekuce a insolvenci, ale neradíte odborně..

ad otázka: otázka je dost nesrozumitelná, nicméně, pokud jste schopna podat řádný ins. návrh spojený s návrhem na povolení oddlužení (a splňujete podmínky co se týče 30% min. uspokojení nezajištěných věřitelů), tak návrh podejte a "máte klid".

výkon rozhodnutí a exekuce nelze provést po zahájení ins. řízení (§ 109 IZ)

když to zjednoduším, váš běžný ekonomický život se přeruší a po dobu ins. řízení poběží dle ins. zákona (tedy i uspokojování věřitelů)

skye*

A vy radíte odborně? Žádnou praxi evidentně nemáte, jen píšete to, co najdete na internetu. Víte, dost často se praxe s tím, co se píše na internetu, neshoduje.

rudolf*

"evidentně"?

no to jste z 1 příspěvku jasnovidec...

já o takovém návrhu budu rozhodovat, přijde mi škoda, že tu takové lidi matete...

jaká je vaše praxe, není imho tolik důležité (můžu se zeptat z jakého jste kraje?)

(jednak neznáte účinky ins. řízení (§ 109) a druhak zcela nesmyslně zpochybňujete možnost tazatelky podat opětovně návrh na povolení oddlužení (resp. znovu zahájit ins. řízení) skrze § 394 - sice je její otázka zmatená, ale z praktického hlediska je vyloučeno, aby tazatelka ve skutečnosti vzala zpět návrh na povolení oddlužení, to by byla v konkursu (§ 396).. zpět vzala ins.návrh a soud řízení zastavil (§ 130)... jen to píše nepřesně)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]