Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amnestie v knihovně

Od: s2226 odpovědí: 11 změna:

Bývá v pražských knihovnách vyhlášena amnestie na nevrácené knihy? A jak se to lze dozvědět? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Lze si zavolat a informovat se v dané knihovně. Amnestie bývají vyhlášeny v knihovnách docela běžně. Podívejte se na webové stránky, některé knihovny mívají upozornění i tam, že zapomětlivci mohou vrátit půjčené knihy bez sankcí.:)

ladaadal*

Aaaa, já myslel, že tazatel si chce knihu ponechat*smich*

s2226
hodnocení

ve vašem případě by možná bylo rozumné nechat myšlení na jiných

ladaadal*

A to mi říká někdo, kdo má doma něco, o čem neví? zajímavé.

s2226
hodnocení

Děkuji, zkusím tam zajít. Na stránkách Městské knihovny jsem nic nanašla, nebo nevím, pod čím to hledat.

Zajděte a zeptejte se. Vzhledem k tomu, že Březen je měsíc knihy, je to pro mnohé knihovny důvod k vyhlášení Amnestie a bývají vyhlášeny právě nejvíce v tomto měsíci. Předběžné info by Vm v knihovně měly dát, abyste kdyžtak nepropásla termín.

doplněno 24.01.13 15:10:

opr. Vám... měli.

s2226
hodnocení

Děkuju. Minulý týden jsem našla v krabicích tři knížky, o kterých jsem ani netušila, že je mám. A pokud jsou opravdu moje, je to už pár let, přestěhovala jsem se a zapomněla na ně, a penále by tedy asi opravdu stálo za to.. Každopádně všem děkuju za rady, tedy skoro všem :), snad to projde bez ztráty kytičky.

artik*

zapoměl jsem vrátit knihu a když jsem tam šel po roce , tak mi to bylo řečeno . Knihu jsem vrátil ,ale dostal jsem 15,- pokutu *ee*

Tak to jste vyvázl levně - když jsem se naposledy díval (léto 2012), chtěla pražská městská knihovna spozdné 5,-Kč/kus a den.
Ovšem po roce byli asi příjemně překvapeni, že knihu vůbec dostali zpět. ;)

luke237
Podle webu to vypada, ze amnestie jsou v Tydnu knihoven (zacatek rijna) nebo behem Mesice ctenaru, coz pripada na brezen.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jo. A taky občas na ukradenej hajzlpapír na nádraží Praha-střed.*zed*. Dočteš se to v městské vyhlášce a občas to píšou v Blesku a Aha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]