Nejste přihlášen/a.
Bývá v pražských knihovnách vyhlášena amnestie na nevrácené knihy? A jak se to lze dozvědět? Děkuji.
Lze si zavolat a informovat se v dané knihovně. Amnestie bývají vyhlášeny v knihovnách docela běžně. Podívejte se na webové stránky, některé knihovny mívají upozornění i tam, že zapomětlivci mohou vrátit půjčené knihy bez sankcí.
Děkuji, zkusím tam zajít. Na stránkách Městské knihovny jsem nic nanašla, nebo nevím, pod čím to hledat.
Zajděte a zeptejte se. Vzhledem k tomu, že Březen je měsíc knihy, je to pro mnohé knihovny důvod k vyhlášení Amnestie a bývají vyhlášeny právě nejvíce v tomto měsíci. Předběžné info by Vm v knihovně měly dát, abyste kdyžtak nepropásla termín.
doplněno 24.01.13 15:10:opr. Vám... měli.
Děkuju. Minulý týden jsem našla v krabicích tři knížky, o kterých jsem ani netušila, že je mám. A pokud jsou opravdu moje, je to už pár let, přestěhovala jsem se a zapomněla na ně, a penále by tedy asi opravdu stálo za to.. Každopádně všem děkuju za rady, tedy skoro všem , snad to projde bez ztráty kytičky.
zapoměl jsem vrátit knihu a když jsem tam šel po roce , tak mi to bylo řečeno . Knihu jsem vrátil ,ale dostal jsem 15,- pokutu
Tak to jste vyvázl levně - když jsem se naposledy díval (léto 2012), chtěla pražská městská knihovna spozdné 5,-Kč/kus a den.
Ovšem po roce byli asi příjemně překvapeni, že knihu vůbec dostali zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.