Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koutky úst - bolest

Od: ron*

Dobrý den.

Poslední dobou mě opakovaně trápí bolestivé rozpraskané koutky úst. Co může tento problém způsobovat a jak obtíže zmírnit nebo

omezit. Velice děkuji za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý večer,rozpraskané koutky úst bývávají známkou nedostaku vitamínů z řady B,nejlepší bude,když si koupíte B-komplex forte,jednu až dvě tablety denně.*cteni*

doplněno 10.08.12 19:42:

Ještě mě napadly pivovarské kvasnice,jsou výborné na tyto problémy,a za další,hubne se po nich,což není na škodu;)

viky*
hodnocení

2x

Dobrý den. Mohu Vám napsat, co jsem vyzkoušela za celý svůj život na rozpraskané koutky. Vždy trvalo, dlouho, než jsem přišla na léčení, které je rychlé a jisté.

Vše co jsem, kdy používala na koutky. Mazat zinkovou mastí, B-komplex, vazelínou, mastičkama, kortikoidy, jíst zinek, promazávat jelením lojem, tee-tree-oilem.

Nyní jsem zjistila, že koutky mi prasknou většinou, když jím broskve, nebo nektarinky, to co je kyselé. Když si koutky úst, natírám dovnitř, Alpou - lesní. Hrozně to pálí, ale rychle to zmizí. Vyzkoušejte. Moje zkušenost.

doplněno 10.08.12 20:51:

Ron, vyzkoušejte i Alpu - Lesní. Je skutečně dobrá a velmi rychle pomáhá.

ron*
hodnocení

Viky, máte pravdu, teď jím broskve, nektarinky, švestky, hodně rajčat. Je toho teď všude plno ( i na naší zahradě), běžně to v takovém množství nejím.

Zkusím B-komplex, mastičky i ostatní rady od ostatních.

Velice všem děkuji.

kejki

Už jsem to tu psal, že to může být na způsob exému, pak stačí vyloučit dráždící věc a naopak B vit. nepomůže. Mně to způsobují některé pasty na zuby.

viky*

Ron, vím, že člověk se zakousne do čerstvé broskve, šťavnatá, je to lahůdka, ale pak ty koutky. Ovoce jím doma, na kyselé plody používám nůž, kousky ovoce si krájím na menší kousky a vkládám do úst, tím si chráním koutky. To je, jen malá prevence.

doplněno 11.08.12 18:53:

Ještě malou informaci. Babkazov, jak píše o mastičce na prasklé koutky z lékárny, je dobrá, také jsem jí vyzkoušela. Mastička se jmenuje, Fungicidin. Mast může být uskladněna v ledničce.

ron*
hodnocení

Dobrý den, Viky.

Lesní Alpu určitě vyzkouším, koupím ji v pondělí, u nás na vsi ji přes víkend nedostanu . Ovoce a zeleninu budu krájet. Zrovna včera, jak říkáte jsem jedla celá rajčata a dnes zase koutky horší.

Moc děkuji za radu.

hodnocení

1x

ww.stefajir.cz/?q=bolestive-koutky *jasne*Zastavte se v lékárně, dají vám na to mastičku. Většinou je to i infekční a přenáší se to lžící a skleničkou. :(Jednou nás propouštěli ze špitálu všechny s bolavými koutky a maličkou tubičkou v ruce.

des*

Koutky se vyléčí tyčinkou na rty s placentou.

kkolarova26*
hodnocení

0x

Dobrý den, co to způsobuje to netušim ale zkuste si koutky namazat např.jelením lujem

krkovicka*
hodnocení

0x
Dobrý den.Mazejte calciovou mastí.Dodržujte hygienu-pijte z čistých sklenic,nedotykat se rukou.B-complex preventivně brát.Stojí asi jen 30kč v lékárně.Pokud problém s koutky trvají.

claire*
hodnocení

0x

Často to způsobuje nedostatek vitamínů skupiny B. Kupte si B-komplex a za pár dní se to srovná. Jezte víc obilovin (celo- a vícezrnné pečivo), kvasnice (drožďová polévka, pomazánka...) a pijte pivo ;) *pivo*

polinek*
hodnocení

0x

na koutky úst no je to sice pro někoho nechutné,ale pomáhá ušní maz...je to výborná desinfekce.Je nakonec váš. Mne to naučila tchyně a měla pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]