Nejste přihlášen/a.
Dnes na lačno jsem naměřil 10 mml cukru,Je pravda,že výši hladiny lze snížit užíváním malého množství vodky nebo poraďte jaké potraviny používat .a které omezit,aby prokazatelně došlo ke snížení.Děkuji.
Je to dost .ale jak někteří radí vysadit cukr,cukrovka ale není jen o cukru! Především omezit opravdu sladké ale taky třeba tučné ,uzeniny ale tákéi některé druhy ovoce a spíše jíst více zeleniny.V mnoha případech stačí jen upravit jídelníček a snížit množstí jídla a zvýšit spíše dávky (tzn ráno místo např 5 rohlíků jen dva a po 2hodinách zase dva atd).Alkohol v žádném případě nesníží obsah krevního cukru to je pověra,naopak naopak-alkohol se odbourává tak,že se v organismu přepaluje na cukr (teda asi tak nějak laicky řečeno!)Běžně diabetici tvrdí,že naopak hladinu cukru snižuje kysané zelí .
doplněno 10.08.12 20:09:To jerrymungo-ano tmavé pečivo je lepší než bílé,ale to zelí ,osobně jsem to extra nepoznal,ale na každého to může taky působit jinak.A nejhorší je když ptotom jednoho chatne žravá (protyto případy mám neustále v lednici kedlubny a mrkev,abych ty chutě oblafnul!),měli jsme kolegu ,který na sváču v práci ne snědl přímo sežral půl kila "dietního" bůčku a na to celej nanukáč a v rpůběhu odpoledne pak i třeba 15ks fidorek!řed 3 roky měl cukr při návštěvě dia.poradny cukr na 17 a odmítl léčbu ,nejen inzulín, na přelomu roků11 a12 kolem 25 a leléčí se,zalévá "dietní bůček" regentem (12°třeboňské),se slovy pivo je hořké,nemůže obsahovat cukr, nemluvě o dalším,má extra rád taky tuzemák a jak jsem psal fidorky,tatranky atd.
doplněno 11.08.12 13:13:Mno také se divíme co dokáže.Zatím je relativně funkční,ale bez práce. Podnik je v krachu a propouští.
Zelí mi doporučil dokonce i doktor v diaporadně.
Ten Váš kolega musel být zajímavý typ, myslím, že už by jste mu měli pomalu vybírat na věnec, pokud ho tedy nechodíte o dušičkách navštívit na hřbitov. Něco takového je děsivé. Cukr pětadvacet je na hospitalizaci.
Jasně, zelenina je vynikající, ale přece jen se pořád jíst nedá. V každém případě je léčba cukrovky i o pohybu a o rozumném stravování. Třeba opravdu stačí přestat sladit nápoje a začít pít vodu s citrónem a všechno se upraví. Chce to vyzkoušet.
Být vámi, tak to takhle neřeším. Z nějakého důvodu to tak je. Je potřeba ten důvod odstranit. Jinak můžete být v šíleném průšvihu. Poklikejte a koukněte se třeba na diabetickou nohu nebo na diabetické oční pozadí. To všechno je nevratné poškození, fatální. Nehrajte si na hrdinu a na to, že takový průšvih vyřešíte něčím, o čem si babky na pavlači pokecaly. Chce to diabetologa!
Jak jste to měřil?
A co takle omezit jeho přísun a sportovat? Já například nesladím vůbec nic, ani nesolím, protože v potravinách co jím je všeho dost už z výroby, ještě tak abych si ty jedy do jídla přidával..Tím neřikám že si třeba neosolím absolutně vůbec při vaření :D ale jídlo zásadně nedosoluji..
V domácích podmínkách je měření cukru opravdu jen orientační. Deset je dost, chtělo by to trvaleji sledovat, poradit se alespoň u svého obvodního lékaře, najet na nějakou dietu a řešit to alespoň medikamentózně. Každý doktor ale jako první zakáže alkohol.
A opravdu pomáhají i diabetické čaje, třeba Diaherb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.