Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak ve znakové řeči ukážu ,,líbíš se mi''. Předem děkuji za odpověď :D
Nevim, zda je to oficialni znakova rec, ale ja bych to provedl naslednovne:
Ukazes na ni, pak na sebe, pak na leve ruce spojis briska palce a ukazovacku, tak ze vznikne krouzek a ukazovacek prave ruky dvakrat do toho krouzku strcis.
To musi pochopit.
Tohle jsem našla na jedné stránce:
Kdyz jsem nekde s Neslysicima a ptaji se me, zda se mi tam libi a nebo zda se mi tam libilo, tak pouziji ten znak, co jsem tu uz psal - LIBIT ( Vztyceny ukazovacek prave ruky (s dlani k telu a s natazenym palcem), se nekolikrat (dvakrat) rychleji dotkne brady tak, ze po ni sjede dolu (jako by znakujici chtel ukazovackem z brady neco smest smerem dolu). Kdyz ale chces rict o nekom, ze se ti libi, tak mas ruku v pest, narovnany ukazovacek a palec tak, ze spolu sviraji pravy uhel (pismeno L). Dlan je smerem doleva, palec se dotyka brady a ukazovak je nasmerovan nahoru a ukazovak nekolikrat zakmita.
Špatně položený dotaz...A ve kterém znakovém jazyce - kterého národa?
Předpokládám, že vám jde o češtinu... A chcete znakovanou češtinu, nebo český znakový jazyk? Ano... to je rozdíl.
doplněno 10.08.12 17:51:Nejblíže jsem našla na ruce.cz/... - "vypadáš dobře"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.