Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvenční zákon

Od: rb* odpovědí: 2 změna:

Jsem v registru insolvence,ale stále mi volají,že mám splácet,právnička mi řekla,že až můj návrch bude u soudu nesmím splácet,protože by to bylo upřednostňování věřitele,oni mi tvrdí,že jednám proti zákonu když neplatím co mám dělat

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

5x

V jaké fázi Vaše řízení je? Pokud ještě nebyl soudem stanoven úpadek, teoreticky ještě platba možná je, ale většina dlužníků už nic neplatí hned po podání návrhu. Insolvenční zákon neporušujete, jen to na Vás zkouší. Ale mohou Vám v této době úvěry sesplatnit, takže pak bude částka vyšší o úroky. Ale nebojte se, nic už neplaťte, pokud máte návrh v pořádku a splňujete podmínky, brzy bude úpadek stanoven a budete pod ochranou soudu.

doplněno 10.08.12 12:11:

Pokud už byl stanoven úpadek, tak jim na to odpovězte, že už nyní nic platit nesmíte a že to moc dobře víte a naopak byste porušila zákon tím, že jim zaplatíte.

mowla*
hodnocení

2x

Věř právničce - ta by měla jednat ve tvém zájmu, to věřitelé určitě nebudou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]