Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jsem strašně zklamaná. Včera jsem napsala pár odpovědí a napsal mi na profil nějaký kluk, že mu jsou moje odpovědi sympatické a jestli bych si nechtěla vyměnit mail. Říkala jsem si proč ne, psal, že mu je 27, tak jsem si myslela, že už trošku bude mít rozum. Pak mi napsal jestli bych mu poslala fotku, proč ne, a já mu napsala at pošle svoji. Napsal, že jsem pěkná a že on žádnou solidní nemá, že pošle večer. Tak jsme si chvíli psali a pak, že musí jít, že večer pošle foto. Samozřejmě už se neozval. Já jsem z brna on z prahy, chtěla jsem si jenom psát, ale toto mě fakt vytočilo temhle přístup a ještě mi napsal, že tam nejsem moc vidět byla jsem z profilu a s kamarádkama na té fotce, tak nejsem blbá, schválně jsem mu poslala takovou fotku, co jsi myslel, že mu pošlu v plavkách asi, sám mi nic nepošle a ještě má přípomínky. Jsem ted dost zklamaná, po bolavém rozchodu (před 2 lety) od té doby nikoho nemám a fakt mi to zkazilo naládu. Tak se chová chlap, že neumí dodržet slovo, kamarádky nebo i rodina mají pořad kecy jako jestli někoho nemám, ne že by mě nutili, ale jen se tak ptají, copak si můžu někoho najít v takové "kvalitě"? To, co je na internetu, je bohužel i v reálu. Už toho mám opravdu dost. Pořád si stěžujete, jaký jsem mi ženský potvory, ale měli byste si zamést před vlastním prahem. Chodila jsem ted na jazykovku a učila nás češka, která žila nějakou dobu v americe a jako rodilého mluvčího jsme měli angličana, spousta spolužáků měla rodiče nebo příbuzné v zahraničí nebo sami byli v zahraničí a začla jsem strašně vnímat ty rozdíly mezi západními muži a východními, navíc jsem poznala fajn kamaráda, jehož rodiče byli češi a on žil od 4 let s nimi v americe prostě to jeho chování k ženám a vůbec západních mužů se nedá vůbec srovnat to je jak nebe a dudy, je pravda, že to má taky své mínusy, ale opravdu málo, jasně i v čechách takových mužů přibývá, ale pozvolna a v nižších věkových kategorií, fakt chudák moje mamka, která musela si vybírat z neandrtálců, ano tak mi starší muži připadají, v mé věkové kategorii už je to lepší a až děti mojí generace zažijí opravdové muže. Záměrně nepíšu svoje děti, protože s dětmi do budoucna nepočítám a kdyby tak max. jako svobodná matka, k tomuto rozhodnutí mě překvapivě nepřiměla finanční krize, ale právě ti "strašně fajn" chlapi, které dnes a denně potkávám. Děkuji, že jste dočetli až jsem potřebovala jsem se vypsat. Jinak mi je 24 let.
Jsem muž, možná spíš ještě kluk, ale to není podstatné. V naší rodině jsem ve své generaci širokodaleko jediný kluk, takže jsem vyrůstal mezi holkama. Už mi to tak nějak zůstalo a celkově se více bavím s holkama. Za tu dobu jsem dost dobře pochopil, proč se říká, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Absolutně odlišné smýšlení. A z toho plyne strašně moc nedorozumnění.
Příklad: Muž maká celý den v lese a překonává se, aby dodělal, všechno co musí. Když splní svoji práci těší se domů, že si odpočine. Doma na něho čeká manželka, která se celý den stará o málé děti a chtěla by s něčím pomoct. Tak se zeptá muže, jestli by ji nemohl pomoct, když stejně jenom leží. Ten se ale celý den těšil, že si po práci odpočine. A tak se, zvláště po termínu "jenom leží", pravděpodobně rozčílí. Žena nedělá nic špatného, když poprosí svého manžela o pomoc. Muž nedělá nic špatného, když si chce po práci odpočinout. Kdo je v právu?
Další příklad: Žena se snaží něčím muži udělat radost, ale něco se ji u toho nepovede. Muži to příjde směšné, tak si z ní udělá legraci. To se ženy samozdřejmě dotkne, že se ji muž směje, když mu chce udělat radost. Ale muž to nemyslí zle, u mužů je normální si ze sebe navzájem dělat legraci. A tak nechápe, co se ženě stalo. Možná si pomyslí něco ve smyslu že je přecitlivělá. A možná to skončí hádkou. Co je na tom podstatné? Že skončí zle, co zle nebylo myšleno.
Vztahy mezi muži a ženami jsou zkomplikovány jejich rozdílností. A pokud tento problém chceme překonat, je základem komunikace. Musíme spolu mluvit o tom, co nám vadí a co by jsme chtěli změnit. Musíme být trpělivými. A pokud příjde nečekaná reakce z druhé strany (například výsměch od muže), musíme se pokusit nenechat se unést svými pocity a snažit se pochopit, jak to ten druhý myslel. Neříkám, že mu máme trpět něco, co nám vadí, ale než se rozčílíme nebo něco podobného, snažit se domluvit. V opačném případě ničeho nedosáhneme.
Možná, to co jsem psal moc nepůsobí jako odpověď na otázku, ale přece jenom je.
A co si máte myslet?
V prvé řadě ani muž ani žena není ve své podstatě špatný. Je to stejné, jako s rasismem. V každém pytli je shnilá brambora (nevím přesně, jak zní to přísloví). Se zklamáním musíte počítat, protože těch shnilých je víc, než těch dobrých. Taky je dobré si uvědomit, že je větší pravděpodobnost někoho solidního sehnat v "realitě" než na internetu. A co se týče mužů na západě, tak nejsou lepší, ale jiní. Mají zase svoje nevýhody. Pamatujte, že za plotem je tráva vždy zelenější. A taky si zapamatujte, že muž a žena patří k sobě. Seberte v sobě sílu a hledejte toho pravého a vždy mějte oči hondě otevřené, jak při výběru, tak při soužití.
Přeji hodně zdaru.
děkuji za tvůj příspěvek
obávám se, že jsi mě špatně pochopil, přesně tohle jsem neměla na mysli
ten první příklad, je úplně zcestný - přesně takhle by to podle mě nemělo vypadat, výchova a práce, starost o domácnost by měli být vyvážený, to je přesně to, na co jsem chtěla upozornit, že mě prostě vytáčí - nerovná práva a povinosti mezi ženy a muži
v tom druhém případě-jasně, žena je prostě vždycky zešměšňována různými zastaralými stereotypními názory např. ženské jsou víc ukecanější, kamaradství mezi ženou a ženou je míň upřímné samozřejmě někdy to tak je, ale také v hodně případech ne a to jsou prostě zažité prostě vzorce v hlavě podle kterých se méně vyspělé společnosti řídí a co mi vadí a poznala jsem, že prostě jinde tomu tak není, že toto je prostě proto, že jsme tady měli komunismus, díky kterému jsme 100 let za opicema
a máš pravdu, mají svoje nevýhody, ale žena je svobodnější, považují ji za rovnocenou aniž by ze sebe musela dělat babochlapa
v ČR to ženy nemají jednoduché a ještě k sobě, já chlapa nehledám a nechci, jak už jsem popsala výše, prostě chci jen poznávat nové lidi
Tyjo, některé ty názory, jako bych psala sama :D. Hlavně, co se neandrtálců ve starších genaracích týče (jsem z vesnice, tam je to opravdu jeden vedle druhého. Jistě, umí vzít za práci, ale dneska "alfasamec" není ten, kdo poseká půlku lesa za dva dny). Tady v Brně je to ale o dost lepší. I čeští kluci jsou tu většinou milí a v pohodě (až na pár "nevybouřených" výjimek).
Ale musím se přiznat, že s internetem mám lepší zkušenosti. Znám hrozně moc lidí přes internet a nyní se už i dokonce 2x za rok scházíme (minule nás přišlo 20). Jsou to opravdu super lidi různého pohlaví (eh... vlastně 99 % jsou kluci) a různého věku. Jenže to je asi dáno společnými zájmy a typem serveru, kde jsme se poznali (fóra o seriálech atd.)
Všeobecně z "mého ročníku" (22 let) preferuji spíš kluky. Holky jsou z velké části "pipiny" a pokud mají přítele, tak je to ještě horší, protože si je ve většině případů hlídají jak ten největší poklad a kvůli sebemenší prkotině hned tropí scény.
Stereotypní názory (míněné ze srandy) mi nevadí. Taky si z tohodle dělám srandu :D.
Takže by to mělo vypadat tak, že žena půjde s tím chlapem kácet do lesa? Aby to byla ta rovnoprávnost? Tak o tu bych asi nestála...
no, ono je to výchovou matek a tím, že právě se u nás dřív tak selektovala mužská a ženská dělba práce
jsem si byla u nás před barákem koupit v frisco a za mnou stáli chlapci ze základky, kterým neměli ani občanku, ona tam mám vždycky otvírák a jsem se zeptala jestli mi to může otevřít řekla že si to mám otevřít sama a pak klukům normálně vytahovala pivo z lednice, kam si normálně každý chodím sám a proč to sem píšu asi měsíc před tím jsem rozdávala před výškou pivo a krekry zadara byla to v rámci laser show to je jedno a kámoš, pro kterýho pracuju říkal dávej jedno pivo jednu sušenku na osobu, známe se dlouho, říkál mi to proto, že jsem taková dost humání a ví, že třeba starým, postiženým lidem nebo prostě jenom lidem kteří na mě působí v pohodě víc toho a nestačila jsem se divit furt za mnou chodili a doráželi kluci, at jim dám ještě jedno co řeším vždyt je to jedno úplně si ke mě stoupli a bylo to dost nepříjemné, jsem si připadala, jak když rozdávám mobil zadarmo, vedle byla restauračka, kde si to pivo mohli koupi, ježiš vždyt to nestojí moc a díky tomu co se mi stalo v tom krámu jsem věděla co je špatně, že odmala jsou kluci vedeni, že nemusí mít vůbec žádná pravidla, že můžou všechno
třeba já mám strojní průmyslovku a to, že kluci jsou lepši v technických oborech je taky jenom klišé, u nás v ročníku, třeba při byly holky lepší než kluci, ale prostě furt se brali za méněcené, potom jsem se rozhodla pro humanitní obor, ale díky tomu vím, že některé holky to baví a je pro ně težké se prosadit a jestli tady píšeš, že nechceš rovnoprávnost, tak nevíš co je to rovnoprávnost
Já nepíšu, že nechci rovnoprávnost, já píšu, že myslím, že přece jen určité rozdíly mezi muži a ženami jsou a nejsou dané společností, ale přírodou, proto například jsem ráda, že můj muž zastane tu těžkou práci a já ji dělat nemusím, no a zase na oplátku já dělám to, co by on až zas tak nezvládl...Neuraž se, ale podle toho co tady píšeš a JAK to píšeš, v tvé hlavě opravdu moc moudra není...Tak já nevím, co vlastně chceš poradit, jak tady napsal kdosi v začátku, když se ti tak líbí západní život, tak se tam odstěhuj a uvidíš, jak to bude jiné...
Ahoj Beruš. Je Vám 24 let, tzn. že si své životní zkušenosti teprve sbíráte. Není třeba z nich dělat rychlé soudy. Každý v životě zažil zklamání a není dobře si z něj hned dělat celoživotní názor. K Vaší zkušenosti, kterou jste udělala na netu - jistě víte, že na druhém konci pc může sedět kdokoliv a nemusí Vám o sobě pravdu říkat. Poskytnout své foto bylo jen Vaše rozhodnutí a vůle. Třeba Vás to naučí být opatrnější a to také není na škodu. Víte, na chlapy se nezlobte a neházejte je do jednoho pytle. Nezaslouží si to. Jsou i výjimky, Vy tu svojí musíte teprve najít, abyste mi dala za pravdu. A je jen na Vás, zda si bude lépe rozumět s Čechem, či Američanem, nebo Maďarem. Tohle zklamání Vás přejde, přijdete na to sama, že nemá cenu si jen ztěžovat a brečet doma do polštáře. Jen jste se potřebobvala vypsat, to je v pořádku. O žádnou radu jste nežádala, tak snad uvítáte alespoň názor a pohled na věc od druhých. Berte život s větším nadhledem, máte ho ještě celý před sebou...
Skutečně rád bych Vás přesvědčil o tom, jak máte pokřivený pohled na svět, ale pochopíte časem sama.
Víte berus,
jste ještě poměrně mladá, jste zhrzená svou první velkou láskou, jste zklamaná lidmi, které potkáváte na internetu a které vídáte okolo sebe a úhel Vašeho pohledu toto všechno strašně zužuje.
Uvidíte, že až se Vám v životě změní pár věcí, změníte i úhel pohledu na muže i na jiné věci. Pravdou je, že člověka vždycky obklopují lidi, kteří vyšli ze stejného prostředí.
U nás se někdy říkalo, že škodovka prostě nemůže držte krok s mercedesem, ale sama píšete, že pomalu ale jistě se rozdíly mezigeneračně mažou.
Vy máte několik východisek:
1/ Buďte spokojená sama se sebou a najdete si chlapa svých snů
2/ Změňte prostředí
3/ Neidealizujte si chlapi na internetu
4/ Neodsuzujte za neandrtálsví muže, ktré neznáte a nemůžete mít pojem o jejich jiných kvalitách
Ze srdce bych Vám přál, aby Vás štěstí potkalo
mylíte se, měla jsem nádhernou první lásku, i plyšáka doma od něj mám, ale po roce jsem mu dala kopačky neboť jsem neviděla náš vztah perspektivní
máte pravdu, jak jsem psala výše, nedostávala jsem kapesné a tak když jsem něco chtěla tak jsem si musela vydělat, a co mladá holka může dělat takže to byla práce s lidmi-hosteska a to je jasné, že člověk trošku ztvrdne
já, ale nehledám chlapa, ráda poznávm nové lidi, ted jsem skončila školu tak chci nové kamarády
Myslet si můžeš cokoliv ,on se prostě bavil - co jsi čekala - takových běhá všude - kašli na seznámení přes net
Lepší je potkat někoho nečekaně - třeba se na sebe usmějete a sympatie jsou tu ...věř že je to lepší. A hlavně nechvátej vše má svůj čas .
Trochu mně tvé názory zaráží - nesrovnávej druhé se sebou a třeba život tvé mamky se sebou -je jiná doba
že si tvá mamka musela vybírat z neandrtálců je její věc - záleží kde se pohybovala asi mezi nima...tak si z nich vybírala .
Trošku se zamysli nad sebou .
no, ono se řekne nechvátej, ale mám to bohužel tak, že kolem sebe mám kamarády, kteří jsou vdaní/ženatí nebo mají dokonce rodinu, ono je to pak těžké nevybočovat a nepřipadat si blbě, jasně nesnažím se na nic tlačit, s tím týpkem přes net jsem se chtěla bavit, prostě ráda poznávám nové lidi nic víc
jinak můj otec je ing, stavař na volné noze, nepije, nekouří, ale co mě prostě vadí a několikrát jsem mu to řekla domluvíme si schůzku a on má třeba hodinu zpoždění a ani nezavolá to mi dost vadí, on je z věřící rodiny a prostě si asi myslí, že on je milostpán a já na něho budu čekat, pak vyženil syna, studoval v anglii, kde si našel přítelkyni a on, že se po studiích přestěhují do prahy a prostě já ji chápu, že holka ze západu prostě nebude chtít žít v praze, můj otec to komentoval se slovy, že správná, žena má následovat chlapa a žeho asi nemilovala
jsem byla překvapena, když jsem si dávala scuka na česká s Lukem z US, sice stíl pod trochu jinýma hodina, ale byl prostě přesný nebo když mu to někdy nevyšlo, tak mi zavolal a půl hodiny vysvětloval proč nemůže
toto je prostě to "neadrtálectví" které vidím všude kolem
To nebude asi národností. Mám přítele, je to Čech a vždy chodí všude přesně, když máme spolu schůzku a on třeba nestíhá, vždy se ozve - zavolá, napíše sms. I jinak se chová gentlemansky. Kdysi jsem měla přítele a s tím jsme třeba byli domluvení, že mě vyzvedne u mě doma a někam spolu vyrazíme (třeba jsme plánovali nějaký výlet nebo akci apod.). A on nejenže nepřijel, ale ani se neomluvil, nenapsal, nic a ozval se třeba za dva tři dny s tím, že na to zapomněl, nebo musel ke kamarádovi pomáhat stavět chatu a podobné kraviny. Taky to byl Čech. No a na vysoké škole jsem chodila s tím zmiňovaným Maďarem, jak tady o něm někdo psal, byl to můj spolužák, a galantnějšího člověka jsem nepoznala. A to byl ještě z dálnějšího východu než jsme my! Se současným přítelem jsem nad míru spokojená a předpokládám, že s ním zůstanu. I když je jen Čech. Dokonce ani nemá vysokou školu, jen střední. A já vysokou mám. Jsem jen o dva roky starší než ty, ale musím říct, že tedy takhle naivní už opravdu nejsem...
No jo, když hledáte na pochybných seznamkách, tak se nesmíte divit, že narazíte na hlupáky a neandrtálce, jak píšete. Opravdového chlapa pro život na seznamce ani v hospodě nepotkáte.
Zajímavé, mám partnera, který je galantní, ví, co se patří a jak se chovat k holce. Takových znám povícero - takže evidetně existují. Jen asi hledáte na špatných místech a pak se vztekáte a nadáváte na všechno a všechny kolem sebe, že to nevyšlo.
Jinak nevím, proč myslíte, že pořádné muže zažití děti Vaší generace. Myslíte navoněné a vystajlované frajery, co neumí vzít do ruky vrtačku, co se začínají množit? To snad ne.
doplněno 10.08.12 13:40:JInak, některé Vaše myšlenky jsou na Váš věk strašně dětské. Jistá rovnoprávnost mezi pohlavími by jistě být měla, ale ženská opravdu těžko může jít svážet dřevo do lesa nebo dělat na střechu, zatímco muž bude doma vařit a kamarádkám lakovat nehty. S přítelem se dělíme o práce doma - moje je koupelna nebo žehlení, jeho vysávání a opravy, ale nelze to převádět na všechno. Že jsou muži technicky zdatnější, to je i přes pár výjimek na té Vaší strojírenské škole prostě fakt. Jistě, existuje mnoho šikovnějších žen, ale stále jsou v menšině.
A že jsou ženské ukecanější - to je snad pravda, ne?:D Nebuďte ze všeho hned tak vyklepaná.
Pokud chcete rovnoprávnost ve vztahu a změnu, tak na ní pracujte a nesvádějte to na všechno a všechny okolo.
Ahoj, nechci se Vás dotknout, ale na internetu si dnes nemůžete být jistá ničím...daný muž sice mohl uvést, že je mu 27, ale ve skutečnosti mu může být klidně jen 13 a takhle si tropí s neuvědomilých uživatelek hlouposti...myslím, že rizika internetu jsou dnes dostatečně známá, všude se o nich píše a i sami administrátoři všech možných webů na ně upozorňují a nelze k tomuto zaujmout přístup "je to věc, která se mě netýká". Tohle je věc, která se týká zkrátka všech užuvatelů internetu a musím souhlasit s ostatními, že ve svém věku byste s těmito věcmi měla počítat.
Dále, Vašim příbuzným a známým není nic po tom, jestli s někým chodíte nebo ne. Ano, mohou se zeptat, mohou si udělat názor, ale to je tak asi všechno. Jste svobodná dospělá žena, která má právo žít podle svých představ.
Všichni muži nejsou takoví, jak popisujete. Jen je potřeba najít toho pravého a to dá hodně práce. A můžete si být jistá, že i muži hledají to samé, co vy - nějakou solidní ženu, která by za něco stála, což je dnes také problémem. Takže je jen potřeba se vzájemně nějak najít a bude spokojenost na obou stranách.
já taky nevím, co si mám myslet o tom vašem dotazu...vlastně se ani neptáte, tak nevím,o co tady jde - jasný, někdy jde jen o to, se z toho tzv. vypsat, ale z čeho v tomto případě? snad nečekáte, že vás někdo polituje! jestli je vám skutečně 24, tak jste na svůj věk opravdu dost dětinská, rozesíláte po internetu fotky na požádání kdejaké pofidérní existenci a pak se divíte, jak to dopadá? a jste zklamaná? ale no tak..nebo jste si přišla trochu zafrajeřit a natřít to tady nám neandrtálcům, se kterými nejste ochotna žít v této neandrtálské zemi? nu, vždyť vás tady asi nikdo nedrží, ne? amerika jistě čeká s otevřenou náručí na prudký příval vaší inteligence..tak tam jeďte a šiřte tam dál tu vaši osvětu. howgh
No vidíte... a já si dodnes myslel, že generace gentlemanů typu Oldřicha Nového už dávno vymřela a každá další generace můžu jsem jen čím dál tím větší neurvalci a hovada, kteří se neumějí chovat. A Vy tvrdíte přesný opak...
Jsem zhruba o půl generace starší než Vy (35) a spoustě lidí okolo (byť ženy to vždy kvitovaly s povděkem) jsem připadal jako exot, jen proto, že jsem ženě podržel dveře, pustil ji sednout apod. Přitom to pro mne byla a je samozřejmost daná výchovou.
doplněno 11.08.12 14:59:Proboha co jsem to tu napsal za blábol... Samozřejmě to mělo být:
...dávno vymřela a každá další generace mužů jsou jen čím dál...
Co si máte myslet? Že jste udělala botu, že už nikomu neznámému nebudete posílat fotky ani svěřovat e-mail.
Jestli jste si s tím "známým vyměnila" e-mail, kterým se přihlašujete na Facebook, bylo by podle mne rozumné si založit dlaší - "spamový email" a na Facebooku e-mail změnit na ten "spamový".
doplněno 10.08.12 23:59:PS: Nevím, kde si vybírala Vaše maminka (tipuji, že budu přibližně v její generaci), ale naše generace mezi neandrtálci hledat nemusela (alespoň já ne).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.