Nejste přihlášen/a.
Ahojte, poslední dobou mě trápí průjem, avšak nevidím příčinu.
Každé ráno snídám buď bílý jogurt nebo ochucený kefír se sušenkami. Oběd mám normální, pak mám nějaké svačiny složené z tmavého chleba a šunky od kosti či eidamu, na večeři třeba míchaná vajíčka. Jím rajčata, okurky, banány, nektarinky..Takže všeho bych řekl dost. Na nic jsem nikdy nebyl a nejsem alergický a potraviny jím čerstvé.
Nenapadá mě tedy příčina..
Díky za rady!
To jsme na tom úplně stejně :D akorát já to mám po dobu 5 let celkem pravidelně a často. Z čeho netuším-každopádně už jsem úplně vynechal jogurty, vajíčka ale hlavně rajčata s melounem a řekl bych že se to zlepšilo. Pomáhá mi ječmenový nápoj. Nemá to skoro žádnou chuť, jedovatou zelenou barvu ale fakt to pomáhá. Ale musí to být opravdu jenom z ječmene. Jen tak v obchodu bych si to nekoupil. Dávám si ho v Probiu v Brně. Je to něco jako restaurace se zdravou stravou. Nejsem zrovna nadšenej že tam chodím ale opravdu to pomáhá. Můžete to zkusit
Fuuu, tak to bych se asi raději krmil živočišným uhlím :D ono to zas takový hrozný problém není, mám podezření na ty kefíry, ale vzhledem k tomu, že obsahují probiotika jsem myslel, že budou spíše přínosem..Jinak jsem s tímto nikdy neměl problém
a to vás trápí neustále? nebo jenom občas?
měl byste zkusit vynechat vždy na pár dní jednu potravinu - a uvidíte co vám to dělá... U mne např. vajíčka (nějaká intolerance nebo co). S ovocem - záleží taky na tom, kolik toho sníte - jestli kilo zralých broskví na posezení, tomu se ani nedivím...
Pokud vás to trápí bez přerušení - je to na lékaře a vyšetření např. na salmonelu apod. (vzorek nutností )
Salmonela určitě ne, je to nepravidelné. Nesním rozhodně kilo broskví, potraviny střídám protože jíst to samé dokola by mě nebavilo. Ovoce jím místo čokolád dá se říct, takže spíš jakože na chuť jedno po obědě, stejně tak s rajčaty. Vím třeba, že nesmím mléko co je otevřené víc jak jeden den, jak není čerstvé tak z něj mám průjem, jinak ne..Zkrátka nepravidelné, ale snažím se jíst vše čerstvé.
A musíte jen "lítat na záchod" a jinam v pohodě, nebo vás i bolí břicho, nějaké křeče nebo krev, hlen ve stolici? Teplota nebo nějaké jiné potíže...
Řikám, že salmonela ne stolice je tmavá, jen je řídká, na záchod mě to nijak extra netáhne, prostě jdu ráno jako obvykle. Je to prostě jen nějaká nerovnováha ve střevech, špatný trávení, nevím proč...
Např. včera jsem měl vše v pořádku a dnes zas špatně..Je to prostě čas od času..
Já nemyslela na salmonelu, to byste se cítil daleko hůř navíc to není vleklé...Mě napadly spíš chronické záněty, Crohnova choroba nebo ulcerózni kolitida...
No a jestli je to takhle, pak to nelze nazývat průjmem. Průjem jsou více než 3 stolice denně
Aha..No myslel jsem tím zkrátka řidkou stolici. Mám tak dvakrát denně, ale je fakt, že jím hodně (snažím se dost přibrat, ale zdravou cestou)
Tak to bude asi v rámci normy..Asi máte rychlejší trávení a projde to dřív než se to stačí zahustit
Rychlejší trávení asi mám, protože se mi velmi dlouho nedařilo přibrat, na ZŠ jsem měl 65Kg, pak jsem začal jíst jak čuně a cvičit a dostal jsem se na 75Kg, pak mi to během roku na střední spadlo na 68Kg a před dvěma lety jsem začal zas pořádně jíst a dostal jsem se konečně na 82Kg..Co by za takový trávení kdejaká žena dala že :D
Zkusil bych vynechat kefíry a míchaná vajíčka, po jednom. Uvidíš co to s tvým zažívacím traktorem udělá. Přeji kvalitní sametovou stolici.
Dobrý den.
Radím vynechat ráno kefír či bílé jogurty. Pokud je chcete jíst, přesuňte je na odpoledne, ale ne každý den. Zdá se mi, že jíte i hodně ovoce. Dle mého názoru to ale není průjem, jen důsledek vašeho stravování (kefír, ovoce, smažená vejce...). Stravu upravte, nektarinky vyměňte za jablka. Dobré na střeva jsou laktobacily (běžně v lékárně).
Ale mě tyto věci problém nedělají, normálně jsem vždy ráno měl mléčné výrobky a problém nebyl, navíc probiotika jsou obsaženy v tom kefíru..Spíš asi ty vajíčka, průjem to tedy není. Ovoce určitě moc nejím, jeden banán denně, sem tam nektarinku a taky nějaký to rajče..Bohužel jabka mi nechutnají a ani je nerad koušu na dásně..No a co se týče vajíček, tak ty dělám bez oleje a skoro bez soly. Dával jsem s k nim toustový chleba.
Pokud vas trapi prujem porad a delsi dobu,normalni to neni.Nepremyslejte z jakych potravin,to stejne nemuzete posoudit sama.Muzete mit alergii a ani ve snu vas nemusi napadnout z ktere potraviny.Proto bych si zasla na alergologii,nechala udelat zakladni testy.Dale vyter u obvodni,jestli snad nemate nejaky druh salmonely.Nemsite mit vylotzene cely den prujmy,ale jen slaby prubeh salmonely a jinych previtu.Co by jeste stalo za uvahu,zkontrolovat stitnou zlazu.Jeste k te alergii.pisete ze ste nikdy nebyl na nic alergicky,ale to neznamena,ze nemuzete byt ted,nebo za 10 let.Mne take zjistili alergii najednou v 45letech a pred tim nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.