Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Depostav Mělník, Antonín Demeter - co dál?

Od: clayman® odpovědí: 36 změna:

Následující řádky popisují moji osobní zkušenost, kterou mohu kdykoliv doložit...

16. 7. 2008 přišel velmi výmluvný, sympatický a seriózní pán Antonín Demeter, který (jak se zdálo) rozuměl našim požadavkům a nic nebránilo tomu udělat u něj objednávku prací. Bohužel objednávku, nikoliv smlouvu o dílo. Nikdy před tím bych si nemyslel, že někomu dám 60% ceny předem a přece jsem to udělal. Datum ukončení zámkové dlažby a plotu byl stanoven na 16. 8. 2008.

Světe div se, dělalo se jen první týden. Pak následovalo 14 dnů dovolené dělníků a pak vlažným tempem byla pouze dlažba dokončena se zpožděním asi 10 dnů. No, nic. Jsme lidi a každý má právo na omyl nebo chybu. Za další uhánění jsme se dočkali hrubých základů plotu, které ani dnes nejsou dokončeny. 3 měsíce uhánění, marného vytáčení telefonu vedoucích k tomu, že se vždy dozvíme další termín, kdy bude práce započata. Ani osobní návštěva v sídle firmy Depostav Mělník nevede k ničemu jinému než dalšímu 100% slibu termínu, který není splněn.

Původní seriózní pán, Antonín Demeter se změnil v? majitele firmy Depostav Mělník, který bůh ví proč vyházel všechny své pracovníky a teď nemá, kdo by práci udělal. Tento stav trvá snad 2 měsíce. To je asi jediný důvod, proč jsem byl schopen vydržet tak dlouho. Celá věc dospěla do stádia, že máme čekat (rok dva tři?) a on zatím bude používat naše peníze zaplacené na záloze. Auto s měsíc objednaným materiálem vždy za záhadných okolností nepřijelo.

Máte nějaký nápad jak z toho ven? Je to na podání trestného oznámení pro podvod, protože nám očividně stále lže, vymlouvá se a chybí jakýkoliv náznak ochota celou situaci řešit? Chystám se na vypovězení objednávky a můžu se jistě těšit na nadhodnocení ceny za materiál, stavu díla a na dlouhý nos za úroky z prodlení - pokud vůbec naše peníze ještě kdy uvidím...

Díky za Vaše konstruktivní nápady a žádná vyjádření stylu "když si tak blbej a dáváš 60% ceny předem, tak si to vyžer...", díky!

NB: že mám minimálně 2 měsíce nervy na pochodu jistě tušíte a nerad bych měl stejné Vánoce.

doplněno 20.05.09 11:19:

jen malá aktualizace - vymazání citace komunikace přes SMS, dle právníka p. Demetera mi k tomů chybí jeho souhlas, resp. autorizace. Přijde mi to komické, ale nevadí.

Situace je stále stejná a náš problém táhne a pozor změna: máme už asi 5 metrů (z 50) a je to skoro rok. Spokojenost je na místě, neb kvalita stavby pokulhává a téměř všechny cihly mají uražené rohy! Supeeer.

Pevně věřím, že s právníkem bude lepší komunikace než nebrání nebo bouchání telefonu. Snad se nám povede ukončit smlouvu brzy... *modla*

Depostav Mělník, Antonín Demeter - co dál?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

Já bych se zeptala, co všechno máš písemně? Předcházel objednávce třeba nějaký návrh, kalkulace, apod? Co máš uvedeno na dokladech o přijetí záloh?

Podle všeho byla sml. o dílo uzavřena, a to podle občanského zák.

Na podvod to nebude, ale tr. oznámení nic nestojí, takže by to aspoň chlapečka mohlo vystrašit. Ještě se mrknu, co by se dalo dělat.

hodnocení

díky, doma mrknu do papírů... dostali jsme faktury na zálohy a na základě toho je zaplatili. Kalkulace přecházela avšak jednopoložkově, není tedy vyčísleno, co kolik z toho stojí (celková suma byla vyhovující a nebyl důvod se v tom rýpat)... mrknu.

hodnocení

je to dost prosté, první byla objednávka: iniciály, rozsah prací, částka a "Souhlasím a s podklady u objednávky a smluvní částkou vč DPH. Po uzavření obj a stanovení zálohy bude ze strany zhotovotele vystavena zálohová faktura, která bude uhrazena v hotovosti či převodem na účet a pak potvrzení objednávky"

Potvrzení objednávky, částka, termín a vystavená zálohová faktura. To je celé, nic jestli je to podle občanského nebo obchodního zákoníku. Předpokládám, že je to tedy nějak automaticky... obchodního? *nevi*

dusatka*

Tím, co píšeš, byla celkem asi průkazně uzavřena smlouva (opravdu, i když nemáš žádný papír, nadepsaný "smlouva"), pokud není výslovně někde napsáno, že je to podle obchodního nebo pokud není nikde uvedeno, že ty i on se domlouváte jako podnikatelé (např. kdyby tam bylo Tvoje a jeho IČO), tak je to podle občanského. business.center.c/... tady se podívej, jaká z toho pro Tebe vyplývají práva (např. můžeš odstoupit od smlouvy dle §642 odst. 2 nebo žádat náhradu nutných nákladů dle §639.

Relevantní podklady máš, opravdu nemusíš mít papír s nápisem "smlouva", to, co máš, by mělo stačit, takže můžeš např. odstoupit od smlouvy a peníze vymáhat soudně (stojí to čas a peníze), nebo se obrátit na nějakou firmu, co se zabývá vymáháním pohledávek a jede na procenta (oželíš procenta, ale pro případ neúspěchu nemáš náklady), ale ta částka je asi na obě varianty příliš nízká, aby Ti to stálo za to.

Pan D. asi počítá s tím, že to dřív nebo později vzdáš a dáš mu pokoj, takže je každopádně asi potřeba ho otravovat, vypravit se k němu v noci na návštěvu apod., vše samozřejmě legálně, bez vyhrožování a podobných praktik. Myslím, že i tady v poradně se dá inspirovat, jsou popsána různá chování vymahačských firem, praktiky dlužníkovi nepříjemné, nicméně věřitelem legálně provozované... A v tuto chvíli je opravdu on dlužník a Ty věřitel.

hodnocení

mockrát díky, prudit to já umím dokonale a už to i dělám. Můžu kdykoliv přitvrdit a už jsem na něj našel 2 páky, doufám, že do půlky příštího týdne to uzavřu ;) uvidíme, dám vědět.

No, napsals, že neočekáváš pojeb. Už jsem i napsal odpověď, ale pak ji smazal respektuje tvoje přání nes.at... Já netuším, na co jste si s Dežem plácli. Podstatné je, co jste vložili na papír. Předpokládám, že jste uzavřeli nějakou smlouvu, která byla pro vás oba nějakým způsobem závazná.Ta by měla obsahovat podmínky, které jste oba povinni respektovat. Není-li takový doklad po ruce a dohodu jsi udělal ve vidině rychlé a výhodné akce, platí můj předchozí příspěvek. Držím ti palce...

hodnocení

2x

Než se obrátíš na soud,zkusil bych nejprve ČOI. Jeden známý měl problém s dělníky, kteří mu měli dělat vodovod a jaksi se jim po zaplacení zálohy také moc dělat nechtělo a pomohlo to. Takže si myslím, že zeptáním se na ČOI nic nezkazíš.

godfrey*
hodnocení

2x

Kdo mate problem a chteli byste se soudit a dostat sve penize zpet, dejte mi vedet na hromadnou zalobu, nebo pripojeni se ke stavajici, ktere uz bezi. Pokud jste zaplatili zalohy, a nemate nic, tak je nejspis uz neuvidite, pokud neco neudelate. Na to Demeter spoleha. Takze napiste kdo mate jaky problem a kolik v tom mate penez. Reklamace bude neuspesna, tam maximalne muzete pozadat zivn. urad v Melnice a COI na nemoznost reklamace provedene prace, ale tam to moc nefunguje. Nebo podat tresni oznameni kazdy jednotlive, pripadne podame navrh na konkurs tech jeho pochybnych firem. Castka jeho dluhu na to bude v pohode stacit. Jinak Demeter zkazil i Mestskemu uradu v Melnice rekonstrukci socialniho prislusenstvi, takze je cas tomu udelat pritrz.

hodnocení

ke společné žalobě se rád přidám, sice v tom nemám tak velkou částku (asi 70tis), ale nerad bych ji nechával takovému chytrákovi... jen si nejsem jistý jaký má majetek, auta určitě na leasing a jinak kde nic tu nic, ale třeba se nám povede zrušit jedno podnikání resp. bankrot.

godfrey*

napiste mi a domluvime se oxley@seznam.cz

jarmik*

Asi by se slušelo poznamenat, že společná žaloba připadá v úvahu jen u společeného skutkového základu.

Anebo u insolvenčního návrhu. Nejsem si však jist, zda bych někomu s 70 tis. pohledávkou doporučoval podávat insolvenční návrh z důvodu odpovědnosti za újmu způsobenou tímto návrhem a též odpovědnosti za případně úspěšně popřenou část pohledávky.

godfrey*

Ano, prave vybrani zalohy a nedodani prace se da soudit jako stejna skutkova podstata a dokonce s tim, ze zamerna. Tedy kdy dotycny dost dobre vi, ze nema zamestnance a cas ani chut neco delat a pouze tu zalohu vybere... Insolvencni navrh... na co? on ej s.r.o. tedy ruci zakladnim jmenim a tedy lze ho poslat do konkursu pokud pohledavky prevysi jeho zakladni jmeni, coz bezpochyby lehce prevysi.

prolka

Chtěla bych se také připojit k vaší žalobě, napište zde prosím Váš kontakt, na kterém se můžeme dohodnout. Z této stránky se mi nedaří zístat email. děkuji

hodnocení

marná snaha, svůj soud má už rozjetý a další nebere, pochopil jsem jeho narážku k přidání se - zřejmě sbírá jen informace.

miljan*
hodnocení

0x

Už to příjmení majitele by mělo zvýšit ostrahu. Nejrychlejší a nejlevnější v tomto Banánistánu bude najmout UK. *cert*

hodnocení

přece bys nebyl předpojatý aneb byl to sympatický a seriózní pán

hablina*

Znám velice sympatické UK, jsou to milí hoši a vyznají se v BU*smich*

macka80*
hodnocení

0x
Tak to tě fakt lituju,co takhle mu rozbít hubu,nebo dát do auta bombu?Ne,tak jinak,zitra mu nekompromisně zavolej že jestli se to do konce týdne nehne tak jdeš podat trestní oznámení ale musíš znít rozhodně,vyrovnaně a hlavně hodně naštvaně.No a pokud se nic nestane tak jdi podat trestní oznámení,sice ti to plot nepostaví ale přece to tak nenechás.Přeji dobré pořízení a dej vědět

hodnocení

0x

Upřímnou soustrast...

hodnocení

takže tento týden boj začíná...

8976*

neváhej a dej na něj tr .ozn. ale cestou st. zasupitelství, pokud to dáš přímo chlapcům z SNB vyvinou maximální snahu o shození ze stolu, oslov FÚ z dežova bydliště / ještě lepe Finn. ředitelství/ o tom že si dežovi zaplatil zálohohu / doklad máš/ aby prověřili zda má uvedenou částku v účetnictví, sice ti nedají vědět jak kontrola dopadla ale piš si že na něj vlítnou ...pak postupuj metodou nátlaku až k soudu nebo k vydání plat. rozkazu na vrácení častky - protože mat .a práce nebyla dodána v pož. množství a kvalitě...hodně štestí, hezký den a dej vedet jak to dopadlo

hodnocení

díky za milou inspiraci, ještě budu muset prozkoumat, jak se podává trestní oznámení :)

dusatka*

www.podvody.estra/...

a držím palce

hodnocení

všem díky za pomoc, zvláště pak Dusatce, která mi věnovala svůj čas soukromno, Díky! *palec*

Pan Demeter už zase komunikuje, dokonce jsme se viděli a už máme první návrh vypořádání. Ještě jej zbývá doladit, tak aby podmínky byli výhodné pro obě strany a za 14 dnů bych sem měl vložit fotku plotu. Uvidíme, nerad bych to zakřiknul :)

godfrey*
hodnocení

0x

Zdravim, mam uplne stejny problem, a zanedlouho dojde k prvnimu stani u soudu. Vzali zalohu na strechu, slibili udelat a nakonec nedodali ani prkenko a jeste si pri odstoupeni od smlouvu automaticky strhli nepsane pokuty a manipulacni poplatky atd... a navic dodnes, uz rok a neco maji me klice od domu, sebrali mi tam i naradi atd... Vymluvy jak je tesar nemocnej a pan majitel v zahranici, jak se rozvadi se zenou atd.. Te firme neverim ani slovo, byt majitel se tvari, ze si kazdy den kupuje nove auto od mercedesu, pres skodovky, passaty apod.

hodnocení

jj, hodně štěstí. Jeho slovo má ohromnou váhu, před 3 týdny se zapřísahal, že vyrovnání mám do týdne na stole. Asi tak...

godfrey*

Dobry den, muzete mi na vas prosim poslat kontakt? na *@gmail.com? Rad bych se na neco zeptal.

sultanka1*

Mám obdobný problém s firmou Depostav. Nechala jsem si od této firmy postavit dům na klíč. Již loňské vánoce jsem v domku měla bydlet. Dnes je stavba asi v polovině. Téměř nic se neděje. Pan Demeter má mobil vypnutý, na maily neodpovídá. Prosím každého, kdo má s touto firmou problém, o odpověď, jak situaci řešíte Vy, popř. jak jste ji vyřešili.

prolka
hodnocení

0x

S tímto ,,velmi příjemným" pánem máme také značné problémy. Na stavbě se nic neděje, na domluvené schůzky nechodí a pro jistotu má vypnutý telefon. Také se neustále vymlouvá, ovšem jeho chování velmi překračuje meze.

hodnocení

jake je zpozdeni? mesic nebo rok?

hodnocení

včera byl u nás stavař a skoro jsem ho musel křísit, když viděl odvedené dílo, celou dobu kroutil hlavou a říkal, že nechápe proč je to takhle, blbě.

Rozměřené sloupky na metry a nikoliv na tvárnice, na kterých se to nejvíce pozná, sloupky na blbém místě, takže výškový rozdíl mezi plaňkami a dalším úsekem je cca 0,5 metru... základy ze ztraceného bednění také nepochopil, zbytečně drahé, když stačí vylít beton do díry. No, největší veselo bylo, když základy pro plot jsou u domu cca 0,5m hluboké, ale o kus dál už jen poloviční. Závěr si vyvodí každý sám. Dle slov p. Demetera: "takhle to stačí, dělají to tak všichni"... wow.

dusatka*

Jestlipak on aspoň řádně platí daně? ;)

jendatichy*
hodnocení

0x

Před půl hodinou jsem zde měl toho velmi milého pána,který mi sliboval snad i modré z nebe...

hodnocení

máte na něj někaý kontakt? Telefony jsou zrušené, schránka není vybraná 3 měsíce... jak jste jej kontaktoval?

pt*

Ten podnikatel jde toho s vědomím, že nic neudělá, jen vybere zálohu. To je předem vykalkulovaný podvod. Má to nějaký přesný právnický název, který je žalovatelný. Ale myslím, že ten případ půjde do ztracena. Dejte zde pak vědět. PT

michalsulak
hodnocení

0x
Dobrý den, pan Demeter pokračuje v činnosti. Jedna stále stejně. Chtěl bych zjistit jak pokračují s žalobou a případně tu věc dotáhnout do konce. Děkuji Michal Šulák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]