Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má mě ještě rád?

Od: lucimera* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

v poslední době jsem hodně chodila s kamarádkou ven, prostě jsme se procházely a kecaly nebo vymýšlely blbosti. Prostě jak se puberťáci baví. A kamarádky bratranec hraje hokej, tak jsme se šly podívat na jejich trénink. Ne že by se mi někdo z hokejistů líbil a chtěla bych ho vidět, ale prostě jsem se chtěla podívat, jak bruslí, jak jim to jde. Její bratranec je její i můj spolužák, chodíme spolu do jedné třídy a nikdy jsem ho na ledě neviděla při zápase, tak jsem využila aspoň ten trénink. Nikoho z hokejistů moc neznám, ani se mi tam z jeho týmu nikdo nelíbí...ale tam není ten problém.
Můj taťka to nerad vidí. Dneska mi řekl, že hokejisté jsou namachření týpci, co nemají nic v hlavě. Mě je to jasný, znám je, jsou to většinou frajírci, a takoví se mi nelíbí...ale mrzí mě, že to taťka bere takhle a ve skutečnosti ani neví, jak to je. A je na mě akorát naštvaný a protivný. Ne sice pořád, nevím, jestli se nedovede smířit s tím, že už dospívám a třeba se mi i ty kluci líbí,..ale mrzí mě, že mi nedovede na rovinu říct - líbí se ti někdo, že tam pořád chodíš? Hokejisti jsou frajírci, moc se mi to nezdá, ale jak chceš..dobře, tak by byl otrávený, ale mě mrzí, že na mě semtam jen něco štěkne a pak se se mnou skoro nebaví.

Mluvit se mi o tom s ním moc nechce, já takové věci nerada řeším a hodně dlouho k nim sbírám odvahu. Máte někdo nějaké lepší řešení? Třeba to překousnout a na ten staidon už nechodit? Byli jste taky v takové situaci?

Mrzí mě to, nechci o taťku přijít, je to moc fajn člověk a mám ho ráda, ale takového ho neznám.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Já to vidím na nedostatek komunikace.

Co znamená, že je táta naštvanej? Byl by snad naštvanej na někoho, koho nemá rád, nebo na kom mu nezáleží?

Rodiče vždycky chtějí pro své děti to nejlepší. Má svůj názor na hokejisty (já bych k nim přidala i fotbalisty) a podle mne si myslí, že si zasloužíš někoho lepšího.

Myslím si, že by stálo za to si s tátou promluvit.

martinaa*
hodnocení

0x

I když se s rodiči neshodneš, pořád tě mají rádi, prostě jen máte odlišné názory:) O to bych se nebála. Táta se možná bojí oprávněně, hokejisté jsou opravdu namachrovaní frajírci (většinou), a věř, že táta má určité životní zkušenosti, má jich více než ty. A možná nejsou vůbec dobré a možná se týkají právě hokejistů, co my víme.

Nejspíš se o tebe jen bojí, aby ti nějaký takový šamponek nezamotal hlavu a tys to pak neobrečela a nenalítla mu. Za chvíli budeš dospělá a táta tím ztrácí tu svou malou princeznu.

Zkus si s ním promluvit, jakkoli se ti do toho nechce. Komunikace je strašně důležitá, a taky ukážeš, že nad tím přemýšlíš a dovedeš problémy řešit. Pokud mu to bude vadit, možná by fakt nebylo od věci promyslet, zda na ten stadion chodit.

onufmi
hodnocení

0x

mám taky tátu vím že to nemáš lehké a le mám radu: pokud si mislí že je (miluješ) řekni mu že je nemáš ráda a můžeš tam s ním také zajít.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Táta Vás má jistě rád. Záleží mu na Vás a má pocit, že Vás musí chránit. V době dospívání si takto počíná spousta otců. Pořád vidí tu svojí malou holčičku a možná je v tom i kousek té žárlivosti. V každém případě, když pozná, že se na Vás může spolehnout a nemusí mít o Vás takové obavy, vztah se zase vylepší a srovná. On potřebuje jen více času na to, aby si připustil, že už máte určitý věk a kluci se Vám líbí. Tomu nezabrání. O tátu nepřijdete, nebojte se, jen si vysvětlujte věci, komunikujte spolu. Ať poznáte navzájem své názory na různé věci. Ale určitě je to hlavně otázka důvěry. Takže mu dejte možnost a čas, poznat, že Vám věřit může a nemusí se o Vás zase tak úzkostlivě obávat. Že jste rozumná a zodpovědná, ale jste také především mladá. A na hlídání už jste dost velká...

lupita*
hodnocení

0x

To víš, že tě má rád (snad nevadí, že tykám). Jak už tady napsali ostatní a já s tím musím jen souhlasit, záleží mu na tobě. A buď za takového taťku ráda. Někdy to sice leze na nervy, ale můj taťka byl v době mého dospívání taky takovej a dnes jsem mu za to vděčná a máme pěkný vztah. A mého přítele má taky moc rád, protože poznal, že je to fajn kluk :) A to třeba ti, s kterými jsem mezi 16 - 19 lety chodila opravdu nebyli...

dave07*
hodnocení

0x

Tak to nesouhlasim hokejisti nejsou namachreni frajirci,zalezi to na cloceku a ne na tom jaky sport dela.Mimochodem kazdy kluk v puberte si zkousi hrat na frajirka,takze to laskave nesvadejte jen na hokejisty.

martinaa*

Ty budeš hokejista, že?:D

Chodila jsem na sportovku. Namachrovani byli všichni, ale hokejisti a fotbalisti nejvíc.

doplněno 10.08.12 13:41:

Podle té reakce ano:)

Odůvodnění? No, několik let jsem s nimi chodila do třídy:D To myslím stačí.

doplněno 10.08.12 13:43:

Abych upřesnila - vždycky ostatní sportovce považovali za něco méně, protože hokej a fotbal je nejvíc. A právě podle toho se chovali - i když musím přiznat, že fotbalisti byli daleko horší, než hokejisti:)

dave07*

Ano.Ono to de tak dobre poznat?:-Dtak ale z ceho jste to usoudila,ze zrovna hokejisti a fotbalisti jsou nejvic?oduvodnete to nejak :-D

dave07*

no...ja si stejne stojim na tom svim :-D kluci frajerej vsichni ale nekdo vic nekdo min a u vas to byla asi shoda nahod,ze to byly zrovna hokejisti :-Dkdyz je kluk s prominutim "dement" tak je uplne jedno zda dela hokej nebo basket :-Dna hokejisty si podle me jenom vsichni zasedli jinak proc by jsme jenom zase "my" nemeli nic v hlave :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]