Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Valkýra - Wagner

Od: axus® odpovědí: 2 změna:

Mam tu jeden strasne dulezity dotaz, ktery mi neda spat.

Proc se az podezrele casto objevuje (nejen) ve filmech ve spojitosti s letanim tema Jizda Valkýr z Wagnerovy Valkýry.

Spolecne s letanim to ma zrejme mytologicke letani Valkyr na okridlenych konich, ale kde se vzal onen impulz pouzivat to znovu a znovu ve filmech?

S nadsazkou lze takrka rict, ze v 5 pripadech z 10, kdy se na obrazovce objevi nejaky letajici stroj, tak soucasne vybafne Wagner...

Diky, uz tyden z toho nespim, tak snad nekdo bude vedet.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mě tedy létající mašiny vcelku silně zajímají - ale to wagnerovské téma mě zase nepřijde až tak často používané.

Třeba u tohoto videa je předpokladatelné :

XB-70 je facinující, už jen tím názvem se k Wgnerovi odkazuje

Mě zase fascinuje toto video - frantíci na Mirage, mají to ,,dost slušně´´ v ruce, při těch výškách, co lítají, by už měli dávat přednost autům jedoucím zprava *smich*

a mjůzik není evidentně wágnerovská

nebo totok:

Ale k té Jízdě valkýr - je to vznosné téma spojené s létajícími tvory. Asi to nebude nějak povinné ale holt se to k letadlům hodí...

zabu
hodnocení

0x

To asi pochopí jen ten, kdo hudbu vnímá srdcem. Kdo v sobě nechá rozeznít vnitřní pocity, které hudba vyvolává. A filmaři s tím tak pracují. A že se používá častěji než jiné skladby? Nejspíš nízká znalost ostatních skladeb, málo fantazie ze strany tvůrců filmů, klipů atd. Stejně tak důvodem mohou být záležitosti kolem copyrightu a placení ochranným svazům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]