Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouř z cigarety mi vadí až teď

Od: kwisty* odpovědí: 12 změna:

Už od mého narození rodiče kouřili do teď mi to nevadilo, ale ted mi je 13 a nemůžu to vystát hrozně mi to smrdí a někdy se i začnu dusit jakto. Dřív mi to nevadilo jakto že teď jo?*nevi**vezen*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejspíš látková přeměna. Puberta řekla bych.

hodnocení

0x

Ahoj,evidentně to bude tím,že zkrátka a dobře dospíváš v postatě do dospělé osoby,a o to více ti to vadí.Vysvětli to rodičům,aby pochopili,že i pasivní kouření je škodlivé,tudíž i pro tebe.Zcela jistě se u vás doma najde místnůstka,kde by mohli v klidu ukájet své nikotinové párty,aniž bys to ty musela dýchat-kuchyně,balkón,atpod.Tvé zdraví by jim mělo být přednější*hej*

hodnocení

0x

Jestli ono se vašim rodičům nepodařilo úspěšně u vás vypěstovat alergii na kouř?

Po pravdě takové to dušení trtochu ukazuje na astma, což s alergiemi souvisí. Doufám že ne, to by bylo horší ( astma je závažné plicní onemocnění, při kterém otéká sliznice v dolních dýchacích cestách, které se tím zužují a omezují proudění vzduchu a tím i dýchání. Astma se projevuje reakcemi např. na cigaretový kouř, skelná vata, dráždivé plyny ze sprejů na vlasy, ale také mlha, smog, chlad, tělesná a duševní námaha. Musí být sledováno a léčeno, aby nedocházelo ke zhoršování stavu.) Ono ten kouř a hoření té cigarety taky snižuje obsah kyslíku ve vzduchu a to se pak hůř dýchá každému- Ale promluvte s rodiči.

kwisty*
hodnocení

jo kouřej v kuchini ale diš tam přídu je to děs

iz*

Tobě by také měli vrátit školné, že?

doplněno 09.08.12 15:02:

@hop , já vím. Ale někdy to je fakt hrůza.

A tento "dotaz" na mne navíc působí dojmem, že se slečna nudí, a že snaží se s naší pomocí nudu zažehnat.

hop®

Fakt rada k nezaplacení... *bzum*

...čeština se řeší v jiných rubrikách, pokud se tedy tazatel(ka) ptá na problém s gramatikou...

Myslíte, že tazatelce přestane vadit kouř, když napíše dotaz bez gramatických chyb?

Příště alespoň přidejte rozumnou radu, když už kritizujete výrazové prostředky tazatelky, děkuji, přeji hezký den...,

doplněno 09.08.12 20:31:

Často je to hrůza... rve mi to uši i oči. Ale pokud nepřídám radu k tématu, neřeším pravopis...

kwisty*
hodnocení

A maj u toho i otevřený okno a zapálenou svíčku*slunce*to astma to asi nebude si myslim mlha mi nevadí a smog taky ne jen ten kouř z cigaret.

martinaa*

Pokud nemáš zkušenosti s astmatem, sama těžko můžeš poznat, jestli ho máš, nebo ne. Že ti nevadí mlha, je normální, mlha moc nevadí. Smog je horší, ale na cigarety můžeš prostě reagovat více, mě jako atmatikovi taky víc vadí humus z cigaret, než smog...

Zajdi si k lékaři, ať ti odebere krev a mrkne, jestli ho nemáš, a promluv si o tom s rodiči.

krkovicka*
hodnocení

0x
Tak jim to řekni.Neznám rodiče,kteří by nad tím aspoň trochu neuvažovali.

hop®
hodnocení

0x

Hele, promiň mi upřímnost, ale není to hlavně psychická záležitost? Ty nekouříš a hodně Ti vadí a smrdí, když Ti někdo kouří pod Tvůj čeníšek, já to naprosto chápu. Ale to dušení - je to opravdu zdravotní problém, nebo jsi jen hééérečka, která svým dušením ukazuje rodičům, jak nesmějí kouřit..,.

...mám kamaráda, který nekouří a kvůli rodičům nesmí být "načuchlý", chápu to a snažím se v jeho přítomnosti kouřit méně nebo vůbec. Tím chci říci, že vše je o dohodě a kompromisech. o vzájemné toleranci.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, dalo by se napsat, že jsi nevděčný fracek, ale tentokrát to neudělám. Dost dobře nechápu tvé rodiče. S manželkou jsme oba dost silní kuřáci, ale hlavně kvůli dětem a taky kvůli celkovému smradu bychom si v bytě vživotě nezapálili. Co jsme se poznali, oba jsme se shodli, že v bytě se prostě nekouří. A když pak přišli děti, tak se to ani nedalo. Proč bych jim ničil zdraví, stačí snad to moje. Rodičům bych to prostě slušně řekl. Pokud jsou solidní, přestanou, pokud ne, máš smůlu, měl sis vybrat lepší rodiče *smich*.

hodnocení

0x

Snaz se tomu vyhybat,a domluvit rodicum,ze mas alergii.Cely zivot se muze vse menit i je spoustu vbeci,ktery nam najednou muzou zacit vadit,ikdyby v 60.muze vzniknout alergie.neptej se proc,snaz se docilit,maby doma nekourili,zajdi za lekarem,ono je to trosku primeje.jinak se nezlob,za tu bezohlednost,je tbto strasna zavislost,tezko se ovlada a jen malo lidi dokaze i prestat nebo v dany okamzik chut ovladnot.Lehke to nebude s presvedcovanim,ale muzes to zkusit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]