Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení

Od: pepino82* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

bude me mít nárok na příspěvek na bydlení pukud přítel ma cca 16tis čistého a ja jsem na mateřské?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

V jakém typu bytu bydlíte (osobní/družstevní nebo nájemní), máte v bytě trvalé bydliště, můžete doložit nájemní smlouvu a potvrzení majitele bytu, že v něm bydlíte na základě nájemní smlouvy (v případě vlastnictví výpis z katastru nemovitostí)? Smlouvy o odběru energií jsou uzavřeny na Vás?

Příspěvek na bydlení

doplněno 08.08.12 18:41:

Zřejmě zaměňujete peněžitou pomoc v mateřství s rodičovským příspěvkem.

Pro tříčlennou domácnost ve vlastní bytě činí normativní náklady na bydlení 8.421 Kč měsíčně. Nepokryje-li 30 % (v Praze 35 %) Vašich příjmů Vaše náklady na bydlení, budete mít nárok na příspěvek na bydlení.

Výpočet: příspěvek na bydlení = 8.421 - (0,3 x příjmy)

Do nákladů na bydlení se zahrnují i náklady na energie. Náklady budete muset doložit. O příspěvek na bydlení lze žádat až 3 měsíce zpětně, dokládají se náklady za kalendářní čtvrtletí předcházející měsíci, od něhož žádáte. (Kdybyste žádali o příspěvek od června, dokládali byste náklady za 1. čtvrtletí 2012.)

doplněno 09.08.12 21:56: Jtan71®, navázala jsem na druhou reakci, v níž Pepino82®, doplňuje, že mají třítýdenního chlapečka, a že rodičovský příspěvek bude asi 6.100 Kč. ___ Pro Pepino82®: Zapomněla jsem uvést, že pokud by měla být PPM nižší než rodičovský příspěvek, budete mít nárok na doplacení do výše RP.
pepino82*
hodnocení

prostě tu 3letou variantu sme zvolily to je rodičovský příspěvek ne?

3leta

prostě jablka a hrušky

iz*

Ano, volba varianty je možná jenom u rodičovského příspěvku.

Podle věku syna jsem si myslela, že byste měla mít napřed PPM (prvních 28 týdnů, z toho 6 až 8 týdnů před porodem). Nárok na rodičovský příspěvek hned od porodu mají jenom matky, které nesplnily podmínky pro přiznání PPM.

itan71*

*slunce*IVZEZ ,jen pro doplnění autorka v hlavičce otázky píše příspěvek na bydlení,pokud si to spletla autorka byla to chyba.*slunce*

karjala*
hodnocení

1x

zkuste si to spočítat

kurzy.cz/...

Ano, nasázejte všechny cifry a kalkulačka vám to spočítá přesně. *placni*

itan71*
hodnocení

0x

Nepíšete kolik Vás je v domácnosti,zda máte trvalé bydliště na které chcete uplatňovat příspěvek na bydlení(je to nutné) kolik máte mateřské atd.Odhadem máte dost vysoký příjem.Ale záleží taky na počtu osob.

pepino82*
hodnocení

jsem 3 máme svůj byt rodičovský příspěvek bude asi 6100kč tepreve se to papíruje máme 3týdenního chlapečka

doplněno 08.08.12 18:23:

všechno voda plyn el je psáno na mě

itan71*
hodnocení

0x

Nevím jaké náklady máte na bydlení(inkaso,náklady na topení zda topíte plynem,dřevem,uhlím je v tom rozdíl) ale máte dohromady 22 100kč.Můj názor je že na to nebudete mít nárok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]