Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bude me mít nárok na příspěvek na bydlení pukud přítel ma cca 16tis čistého a ja jsem na mateřské?
Děkuji
V jakém typu bytu bydlíte (osobní/družstevní nebo nájemní), máte v bytě trvalé bydliště, můžete doložit nájemní smlouvu a potvrzení majitele bytu, že v něm bydlíte na základě nájemní smlouvy (v případě vlastnictví výpis z katastru nemovitostí)? Smlouvy o odběru energií jsou uzavřeny na Vás?
doplněno 08.08.12 18:41:Zřejmě zaměňujete peněžitou pomoc v mateřství s rodičovským příspěvkem.
Pro tříčlennou domácnost ve vlastní bytě činí normativní náklady na bydlení 8.421 Kč měsíčně. Nepokryje-li 30 % (v Praze 35 %) Vašich příjmů Vaše náklady na bydlení, budete mít nárok na příspěvek na bydlení.
Výpočet: příspěvek na bydlení = 8.421 - (0,3 x příjmy)
Do nákladů na bydlení se zahrnují i náklady na energie. Náklady budete muset doložit. O příspěvek na bydlení lze žádat až 3 měsíce zpětně, dokládají se náklady za kalendářní čtvrtletí předcházející měsíci, od něhož žádáte. (Kdybyste žádali o příspěvek od června, dokládali byste náklady za 1. čtvrtletí 2012.)
doplněno 09.08.12 21:56: Jtan71®, navázala jsem na druhou reakci, v níž Pepino82®, doplňuje, že mají třítýdenního chlapečka, a že rodičovský příspěvek bude asi 6.100 Kč. ___ Pro Pepino82®: Zapomněla jsem uvést, že pokud by měla být PPM nižší než rodičovský příspěvek, budete mít nárok na doplacení do výše RP.Ano, volba varianty je možná jenom u rodičovského příspěvku.
Podle věku syna jsem si myslela, že byste měla mít napřed PPM (prvních 28 týdnů, z toho 6 až 8 týdnů před porodem). Nárok na rodičovský příspěvek hned od porodu mají jenom matky, které nesplnily podmínky pro přiznání PPM.
Nepíšete kolik Vás je v domácnosti,zda máte trvalé bydliště na které chcete uplatňovat příspěvek na bydlení(je to nutné) kolik máte mateřské atd.Odhadem máte dost vysoký příjem.Ale záleží taky na počtu osob.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.