Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nedávno jsem jela dálkovým busem a viděla, že když jezdí mladí lidi s velkými krosnami, tak si je nechají schovat řidičem do kufru nebo si je vezmou s sebou. Jeden kluk s batohem na zádech při placení jízdného řekl kam jede a zavazadlo, tak mu taky vyjely 2 "účtenky".
Kolik stojí přeprava takového zavazadla, když vezmeme v úvahu, že jede VŠ student domů? Samozřejmě v rámci ČR.
Na stránkách dopravce jsem ceník nenašla...
Kdyby někdo poradil, nejlépe ten, kdo s tím má zkušenosti, prosím
Já jezdím skoro každý týden s báglama, že zaberu celé dvojsedadlo v buse nebo celé sedadlo ve vlaku a ještě nikdy jsem za bágle neplatila. Každý rok jezdím na festival přes půlku republiky na 10 dní (podle toho vypadá i ten bágl + spacák + karimatka + kabelka) a taky nic. Nikdo si nikdy nestěžoval.
doplněno 08.08.12 14:31:Jezdívám IDOSem, MHDčkem v Brně, dálkařema, mezinárodním rychlíkem, ČD i regionálníma courákama.
doplněno 08.08.12 14:32:Jo a žluťáskama (Student Agency)
Buďte ráda... ne každý dopravce (a i v rámci podniku ne každý řidič) je takový, že to přehlédne. Ale může to být i tím, že tento konkrétní dopravce si za nadměrná zavazadla neúčtuje.
Když jsme vozili autobusem kočárek s malou, tak jeden dopravce si cenu účtoval a druhý nikdy nic nechtěl (a v ceníku měl přímo uvedeno, že přeprava dětských kočárků je zdarma).
O kterého dopravce se jedná?
Každý dopravce musí mít v rámci informace o svých službách, informace o ceně za přepravu osob, stejně jako informace o tom, co považuje za nadměrné zavazadlo a kolik si za ně účtuje.
Těžko Vám poradíme bez podrobnější znalosti o koho se jedná, jelikož to může mít každý dopravce nastaveno jinak.
Jedná se o ČSAD, konkrétně vsetínské.
Píše se, že za zavazadlo od určitého rozměru se platí podle tarifu.
Jediné, co jsem našla, viz odkaz v odstavci 2.2...je to snad ono? Je to divné
Mongrela, odstavec 2.2 se týká zavazadel MHD ČSAD Vsetín - tzn. na Vsetíně, ve Valašském Meziříčí atd.
Vás se bude spíše týkat odst. 3.2 - přeprava spoluzavazadel. Když jsem s nimi naposledy jezdila, platilo se snad 20 Kč.?
doplněno 08.08.12 15:35:Kuk zde csadvs.cz/...
zavazadlo 6-25 Kč podle vzdálenosti...
A myslíte, že je třeba to tomu řidičovi říct, že jedu takto s větším batohem? Třeba si to zaúčtuje sám nebo si toho nevšimne a pojedu levněji
Možná že s revizorem by mohl být problém, že?
Revizora jsem za 15 let, co jsem s nima jezdila, nepotkala ani jednou! Jsou tam někde napsané i rozměry, do kterých se to přepravuje zdarma, nad rozměry asi budeš muset platit. V linkáči to řidičovi nevadí, plácneš to na tu plošinu u dveří a je to. U "zájezďáku" se to opravdu dává dospod autobusu a za to zřejmě budeš platit.
Náš mladej jezdí na florbal s ohromnou a dlouhou taškou. 3 řidiči si toho ani nevšimnou a jeden ho vozil cca rok a najednou chtěl zaplatit. Udělal jsem humbuk na vedení, ale zjistil jsem, že rozměr přesahuje jejich pravidla a je nutné platit, tak jsem to nechal vyšumět. Od té doby ho vozí 3 řidiči bez placení a ten jeden ho nechává platit i za tašku, takže záleží na řidiči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.