Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak převést velkou částku na EURa

Od: macach* odpovědí: 4 změna:

Ahoj potřebovala bych poradit.Mám 400 000Kč a potřebovala bych za tyhle peníze koupit Eura, abych si mohla v zahraničí koupit auto.Jenže tím, že je vyšší kurz, ztratím řádově tisíce Kč.

Chtěla bych se zeptat, jestli náhodou někdo nevíte, jestli by bylo výhodnější nejdřív koupit např dolary a pak to vyměnit za eura, nebo tak něco.

Děkuji moooc za rady:)

doplněno 21.11.08 12:26:

Děkuji za odpovědi. A kdyby vás ještě něco napadlo, tak pište :)

papa

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

seuss*
hodnocení

2x

tomu se rika spekulace, ovsem urcite to nedelej.. :) poplatky a kurzy jsou nastavene tak, ze v mistech, kde ti to promeni na tom budes hlavne ty ztratova... Mas moznost to vymenit pouze v bankach? Pokud muzu doporucit, jak jsem to delal i ja, je nejvyhodnejsi si penize vlozit na ucet a pak to treba vybrat v zahranici z bankomatu. Ten kurz podle ktereho se to vypocita se pouziva jakysi stred (bud stredovy kurz CNB nebo te konkretni banky) Zalezi jaky mas moznosti, ale tohle mi prijde nejlepsi zpusob. Samozrejme neco jinyho jsou znamy. Ja si vetsinou vymenuju valuty pres znamy, kde dostanu krasnej kurz a bez komisnich poplatku...

doplněno 18.11.08 12:20:

tohle jsem ale delal tak pred 5 lety, nevim tedka co se v CR zmenilo a jak banky fungujou, protoze tam neziju..

lm®

Platit kartou ano,jde-li to. Ale vybírat v cizině z bankomatu bych moc neradila,protože např. moje banka (ČSOB) si za výběr z bankomatu v cizině účtuje 80kč+0,5 % z vybírané částky ,takže pozor na to.Zvolila bych možnost důvěryhodných známých ke směně pěněz nebo platbu z účtu na účet.

hodnocení

2x

A co platit jednoduse rovnou kartou? Tam nebudou zadny poplatky. To nejde? Pokud ne, tak pak, jak pise...? ten prede mnou. (sorry, ale neni tu moznost Te videt)

Pokud budete smenovat a jeste k tomu vicenasobne, tak vzdy prodelate.

Jeste moznost, jit do banky a prevest prasule primo na ucet prodavajiciho.

cybermagefroll*
hodnocení

2x

Co se týký kurzů, můžeš zkusit např.

Kalkulátory » Nejlepší kurzy

Nejvýhodnější kurz pro tento den

Pokud vás zajímá, kdo nabízí nejvýhodnější kurzy zahraničních měn pro tento den, následující kalkulátor vám pomůže. Po zadání měny a operace dostanete aktuální žebříček jednotlivých bank a směnáren pro tento den.

Nejvýhodnější převod měn
Kalkulátor nejvýhodnějšího převodu měn převede vámi zadanou částku a zahraniční měnu na měnu domácí či naopak měnu domácí na měnu zahraniční. Dále vám poskytne žebříček bank a směnáren nabízejících nejvýhodnější převod pro tento den.

finance.cz/...

Euro EUR, nejlepší kurzy

Nejlepší kurzy, srovnání deviz a valut

kurzy.cz/...

Kurzy bank a směnáren>Nejlepší kurzy

Potřebujete koupit euro a nevíte, kde je nejlevnější? Chcete naopak prodat dolar s co nejvýhodnějším kurzem? Zadejte do formuláře přesnou částku, se kterou chcete obchodovat, a zjistíte, u které banky (směnárny) bude výměna peněz nejvýhodnější.

podnikatel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]