Nejste přihlášen/a.
Aye, to by byla podstata celého mého problému.
Vyštudoval jsem čtyřletý gympl a přihlásil jsem se na jeden obor, který mě absolutně nenaplňuje a já se prostě nedokážu přemoct k tomu, abych se do toho učení nějak výrazněji položil.
Takhle to všechno učení různě odkládám, šidím, a když to pak už nemůžu odložit dál, jsem z toho celkem logicky v pytli.
A nějak se mi nedaří to, co se mi dařilo před maturitou, totiž vždycky si lísknout ze dvě svižné a zakřičet na sebe:"Jde tu o tebe! Tak se přestaň flákat, vole!"
Už to prostě nějak nedokážu nebo co.
Nebaví mě ta škola, nedokážu se učit, štve mě to neustálý dojíždění, to pitomý město, spolubydlící a spolužáci vysokoškoláci. Ještě že ti profesoři jsou dobří. Tedy ti, které zatím mám.
Ani nezmiňuju tlak od rodičů, já byl vždycky v rodině "ten chytrej", takže ode mě všichni ten titul prostě očekávají. Nechci je zklamat, ale...
Nehledě na to, že s tím gymplem asi opravdu díru do světa neudělám. Změnil bych školu, jenže mám strach, že to pak bude ještě horší. Že mě to stejně přestane bavit. A zase vyřizovat všechny ty pitomosti od koleje po studentský kartičky.
To by člověk pomalu ani nevěřil, co to je všechno za vyřizování. Nesnáším to.
Tak by mě tak zajímalo, kam bych mohl nastoupit s gymplem? O_o Už jsem se tak různě poohlížel na internetu (prace.cz atd), ale moc moudrý z toho nejsem.
Jsou tam třeba takový záseky typu sekretář/sekretářka, kdy požadujou práci s PC (no problema), komunikativnost (no problema) a spolehlivost (no problema). Z toho jsem fakt zmatenej. Jestli chtějí fakt jenom tohle, tak bych tam mohl nastoupit hned, ale určitě v tom bude nějakej háček.
Jediný job, o kterém vím, že bych mohl dělat je dát se k policii. Oni nám totiž někdy před maturitou udělali takovou menší náborovou přednášku.
Takže tam vím, že jim stačí maturita. Ale nevim, nevim, dva roky někde šlapat chodník, abych mohl postoupit dál... Navíc, tohle by rodiče asi fakt nerozdejchali =D
Nebo bych si tady ve městě mohl udělat státnice z angličtiny, to bych možná zvládl. Ale bylo by mi to k něčemu vůbec? =/
Gymplák se státnicema z angličtiny... na druhou stranu to zní líp než samotný gymplák, že.
Musím se ptát tady, protože když se o tom chci začít bavit třeba s mámou, tak mi vždycky poradí nějakou perlu typu "Vykašli se na strach a uč se!"
Opravdu rada nad zlato =)
Tak se holt musím ptát tady...
mas bohuzel spatnou predstavu a mel bys s tim neco udelat. Ja vim, co je vyrizovani se studiem (ty karticky apod jak tu mluvis). Reknu ti to takhle. Student ma opravdu oproti normalnim lidem velke vyhody a pokud ti dela problem si to i jenom vybehat ty karticky (nerikam, ze me to bavi, ale je to velka vyhoda pro me, tak tech par navstev ruznych ustavu preziju), tak si je nezarizuj. Plat vsude (cestovny, ubytovani, menza) za stejnou cenu jako normalni lidi a uvidis jak te to donuti si pro ty karticky skocit..
Ja jenom kdyz vemu tu vyhodu, ze litacku dostanu o polovinu levnejc nez muj bracha, tak jenom to stoji za to si to vybehat.
Jinak ja sem taky gympl (7letej) a muzu ti rict, ze s gymplem zapomen (alespon ze zacatku) na nejakou normalni praci. Pokud te nebavi skola, tak mi ver, ze jak zacnes chodit do prace a se svym gympl vzdelanim co bys mohl delat? Schvalne jsem se podival na nabidku prace v CR : je to samej telemarketing, telefonni operator, sekretarka, atd... Pokud chces delat takovyho poskoka celej zivot, tak gratuluju, mas k tomu dobre vyslaplou cestu tim jak premejslis.
Myslis, ze gymplak s anglinou je nejakej zazrak? Ja umim dva jazyky, treti se ucim a uz sem prolezl hodne praci. Anglina uz se bere vsude jako samozrejmost. Pokud se ti podari udelat statnice (i kdyz s tvym pristupem nevim, mozna nejakej zakladni stupen) tak sice budes mit plus, ale celkem zanedbatelny. Oni si stejne na pohovorech zjisti jak umis mluvit. Ja statnici nemam, ale mluvit umim, ovsem jak jsem rikal, dnes je to samozrejmost, ne neco navic...
Pozdeji poznas, ze tvoje mamka mela pravdu. Ja uz to taky vim, kdyz me obcas prudila do uceni. Tedka sem na vejsce, jsem na to sam a pral bych si mit za prdeli mamku jako kdyz sem byl mensi, protoze jsem celkem linej a ona by mi timhle "prudenim" dost pomohla (hlavne na zkouskovym). A vejska neni tak o znalostech, ale o tom, ze dokazes svoji schopnost se naucit a pochopit cokoliv ti daj. Myslis, ze v praci si budes vybirat?
Takze jako tvoje mamka: "Vykasli se na strach a uc se!" Pokud ne, tak bych te hnal do prace abys poznal o cem ten zivot je a pak jeste mamku budes premlouvat, abys mohl na vejsku. Ona prace nikdy nikomu neuskodila a v tvem pripade napr rok delat nejakou praci (treba tu sekretarku :D ) by pro tebe byla ziva voda a probrala by te z toho snu, ve kterym tedka litas...
btw jinak ta policie by pro tebe treba bylo reseni. Tam moc chytry lidi vetsinou nepotrebujou a slapat chodniky dokaze kde kdo... Mozna pozdeji bys to tam nekam dotahl dal, nevim co ses zac povahove...
Jak je vidět,tak máš z toho gymplu hlavu.Ale i z toho,jak píšeš,je vidět absolvent gymnasia.Do té školy nechodíš jen proto,aby ses připravil pro zaměstnání,ale měníš své myšlení,na svět se díváš v jiných souvislostech.S vysokou školou je to také tak.Vysokoškolák už má rozhled úplně jiný ,než středoškolák.I když sám si to tak neuvědomuje.Gymnazium dává především předpoklady pro studium humanitních oborů.Takže podle toho vol další studium.Technické směry by tě mohly odradit.
JABRAKA
A to fakt není nic, co tě baví? Není žádný obor, o kterém by ses chtěl dozvědět víc? Já šla na svoji školu snů a stejně tam bylo ze začátku pár naprosto nezábavných a otravných předmětů, ale tím se člověk prokouše, když si řekne, že se přemůže, naučí se to a budou zábavnější předměty.
A k těm inzerátům typu sekretář/sekretářka - tak to běž vyzkoušet, oni ti řeknou, co ještě požadujou víc a třeba nic víc nechtěj a budeš mít job hned ( Ještě když teda projdeš výběrovým řízením ). Záleží, jestli by tě takováhle práce uspokojovala ...
Špatné je, že nevíte ani co chcete studovat, ani co chcete dělat. S tím díru do světa neuděláte. Na inzerát typu sekretářka přijde třeba i 200 odpovědí a vyberou někoho, kdo píše rychle všemi deseti a má už zkušenosti v administrativě. Nehledě na to, že byste zjistil, že vás to nebaví, a taky, že sekretářka má spoustu vyřizování, proti kterému jsou kartičky na VŠ čajíček...
Zkuste si třeba nějakou brigádu při škole, nejlíp manuální, on si potom člověk víc váží toho, že nemusí pracovat rukama.
No, jako ja jsem sel na VS s nadsenim a plnym idealu, po prvnim semestru mne to preslo a skolu beru jako rutinu. Kde muzu tam to omrdam, nerikam, ze mi ten obor, ktery studuji neni zajimavy, ale skola je jen sama teori a plno veci, ktere clovek nepotrebuje, jenze, kdyz chces titul, tak musis ukazat, ze jsi schopny resit urcite veci (problemy) a to je i napriklad to, ze udelas zkousku z predmetu, ktery te vubec nezajima a nebavi a nerozumis mu.
Jinak se mi zda, ze dneska se tituly davaji za dochazklu, takze pokud ti nejde o vedomosti, tak si vyber pruchodnejsi skolu good lucky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.