Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám strach z lidí

Od: jaroslav007* odpovědí: 4 změna:

Ahoj lidičky. Takže Je mně 15 let, právě mám prázdniny. Mám strach z lidí, nebo tak nějak. Nevycházím kvůli tomu z domu, abych se nemusel s někým potkat, už jen zdravení lidí mi dělá problémy, mám strach, že budu potkávat lidi, co mě nemají rádi. Bojím se kohokoli oslovit. Když jsem s někým o samotě, snažím se vymyslet témy, kterého bychom se chytli, ale nějak to nejde a brzdí mě to. To jsou ty slabší chvilky. Poraďte mi, jak s tím zatočit prosím :) Nechci, aby mi to kazilo život

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Zamysli se,m jak je to u vás v rodině, tam bude zřejmě někde příčina, nebo něco jsi s lidmi zažil aniž si to uvědomuješ něco nepříjemného, jako děcko. Rada - chodit mezi lidi a otrkávat se, jinak to nejde. Kdo se bojí musí do lesa!

martinaa*
hodnocení

0x

V tvém věku jsem na tom byla úplně stejně. A jediná rada je, že si musíš zvyknout, jinak to nepůjde. Ale věř, že to přijde s věkem:) Já pomalinku začala vylézat v 17 letech a dnes v pohodě. Hodně tomu pomohl kolektiv lidí na závodech, kde jsou jich kvanta a pomáhá to začlenění.

A taky věr tomu, že nikdo není rád, když musí potkat někoho, s kým se nemusí. Ale musíš to prostě přežít, tak jako všichni. Perfektní na ven jsou sluneční brýle na očích a sluchátka v uších, tak chodím i dneska, když chci být aspoň trošku "neviditelná":).

nojo*
hodnocení

0x

Běž si hledat brigádu a běž dělat cokoli. Můžeš dělat v potravinách doplňovače potravin nebo skus něco jinýho, něco lehkýho. Budeš mezi lidma pořád a zjištíš, že se jich nemusíš bát.

hodnocení

0x

Přibližně v Tvém věku jsem nechtěl chodit ani nakupovat, abych nemusel komunikovat s prodavačkou. Radši jsem šel po schodech, než abych jel s někým výtahem...A dnes! Zakecám se snad všude:)

To, že nemůžeš najít společnou řeš v hovoru ve dvou, je poměrně normální, alespoň v Tvém věku.

Není to strach z lidí, jen nejsi zvyklý na vystupování v kolektivu a zřejmě jsi tak trochu samotář. Možná malé sebevědomí...

Časem se otrkáš a život tě naučí s lidmi komunikovat bez zábran. Zkus se zatím víc bavit s kamarády, choď nakupovat, prostě se nenásilně setkávat s lidmi..ono to půjde;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]