Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechtějí mi proplatit 2 dny

Od: habinka1 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda by mi mohl někdo pomoci v oblasti pracovního práva. Může mi firma, kde jsem oďpracovala dva pracovní dny nedat výplatu?...výpověď po tak krátké době nebyla, tak ůplně z mé hlavy. Nabízela jsem, že ve firmě zustanu, dokud si za mě nenajdou náhradu, ale bylo mi řečeno, že zítra už chodit nemusím. Mám se dohodnout s účetní a ta mi ty dva dny prý proplatí. Bohužel mi dnes pí. účetní oznámila, že jsem tam byla jeden den na zaučení a druhý vlastně jen tak, takže nárok na proplacení dvou dnů nemám. Chtěla bych poradit, zda mám vůbec nějakou šanci na ušlý zisk. Děkuji Habinka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Vyzvěte firmu písemně k vyplacení odměny za odvedenou práci, přiložte podepsanou kopii Dohody o provedení práce a sdělte jí, že se v případě nutnosti obrátíte na příslušné orgány. Vše zašlete doporučeným dopisem s dodejkou. Od všeho uchovejte kopie (od Dohody originál), podací lístek i dodejku, kterou Vám pošta po doručení vrátí.

Podle mých zkušeností může taková výzva vést k nápravě. Pokud by zaměstnavatel nevyhověl, musela byste vymáhat soudně (náklady by byly k tíži zaměstnavatele - musela byste je uplatnit v žalobě).

doplněno 07.08.12 20:09:

Nezaměňujte pojmy: Dohoda o provedení práce není pracovní smlouva.

Tzv. zaučení je na náklady změstnavatele, stejně jako zapracování, zaškolení, proškolení, ...

martinaa*
hodnocení

2x

Máte s firmou sepsanou nějakou smlouvu? Pokud ne, tak z nich nedostanete bohužel ani korunu.

Se smlouvou už se dá operovat, ale zase proti Vám stojí tvrzení, že jeden den byl na zaučení (což mohou o tom druhém tvrdit také).

habinka1
hodnocení

Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. Smlouvu mám podepsanou z jejich strany doma, ale oni kopii a můj podpis nemají. Měla jsem jim to po přečtení podepsané vrátit. Ve smlouvě stojí Dohoda o provedení práce a je tam jen datum nástupu a ukončení. O zaučení, tam není ani řádka. Jsou to sice jen dva dny, ale přijde mi to nekorektní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]