Nejste přihlášen/a.
Ahoj dnes odjíždíme s přítelem k moři. Hledala jsem různě na internetu, jestli je nějaká omezená váha zavazadla při cestě autobusem k moři a přijde mi, že všude píší něco jiného Nevíte někdo, jak to je? Jedeme dva a náš kufr váží 28 kg. Nebude s tim problém?
Jestli jedete s CK, tak se zeptejte tam. My měli 15 Kg na osobu + 10 Kg na jídlo na osobu , ale nikdo to nějak nepřevažoval, ale protože jsme byli lehce nadlimitní, tak jsem měl připravenou výmluvu, že v tom jsou věci pro dva lidi
. Jde taky o to, aby to při skládání do zavazadlového prostoru řidič unesl
... je rozdíl skládat +-15 Kg kufr a 28 Kg kufr .. já bych to raději rozdělil do dvou
Pamatuji na rodinu, která zavazadly zabrala třetinu zavazadlového prostoru v autobusu včerně balené vody a některé kufry pak byly narovnané v uličce. Velmi pohodlné.
Mám tušení, že jsem se někde dočetl, že obvyklý váhový limit na osobu je 20kg. Tady je spíš problém v tom, že zavazadla nakládají řidiči a musí se dřít s těžkými kufry. Samozřejmě vám to někde na parkovišti nebudou převažovat a když si všechno rozdělíte do dvou menších, bude všechno úplně OK.
Myslím,že v dálkových autobusech to tak neřeší,když budete mít kufr 20-30 kg na osobu a příruční tašku nebo batoh,který dáte nad sebe nebo pod sebe s pitím a svačinou,tak nebude problém,problém je jen v tom,aby jste ho vy sami unesli nebo utáhli-na kolečkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.