Nejste přihlášen/a.
Jsem v evidenci uradu prace, bydlim spolecne s rodici v jedne domacnosti.Na ktere davky mam narok, aniz by se posuzovaly prijmy rodicu?
Máte nárok akorát si najít práci, jít dělat a nepovalovat se doma! A nebo buďte klidně doma, pokud vás rodiče chtějí živit.
Kde není prace tam jit delat nemuže(příklad dnes jsem byl na pohovoru kde se vybíralo 60uchazeču 1zaměstnance)Reaguji na Uska.Nejlepe odpověděl Ivzez na vaší otazku
doplněno 06.08.12 21:09:Poradím jednu věc -Sepište s rodiči podnajenmí smlouvu a budete mýt narok na davky(jak hmotnou nouzi tak příspěvek na bydlení).má to jisté uskalí(rodiče musí vlastnit byt nebo povolení od majitele,zdanění přijmu)ale příjem vašich rodiču by se neposuzovalo protože by byly dvě domácnosti v jedné by byly rodiče v druhé poze vy
Usko, máte jistě pravdu, je lepší hledat práci, ale! Není snad nutno takto ostře vyjíždět po někom, kdo se zeptal, když o něm nic nevíte, neznáte podmínky, vzdělání, zdravotní stav.
Máma pracuje na UP a je tam hodně lidí, co by skutečně pracovat chtěli. Jenže nejsou místa a dojíždět třeba nemohou. Dneska už neplatí to, že kdo práci chce, ten ji najde, bohužel.
Martino máte pravdu, ale zde nejde o to zdali je práce nebo není Zde jde o slovíčko NÁROK, které jsem zvýraznila. Pokud by otázka zněla např. - mohu dostat nějaké dávky? tak i já bych reagovala jinak.
Možná jsem odhadla tazatelku špatně, ale tipuji na - nic nedělat, spoléhat na pracák, brát sociální dávky. Nevěřím, že třeba si roznesla svůj životopis po možných zaměstnavatelích v okolí, že inzeruje, hledá info u známých , že by byla ochotna jít za prací na druhý konec republiky nebo do Prahy, kde není nouze o ubytovnu a práci najde. atd.
Na žádné dávky nárok bohužel nemáte. I když mi teda přijde dost na hlavu, že se posuzujou příjmy rodičů, protože oni už přece nejsou povinni vás živit. S tou prací to je fakt. Taky jsem kdysi jednou byla na pohoru, kam mě poslal pracák s dalšíma asi sto lidma, takže asi tak.
A stát je povinen někoho živit? To snad né. Zvláště, když si na to "živení" nezaplatil ani korunu. Ono to, že stát financoval a financuje ve spojení s takovým mladým člověkem:
- porodné (pár let zpět ještě bylo pro všechny)
- mateřskou (budiž - financováno z nemocenského pojištění matky)
- rodičovskou (proč nejdéle na světě?)
- dětské přídavky
- zdravotní pojištění
- kompletní základní vzdělání
- kompletní střední vzdělání
- kompletní vysokoškolské vzdělání
- příspěvky na stavební spoření
- odpočitatelná položka za vychovávané dítě ze základu daně z příjmů rodiče ... je až nad hlavu.
Jasně, se všema těma příspěvkama, který se tady financujou taky nesouhlasím, ale na druhou stranu třeba hned po škole není lehký najít práci, takže kdyby aspoň nějakej menší příspěvek byl třeba jenom na dva měsíce do začátku, tak by to určitě někomu pomohlo. Všichni nejsou nemakačenkové, jak si někdo myslí. A tady v tom státě se vyhazujou peníze za zbytečnější věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.