Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle od optika

Od: tanja® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nechala jsem si u optika přeměřit oči a následně zhotovit brýle. Mám nárok na nějaký doplatek od VZP? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Když jsem jako děck onosila brýle, něco málo jsem dostávala... ale vzhledem k ceně, když jsem nechtěla nosit nejlevnější (a nejpříšernější) obroučky a skla - "popelníky"(od mala mám docela dost dioptrií), to nebylo moc. Na rámek tuším dvě stovky, nárok byl tuším co dva roky. :)

Něco jsem našla tady: vzp.cz/...

doplněno 06.08.12 17:47:

Jo a myslím, že mi vždycky očařka musela vypsat nějaký papír pro VZP... ale jak říkám, byla jsem menší a takové věci za mě tehdy řešila mamka. :)

hahanaj*
hodnocení

0x

já tedy chodím jedině k očaři na přeměření a pro recept - dostala jsem slevu 150kč na jedno sklo od VZP 1x za 3 roky

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Příspěvek od pojišťovny dostanete POUZE pokud Vám brýle předepíše "na recept" OČNÍ lékař, nikoli lékárník.

Je ale možné, že Vám to pojišťovna proplatí v rámci nějakého preventivního programu. Např. moje pojišťovna mi za každou preventivní prohlídku dává body, které můžu pak vyměnit za koruny (1bod - 1 Kč) a pojišťovna mi tak přispěje např. na brýle, vitamíny, plavání atd. Takže jedině takto.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Vyšetření musí provést oční lékař, ne optik.

Pacientům od 15 let (dospělým) přispívá všeobecná zdravotní pojišťovna na obroučky částkou 150 Kč jedenkrát za 3 roky. Od tří dioptrií na dálku mohou být předepsány brýle dvoje. Skla v základním provedení jsou plně hrazena zdravotní pojišťovnou. Na nadstandardní skla stejně jako na dražší obroučky musí klient doplácet.

cocinkamichalka*

"Základní provedení" nám ukazoval optik, když jsme se na to spíše ze srandy zeptali. Popelníky s tlustými skleněnými skly. Nic, co by se dalo nosit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]