Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nechala jsem si u optika přeměřit oči a následně zhotovit brýle. Mám nárok na nějaký doplatek od VZP? Děkuji.
Když jsem jako děck onosila brýle, něco málo jsem dostávala... ale vzhledem k ceně, když jsem nechtěla nosit nejlevnější (a nejpříšernější) obroučky a skla - "popelníky"(od mala mám docela dost dioptrií), to nebylo moc. Na rámek tuším dvě stovky, nárok byl tuším co dva roky.
Něco jsem našla tady: vzp.cz/...
doplněno 06.08.12 17:47: Jo a myslím, že mi vždycky očařka musela vypsat nějaký papír pro VZP... ale jak říkám, byla jsem menší a takové věci za mě tehdy řešila mamka.
Příspěvek od pojišťovny dostanete POUZE pokud Vám brýle předepíše "na recept" OČNÍ lékař, nikoli lékárník.
Je ale možné, že Vám to pojišťovna proplatí v rámci nějakého preventivního programu. Např. moje pojišťovna mi za každou preventivní prohlídku dává body, které můžu pak vyměnit za koruny (1bod - 1 Kč) a pojišťovna mi tak přispěje např. na brýle, vitamíny, plavání atd. Takže jedině takto.
Dobrý den.
Vyšetření musí provést oční lékař, ne optik.
Pacientům od 15 let (dospělým) přispívá všeobecná zdravotní pojišťovna na obroučky částkou 150 Kč jedenkrát za 3 roky. Od tří dioptrií na dálku mohou být předepsány brýle dvoje. Skla v základním provedení jsou plně hrazena zdravotní pojišťovnou. Na nadstandardní skla stejně jako na dražší obroučky musí klient doplácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.