Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beznadějně zamilovaná

Od: cheryl* odpovědí: 20 změna:

Zdravím, chtěla bych se vám svěřit s mým problém, protože vím že tady dokážete člověku hodne dobře poradit. Budu vděčná za jakkoukoliv odpověd.

Přiblížím vám trochu mojí situaci, abyste věděli jak se celá situace má. Známe se spolu už dva roky. Je mi 20 a jemu 25. Poznali jsme se přes jednu internetovou seznamku, myslím že to nebyla jen náhoda, ale osud. Před dvěma měsíci jsme se konečně poprvé setkali, je mezi námi docela velká vzdálenost asi 160 km. Je z Prahy, ale pochází z Itálie, byl to model... (on je pro mě naprosto dokonalý kluk) Vědela jsem že má holku, jsou spolu více než rok a nechce ji opustit, protože u něho bydlí, mají spolu zážítky a já to chápu (řekl mi, že dokud je s ní, tak se mnou být nemůže) ale i přesto se tak vůbec nechoval, pozval mě na drink, procházeli jsme se po městě, povídali si a skoro celou dobu jsme se líbali, hodně mi dával na jevo že má o mě zájem, jinými slovy bylo to prostě úžasný... Možná že bych na něj měla asi zapomenout, ale já nechci. Nechci se smířit s tím, že jsem ho ztratila. Nevěřím, že potkám lepšího kluka než je on. Strasně mě to užírá a nevím co dělat, nic mě nebaví, nemám na nic a do ničeho chut. Casto vzpomínám na naše setkáíní. Obávám se, že ani čas nic nevyřeší. Nechci ze ho za žádnou cenu vzdát a to jsem mu také řekla. Nejhorší je, že jsem si ho neskutečně zidealizovala a zamilovala jsem se do mé představy o něm. Nedokážu na něj v životě zapomenout.

Moje otázka zní: Proč mi píše, že mě má rád, že mi nechce ublížit. Doufá, že zůstaneme v kontaktu, ale když mu řeknu, že bych ho chtěla znovu vidět, řekne mi na to, že nechce zhoršit situaci. Proč mi říká, že jsem milá a surely wonderful a kdyby byly jiný podmínky chtěl by se se mnou sejít a zůstat se mnou... Proč neřekne narovinu pravdu a říká tyhle sladký lži, já nevím jestli to myslí se mnou upřímně, nebo to říká jen aby mi opravdu neublíži, i když jsem mu řekla že bych to pochopila. Jak mám žít s tím pocitem, kdy si myslím, že mě chce ale skutečnost je třeba úplně jiná... Nicméně je snadné uvěřit někomu, když ti říká přesně to co chceč slyšet.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucimera*
hodnocení

2x

Podle mě váš milý má určitý pevný vztah ke své přítelkyni, se kterou bydlí, a váže se k ní takovou fixací - bojí se, že kdyby jí opustil, a vy jste si to třeba rozmyslela s tím, že byste mu byla dobrou oporou v životě, že už by jinou ženu nenašel. Je to sice krasavec, ale třeba se necítí v roli muže, který ženy vyloženě přitahuje a má na každém prstě jednu, takže kdyby ztratil vztah s jednou, pořád má něco v záloze. Líbíte se mu, a ví, že byste pro něj byla dobrá přítelkyně, kterou by mohl milovat dnem i nocí, ale třeba se kdysi v takové lásce zklamal a už nechce dál riskovat, takže se jen nechává nosit na rukou od někoho, koho vlastně nechce, nebo spíš mít nemůže.
Myslím, že by bylo nejlepší na něj zapomenout. Ne tak, že ho začnete ignorovat a už se mu nikdy neozvete. Občas naplánujte nějaké setkání, ale na lásku mezi vámi nemyslete. Věřím, že to bude těžké, že se vám natolik líbí a cítíte se v jeho náručí velmi chráněná, ale musíte to překonat. Jste mladá a ještě spoustu mužů jako je on má šanci vám zkřížit cestu a dát možnost k lásce.

cheryl*
hodnocení

Tvůj názor se mi líbí a ocenuji ho, ale on může mít jakkoukoliv dívku, na kterou se jenom podívá, je velmi žádaný a hodně sebevědomí, takže nemá nouzi o ženy, tak třeba např. jezdí na Fashion Weekend do Berlína, kde je obkopen krásnými modelkami.

Z přátelsví může vzniknout láska, ale z lásky nikdy nemůže vzniknout přátelsví!

hodnocení

2x

Zdravím. Cheryl, jste zamilovaná a podle mne, ne zrovna šťastně. Toužíte po někom, koho mít nemůžete. Pro něj jste zřejmě jen příjemným povyražením, ale víc od něho neočekávejte. Má svůj život a hlavně má známost s jinou ženou. Sladká slova se snadno vyřknou, ale skutečnost je leckdy jiná. Čím dřív na něj zapomenete a odmilujete se, tím pro Vás lépe. Já vím, že se to snadněji řeknete, než udělá, srdci se poručit nedá, ale neubližujte si zbytečně. Píšete, že se ho nechcete za žádnou cenu vzdát. Vždyť on Vám nepatří, je od Vás daleko, není s Vámi, ale s jinou...Tak čeho se nechcete vzdát? Vzpomínky na někoho, s kým jste se jednou setkala a udělala si o něm své iluze a představy? Taková láska jen zraňuje, ale vůbec nic nedává. Možná stojíte víc o ty své představy, než ve skutečnosti o něho. Dívejte se na něj střízlivějším pohledem a uvidíte, že toto milostné poblouznění Vás přejde. Vždyť je tolik chlapců na světě, nezadaných a dali by třeba cokoliv, kdyby mohli mít děvče, jako jste Vy a trávit s ní co nejvíce času. Víte, krásné věci se leckdy snadněji někomu píší, ale záleží na tom, zda je člověk také schopen to krásné dávat, oplácet a prožívat s druhým. Je to jen můj názor, Vám přeji co nejméně trápení v této srdeční záležitosti...

cheryl*
hodnocení

Problém je v tom, že mi řekl, že by chtěl se mnou v budoucnu být...za rok, za dva... Tím si vysvětluju, že ji chce opustit. řekl mi že mi může říct at na něj počkám, ale že to záleží na mě... Jak můžu vědět co bude za rok...

Možná kdyby mě řekl, že mě nechce tak bych to neřešila, ale tím že m dává pořád naděje...

hahanaj*

ale takový věci se říkají- že s tebou někdy chce být - maže ti med kolem pusy , nemysli na něj- má na každé štaci takovou jako jsi ty - zapomeň -jinak budeš nešťastná

karjala*
hodnocení

2x

Je to trochu jak z červený knihovny a doufáte ve šťastný konec.

Ale myslím si, že byste ho měla nechat být. Toto neni charakterově rovný člověk. Jestliže má přítelkyni a randí s jinou, to není moc košer. Ale přítelkyni si drží, neboť má své jisté. Jak píšete, že nemůžete potkat lepšího, věřte, že každej druhej bude lepší.

Ono i ta poznámka, že by mohl mít každou holku, kterou chce. Proč? Protože je hezkej? A to vám imponuje, že na něj holky letí? Až budete jeho přítelkyní, nebudete se bát, že je zrovna na rande s jinou? A že má každou holku, na kterou si ukáže (což je pitomosti, jak s věkem zjisíte, jsou důležitější věci, než krása)? A napadlo vás někdy, že stejně jako randí s váma, může randit s dalšíma deseti, jen o tom nevíte?

Jestliže je nevěrnej teď, nedoufejte, že to bude v budoucnu lepší. Nechte ho plavat.

cheryl*
hodnocení

Všechny odpovědi se mi moc líbili, ale ta vaše nejvíce! Jsem vám opravdu vděčná a vážím si toho, že jste mi napsala váš názor a otevřela mi očí! Cítím se mnohem lepe! Máte ve všem naprostou pravdu! Díky moc

mowla*
hodnocení

1x

Možná je to tím, že su chlap (nebo su blbej) - ale některé situace prostě nechápu - píšeš, že víš o jeho přítelkyni, ale klidně se s klukem líbáš (a co, až budeš jeho přítelkyní ty - a on se bude líbat s jinou?)... Ptáš se, proč ti lže - a současně, že se jej nechceš vzdát (chceš chodit s člověkem, jenž ti lže?)...

Myslím, že by ses měla trošku zamyslet a ujasnit si, co vlastně chceš - tvůj dotaz působí spíše jako sentimentální ´plácání´, než jako žádost o radu...

A nebo si přčti něco z ružové knihovny a zaslz si na tím, jak to mají holky v životě (!) těžký...

*zed*

iz*
hodnocení

1x

@cheryl , vzhledem k tomu, že ve Vašem případě o žádný vztah nejde (tedy jde, ale o vztahkterý byste ráda zlikvidovala - o vztah Vašeho známého ze seznamky a jeho přítelkyně), nejde ani o rozchod.

doplněno 06.08.12 18:51:

Oprava: ... , ale o vztah který byste ráda zlikvidovala/zničila, ...

bubble*
hodnocení

0x

Ahoj, taky jsem jednou něco podobného zažila. Byla jsem zamilovaná do kluka, o kterým jsem od začátku věděla, že je už pár let zadanej. Ale protože jsem se mu taky líbila, tak jsme se tak nějak dali dohromady a tak přes rok jsme to spolu tak na tajňačku táhli. Ze začátku jsem byla naivní, taky se ke mně choval hrozně hezky, byl hodnej, psali jsme si, často se scházeli. A já pitomá, jsem pořád doufala, že se s ní rozejde a bude se mnou. Jenže postupem času jsem zjistila, že se u něj žádnej rozchod konat nebude. I mi to sám řek. Bylo to pro mě hrozný. Bylo tak skvělý, když jsme byli spolu. Ale pak ta představa, že je s ní. Taky spolu bydleli, takže spolu byli skoro pořád. Po čase jsem si uvědomila, že už to tak nejde, začala se scházet s jinejma lidma a došlo mi, že to nemá cenu. Jsem fakt ráda, že to mám za sebou a už bych tohle nechtěla. Myslím, že tvůj případ je podobnej. Podle mě se s tou holkou nerozejde a ani rozejít nechce. Má tě spíš asi jako rozptýlení nebo tak, ale na druhou stranu má doma to svý jistý. Jasně, věřím, že tě má rád a je mu s tebou dobře, ale k tomu zásadnímu kroku se asi neodhodlá. A upřímně, chtěla bys takovýho kluka, kterej se za zády svojí holky schází s tebou? Co kdybys ty pak byla ta podváděná. Zkus si s ním o tom vašem vztahu ještě promluvit a jestli se k něčemu neodhodlá, tak bych radila poohlídnout se jinde;)

cheryl*
hodnocení

To jsi vystihla přesně, uplně jsem v tvém příběhu viděla moji situaci... Mě by měl taky jistou, já bych ho nikdy neopustila a vím, že nikdo ho nebude mít tak rád jako já, protože každý ho bude chtít jen kvůli tomu jak božsky vypadá.

Jsme spolu v kontaktu jen přes sms a když mu napíšu, aby mi řekl, jak to mezi námi vidí...tak mi na to neodpoví. . Mám nabídky od kamarádů, kteří mě chtějí rozptýlit a být se mnou, ale já nechci, protože vím, že na něj stejně budu myslet, protože chci... Vím, že si tím jen ubližuju...

katarinka

A ty ho snad nechceš jen proto, jak božsky vypadá?

bubble*
hodnocení

0x

A řek ti proč až za rok, nebo za dva? Podle mě si tě chce udržet a tímhle ti chce jenom zacpat hubu. Kdo ví co bude za takovou dobu. Jenom to oddaluje. Oni kluci a chlapi umí vždycky taaak krásně slibovat*smich*

cheryl*
hodnocení

Ptala jsem se ho na to, ale neodpověděl mi...je hodně diplomatický...

figurek*
hodnocení

0x

jistý Dr. Plzák povídal, že nejlepší lék na zamilovanost je toho druhého dobře poznat. Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, že měl pravdu. A jak tak čtu váš popis situace, pak si myslím, že tato metoda by dost rychle vyléčila i vás.

bubble*
hodnocení

0x

Neodpověděl ti na to, protože sá neví. Podle mě chce jenom získat čas a udržet si tě. Vím jak je to težký. Taky jsem neměla na nic a na nikoho náladu a hlavně čekala na to až napíše nebo až se zas někdy uvidíme. Ale jak tady někdo psal. Možná kdybys ho fakt líp poznala, tak už by sis o něm nedělala takový iluze. Není moc charakterní chodit a bydlet s holkou a vedle toho si ještě udržovat bokovku v záloze a je fakt hnusný, že jestli to s tebou nemyslí fakt vážně, tak ti ještě dává takový naděje a tebe to ještě víc trápí. Mně taky tenkrát pomohlo, že jsem toho kluka líp poznala. Docela často chodil popíjet a bavit se s kamarádama a pak jsem si začala říkat, jestli jsme opravdu jenom my dvě, já a jeho holka nebo jsou tady i další, s kterejma se seznámil třeba někde v baru. Možná ti to bude trvat delší dobu tak jako mně, ale určitě se z toho dostaneš:).

cheryl*
hodnocení

Ale jak ho mám ted lépe poznat, když mi nedá šanci...co mu napsat, aby mě řekl pravdu...

Já prostě nemám pevnou vůli zapomenout...

polinek*
hodnocení

0x

cheryl...jak můžete být tak naivní a naletět na jeho plané řeči! Takových kecalů jsou mraky.

krkovicka*
hodnocení

0x
Po předešlých radách to zkrátím a doporucim ti toto-Uzivej si krásných chvil s ním i bez něj.Jseš ještě mladá abys ses vazala na lži který ti kdo nakuka.S ním ale do budoucna nepocitej.Osobně si ho moc idealizujes,nikdo není ideál.Takže buď budeš mu po vůli nebo vezmeš svoji hrdost a necháš ho být.Když byl na seznamce a má doma holku,co od něj jako chceš?Takovým holkam se říká!sprostě! a to v této situaci se nachazis.Asi tak.

cheryl*
hodnocení

Rozchod je jako úmrtí, když někdo umře, vzpomínáte jen na dobré věci, které jste s ním prožili. Stejně tak je to s rozchodem, jakmile sedíte doma sami, míhají se vám v paměti jen dobré zážitky, které vyvolávají emoce a vám je z toho strašně. Cítíte, jako by byl výjimečný a zjistíte, že jste ho velmi milovali a začínáte hledat chybu, kvůli které se s vámi rozešel.

Na rozchod se nedá jen tak zapomenout. Na kluka, se kterým jste strávili nějaký čas nikdy nezapomenete. Nejde přece smazat jen tak pár let vašeho života. Smazali byste i kus sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]