Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můj kamarád si koupil e-cigaretu...je to kuřák ...a zkouší se odnaučit klasické cigarety a kouření vůbec...dotaz ale směřuje na jinou věc... ten kamarád tu cigaretu půjčuje svému bratrovi kterému je 16 let a NEKOUŘÍ..pouze ho zajímá ta chuť a obecně ta pára co z toho vychází ...myslíte si že mu to nějak může ublížit když nikdy v životě nekouřil? nehrozí nějaké nebezpečí? teď jíž kouří poměrně často je tomu asi měsíc nebo měsíc a půl a někdy mu kamarád kupuje náplně s příchutěma (ne ty klasické ale nějaké jiné nevím teď jaké) ... tak jen chci vědět jestli se nemá zakročit a nebo jestli to neohrožuje plíce nebo tak ...děkuji za odpověď kdyžtak - s pozdravem Milan
Přesně tak. kamarád v bratovi vypěstuje závislost. Jinak, e cigarete není VŮBEC vhodná na odvykání kouření, protože tělo dál dostává dávky nikotinu. Tyto cigarety jsou pro kuřáky, kteří chtějí kouřit, snad jen o něco "zdravěj" Ještě jsou i trochu nešikovné v tom, že vlastně pořádně nevíte kdy cigáro "típnout", klasická dohoří, tato ne a už byly případy otravy nikotinem, takže na to veký pozor.
doplněno 04.08.12 09:04:...zatím jediný způsob jak nekouřit, je s tím prostě seknout ze dne na den.
doplněno 04.08.12 09:07:..a ještě: e cigarety nejsou u nás kontrolovány, takže můžou nějaké látky organismus poškozovat, žádná seriozní studie není ani normy co se smí a co ne. V tom bych viděla nevětší riziko. Ono se to ukáže časem.
Je tu hodně odpovědí a stejně tolik nepřesností. V náplni do e-cigarety nemusí být žádný nikotýn a pak je inhalování vzniklých par rovno spreji proti kašli (Hedelix apod.) nebo kouření vodnice. Další rady typu : nejsou na to studie, nikdo neví co to obsahuje... - všichni ví, že klasické cigarety obsahují 4000 látek, z nichž je většina škodlivých, ale kouří se vesele dál, stát s tím mnoho neudělá - proč taky, když to je významný zdroj peněz z daní a při rozdělování si přijdou na své i nekuřáci.
Já kouřím éčko už 4 měsíce a je to mnohem lepší než klasické cigarety,kouřil jsem 30 ks č.máček denně.VÝHODY-finance,bez zápachu,možnost kouřit na některých místech,na kterých to nešlo s normálnimi cigaretami,bez popele a hlavně bez VÍCE NEŽ 4000 KARCINOGÉNNÍCH LÁTEK.NEVÝHODY-hlídat baterii jako mobil a pravidelné čištění.A co se týče toho malého kluka,tak mu třeba okamžitě tou e cigaretu odepřít.Tahá do sebe nikotin a ten je,bohužel-neboli kurva!,látka vyvolávající závislost!
Souhlas s předešlýma. Urazit od úst, okamžitě. Je to stejné, jako by mu zapaloval cigaretu - z pohledu závislosti na nikotinu. Elktronická je jen o něco zdravější. Existují pouze prtokoly o složení e-liquidu, toť vše. Dokonce mám k dispozici protokol ze zkušebny, kde je napsáno co je v e-liquidu a co v páře z něj. Mohu potvrdit, nic špatného, kromě nikotinu,že)
Zdraví ek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.