Nejste přihlášen/a.
Také zdravím. Přiložte si na to rozkrojenou cibuli. Ta by ještě mohla zabrat, aby otok co nejdříve splaskl.
doplněno 05.08.12 22:15:Já věřím, že ano. Píchla nedávno též do rtu manžela, když jel na kole a než dojel domů, také to ty dvě hodiny cca trvalo.. A cibule pomohla a ještě stihla otok zmírnit.
Čerstvou cibuli už zmínila Kapkanaděje, pomůže i obklad z naředěného octa, nejlépe ale nějaké antihistaminikum (lék na zmírnění alergické reakce), studený obklad (ne led) - a ´vydržať´...
Sice k tematu jen zčásti, ale připojím vlastní poznatek, že vosa pod nasazenou přilbou je taky vzácný (naštěstí) zážitek...
Dobrý den, pokud Vás to nadále svědí, tak bych také doporučoval nanést třeba na kapesník trochu octa a potřít kapesníkem zasašené místo. Nezávidím Vám.Taky mám příběh, docela čerstvý. Šel jsem po louce kolem řeky s kárkou a motorovou pilou. Louka je osázena stromořadím topolů. Šel jsem s tím, že nadělám trochu dřeva ze suchých spadaných větví po nedávné. bouřce. Bylo to asi před 2 týdny, kdy jsem šel po louce v docela vysoké trávě a neviděl jsem v zemi vstup do podzemního vosího hnízda. A co si myslíte že se stalo. No šlápl jsem přímo do hnízda. Vosy na mě zaútočily. Utíkal jsem jako o život i s kárkou a pilov té vysoké trávě ale pronásledovaly mě ještě asi 0,5 km. I když jsem utíkal, tak jsem nakonec dostal 12 bodnutí. Tedy žádná sranda. Byl jsem rád, že jsem se dostal ještě domů. Tam jsem si potřel místa bodnutí kapesníkem namočeným do octa a šel jsem si lehnout. Asi za půl hodiny jsem usnul tak na 1,5 hodiny. Pak mě probudila mečením koza. A pak už to bylo dobré. Ani jsem to pak moc necítil. Takže to můj příběh. Snažte se tedy bolest zaspat, ráno bude líp.
Solenza, poučný příběh, literatura zná několik podobných poučných příběhů ze života zvířat, nazývá je bajky...
Z vaší zkušenosti pro mne vyplynulo jedno důležité ponaučení: Nemáš-li kozy. nechoď spát s vosami...
No, ale jeden čas mi bylo docela blbě a začala mi být i zima. Měl jsem strach, aby to nebyla nějaké alergická reakce. Přece jen bylo to docela dost žihadel. Navíc jsem byl fyzicky vyčerpaný předchozí prací i útěkem s kárkou ve vysoké trávě. Ale ten den večer už jsem byl naštěstí OK. Dost mi pomohl zahnat bolest odpolední spánek.
Solenza, vůbec jsem nechtěl Vaši zkušenost nějak zlehčovat, sám jsem zažil to překvápko, když asi při "stovce" na motorce vlítne vosa do nohavice od kraťasů. Nedávno jsem narychlo likvidoval vosí hnízdo v keři, možná jsem se zde zmínil. Vím, že vosy při útoku letí žihadlem a vystrčenou prdelkou napřed.
Ale věřte nejhorší zkušenost byla, když jsem jako pionýrský vedoucí byl s děckama u rybníka se koupat a jednoho alergického klučinu štípla vosa. Zdravotnice "náhodou" zapomněla vakcínu na ubytovně, byla to hra o minuty... Brrr. dodnes mi běhá mráz po zádech...
Zdravím, chladit a chladit , pokud máte k dispozici lék na alergii např.Zyrtec, Claritin ap., vzít si 1 tabletu. Na cibuli už je pozdě, tu je třeba použít co nejdřív po píchnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.