Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám otázku:Jsem podruhé vdaná a můj exmanžel má platit alimenty na Svoje dvě děti je pravda, že někdy zaplatí a někdy čekám i dva tři měsíce .Děti už jsou téměř dospělé,ale pořád dělaj školu má otázka zní co mám dělat aby platil dala jsem mu ultimátum do konce záři jinak se obrátím na soud slyšela jsem,že soud mi moc nepomůže díky za názor
jednou jsem nezaplatil alimenty ( jen část) a exmanželka na mě poslala exekutora. během měsíce měla vše zaplacené a ta část,kterou jsem zaplatil,byla podle exekutora jen bonus.
vše záleží na Vás, jak se do toho obujete.
nynější přítelkyně nedostala alimenty 10 let, ale jelikož to moc neřeší, tak nemá. údajně, pokud není otec zaměstnaný, nemá trv. bydliště a nemá žádný majetek, tak je to složitější. můj názor je, že by mě jít aspoň do kriminálu, nebo snad v nejbližší době pomůže legislativa (třeba i odebráním ŘP), jak mají v plánu
Pokud nezaplatí včas, jak má nařízeno, lze na něj podat návrh na exekuci (to je to samé, když nezaplatíte včas splátku nebo účet).
Je dobré ho o tom písemně vyrozumět. Třeba se bude příště snažit platit včas. V případě, že nezaplatí 4 měsíce, lze na něj podat trestní oznámení na zanedbání povinné výživy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.