Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nářadí pro syna - hračka

Od: tatulda odpovědí: 6 změna:

Od kolika let je vhodné dát dětem nářadí do ruky (myslím tím i opravdové)? niní na narozeniny koupím synovy na narozeniny motorovou pilu (jen hračka samozdřejmě) *smich* ale když sem tak vybíral tak sem našel plno takových co vypadali celkem dobře ale potom sem našel STIHLku která opravdu vypadá jako opravdová stála 400 kč a když přišla tak jsem nemohl uvěřit jak moc se na tom výrobce dal záležet je opravdu jako skutečná (kromě váhy ;)) na to že pro děti tak kdybych to vyděl na zahradě tak si myslím že to je opravdová , dokonce jde odmontovat víčko nádrže , startuje na táhlo no to sou dneska hračky po pravdě jsem ji asi hodinu v kuchyni zkoumal a je podařená. a napadlo mě od kolika let dáváte do ruk takový hračky dětem vy? a od kdy vám začly pomáhat s opravdovými nástroji? *frajer*.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ja mel v peti, mozna i mene mininaradi, male kladivko (klasicke drevene topurku, zelezne kladivo) pilku, pilniky a pod.. Se vsim se dalo pracovat.

Dneska si ale deti hraji spise s pocitacem :) Jinak tu pilu jsem videl taky, a brusku a tak, a je to opravdu silene :-D

hodnocení

0x

Můj bratránek má ve 3 letech podobnou motorovou pilu hračku jako máte Vy, navíc na vánoce dostal i malou sekyru, opravdovou, značky Fiskars :) pomalu se učí a ví co má dělat. Jinak s kladivem, klíčem či šroubovákem v ruce ho vidím každou chvíli. Zatím nic nerozbil ani si nijak neublížil :)

hop®
hodnocení

0x

Určitě co nejdříve, hned jak ho podobné nástroje začnou zajímat. Hlavně dříve než počítač nebo mobil...

hodnocení

0x

Mám vnoučka ve věku 3,5 roku. Jeho děda, otec mé snachy, je manuálně velmi zručný a kluka od malička přibíral ke každé (skoro každé) práci. A já teď při občasných návštěvách obdivuji, jak se malý umí postavit ke každému jednoduchému nářadí. K dětské motorové pile se vyjádřit nemohu, ale kladivo, šroubovák, ale také lopatku a smeták je určitě vhodné dávat dětem do rukou co nejdříve.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Dávala jsem synovi do ruky dětské nářadí snad od tří let. Když jsem vařila, dostal vařečku a v malém hrnci si vařil svou polévku. Malým válečkem válel těsto, vykrajoval. Na zahradě (snad v 5 letech) měl malé hrabičky a hrabal se mnou listí, motyčkou okopával. Vlastní konvičkou zaléval květiny, v malém kolečku vozil písek. Měl i svoje kladívko, pilku z umělé hmoty, kleště.

Jsem přesvědčená, že děti se nemají od ničeho odhánět. Syn se mnou nebo manželem dělal prakticky všechno. Byla to pro něj hra a získal zručnost a šikovnost.

pt®
hodnocení

0x

"taťuldo", jste starostlivý tatínek se zájmem o syna. Jde jen o to, zda si nekupujete v podstatě hračky, které jste jako dítě sám neměl. Jde o to, zda má synek k manuálním pracem sklony a zda jej nářadí nadchne, jako nářadí. Možná z něho bude vědec a všechno nářadí jen rozmontuje, aby tomu přišel na kloub, ale nebude s ním umět zacházet. Myslím to to trochu z legrace a trochu doopravdy, ale Vy jste jistě pozorný tatínek a jde Vám především o rozvíjení schopností synka. Víte, bratr je VŠ a když od něj chce mít švagrová klid, poprosí ho, aby umyl nádobí a zaručeně má na dvě hodinky klid.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]