Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám velice zvláštní dotaz...můj bratr s jeho nejlepším kamarádem chodili asi dva měsíce KRÁST měděné kabely do místního zemědělského objektu,vyhmátla je policie a je to v šetření...ale to není můj dotaz,můj dotaz je to,že já jsem jim s tím nevědomky pomáhal,odvážel jsem to svým autem do výkupny a většina záznamů je psaná na moje jméno...asi si budete říkat,proč mi to nebylo divné,divné mi to bylo a HODNĚ,ale je to můj brácha a když říkal že je to LEGÁLNÍ tak jsem mu prostě věřil...je to poměrně velké množství,asi 150kg mědi,z čehož je tak 110kg psáno ve výkupně na moje jméno
Vím jsem DEBIL,DEBIL A ZASE DEBIL že jsem jim věřil,nyní už je veškerá důvěra pryč ale na to už je pozdě...jsem předvolaný k podání vysvětlení a bojím se,i když jsem to dělal nevědomky,aby mě z něčeho neobvinili,poněvadž mé verzi i když je pravdivá asi moc věřit nebudou,třeba aby mě nedali nějakou spoluvinu nebo něco tak
Omlouvám se za trapný dotaz,nejsem opálený ani žádný sociální případ,nechápu co je to napadlo,měli jsme v plánu rozjet rodinnou firmu(restauraci)a takhle je asi se vším konec...a oni jdou krást kabely...prostě ZABÍT málo
Nechci se Vás dotknout, ale to Vaše : jsem DEBIL, DEBIL a zase DEBIL jste mi doslova bral z úst. Myslím, že se svezete hlavně Vy, když jste lup vozil svým autem a složenky byly psané na Vás. Neříkejte, že to bylo NEVĚDOMKY. Musel jste vědět, CO VEZETE, KAM A PROČ. A TAKY ODKUD.
Příště, až Vám brácha naloží do auta mrtvolu a řekne - NEBOJ, TO JE LEGÁLNÍ, budete mu taky věřit? A povezete ji na kompost?
Nezlobte se, ale buď nás tady taháte za nos, nebo jste takový trouba, že to svět neviděl. Vám by se opravdu nechalo nakecat cokoliv na světě. Tím si ovšem bedáváte příliš dobré vysvědčení, ale spíš punc pitomečka.
Přeji Vám, aby Vás pořádně podusili. Protože podobné krádeže mohou zmařit něčí životy. Ať už je to u nějakých krmičů v JZD, či na železničních přejezdech. Tam se taky rády kradou kabely.
Vy jste mi to povedení sourozenečci. Něco Vám prozradím: Peníze se NEJLÉPE NECHAJÍ VYDĚLAT POCTIVOU PRACÍ.
Pokud otevřete rodinnou restauraci, raději si koupím na návsi v Jenotě buřta a rohlík. Kdoví, zda by mě u Vás v restauraci neokradli. Když už to je v krvi. Jaga.
Jaguš, nenapsal bych to líp, ale nemusíš se bát, pro otevření restaurace je potřeba živnost a tu vydají pouze při prázdném trestním rejstříku, což už těmhle de...ům nehrozí
majsterjoe: Ale Jaguška mluvila o penězích, nikoli o zbohatnutí, toho samozřejmě poctivou prací docílit nelze.
Nemusíte na mě být sprostá...ono je to totiž jinak než se zdá,víte s bráchem jsme si nikdy v ničem nelhali a řekněte mi,proč by kabely nemohly být LEGÁLNÍ,copak všechny kabely musí být nelegální?...to každý kdo přiveze kabely do výkupu je automaticky zloděj,tak se prosím uklidněte
A když mi říkal že to mají z brigády místo peněz tak jsem mu VĚŘIL,vy taky členům rodiny asi věříte a nenecháváte si každý jejich krok sledovat soukromým detektivem,nebo snad ano
Kdybych se dověděl že je to někde od kolejí tak bych měl trestný čin jak prase určitě,poněvadž bych jej zabil,ale opravdu zabil.
Sprostého tu nic nepadlo. Jaga jenom výstižně zhodnotila to, co jsi tady sám napsal. A to tvoje zdůvodnění je tak na úrovni 10-tiletého dítěte. Věřit někomu rozhodně neznamená nepoužívat to zařízení, které mám v hlavě.
No teď už to vím dobře...jen jsem nepředpokládal že se mnou VYJEBE vlastní rodina,proto jsem tu věc v hlavě nepoužil...cizího člověka bych okamžitě udal kdybych u něj viděl tolik drátů k prodeji
Mírni se, chlapče. Pokud sis před několika lety ty kabely nainstaloval, či třeba Tvůj otec a je to na vašem pozemku, pak je jejich odvoz legální. Byly vaše, jsou vaše a na vaší zahradě /třeba/. vy je už nepotřebujete a dáte si je do sběru.
Ale: to JZD vaše nebylo, vnikli jste na cizí pozemek a sebrali tam cizí kabely, které jste si tam sami předtím nedali. Je to stejné, jako kdybych si došla s košíkem na vaši zahradu a očesala si tam broskve ze stromu.
Tak se prosím, uklidni. Zatím jsem v minulém příspěvku slovo ZLODĚJ, nepoužila, ale vidím, že to je škoda. Bylo by na místě. Jaga.
Mno. Kdyz pominu, ze ta tvoje historka o prostackovi, ktery nic nevedel a ve vsem byl naprosto nevinne je naprosto k smichu (spise teda k placi), tak mi neni jasne, na co se tady ptas.
Vlastne se neptas vubec na nic. Oznamil si nam, ze jste zlodejska rodina a ze Te povedeny bratr a jeste povedenejsi kamaradicek krejou.
Co vlastne ocekavas, ze Te tu budeme psat nebo radit?
Nebo potrebujes slyset, jaky ses chudacek, ze samozrejme ano, ze chapeme, ze za nic nemuzes, pohladime Te, podrbeme za uchem a rekneme neboj se, vsechno bude dobry?
Spise mi to pripada, ze je tohle forma, jak sam sebe presvedcit o pravdivosti Te tve nevinne story.
Já jsem nečekal důvěru,to jsi možná špatně pochopil...spíše nějakou radu,od toho je to poradna
Podívej,kdyby to tak bylo jak říkáš,tak proč bych to sem psal jako,to ti nějak nesedí ne,napsal bych sem něco úplně jiného,vymyslel bych si něco úplně jiného a nepsal bych to sem v téhle podobě,prootže mi je jasné že tomu nikdo nebude věřit
Ale abych mohl dostat nějakou radu,tak to sem musím napsat jak to bylo,jinak to nemá smysl
Ta spoluvina je podle mně dost pravděpodobná (bude záležet na tom, co vypovědí bratr s kamarádem), pokud nějak neprokážete, že jste skutečně nevěděl. Ovšem prodat 110 kg mědi do sběru ... pochybuji, že Vám to někdo bude věřit.
doplněno 03.08.12 00:46:Myslím, že je rozdíl mezi 35 kg mědi z opravy domu a "legálně zbytečnými 110 kg".
Tak teď jenom, aby bratr s kamarádem nezměnili výpověď.
doplněno 03.08.12 15:58:Vyšetřovatelé nikomu právníka nepřidělují, před výslechem jste si jej měl opatřit sám.
Přidělení právníka by přicházelo v úvahu až z v případě soudu, pokud byste na něj neměl.
_ Není tak docela pravda, že na Vás nic nemají. Vozil jste měď do sběrny a potvrzení byla vystavena na Vás. Jestli bratr s kamarádem použili rukavice, nejsou tam ani jejich otisky.
doplněno 03.08.12 15:59:Odhaduji to na podmínku plus pokutu.
Bratr s kamarádem vypověděli naštěstí to že já jsem o tom nevěděl a dělal jsem to nevědomky...ale stejně z toho mám strach
Tak ono 110kg není tak moc,ono se to zdá,ale když jsme kdysi rekonstruovali střechu a prodávali jsme měděný hromosvod tak jen z něho bylo 35kg...ale je to moc no,to uznávám...jediné vysvětlení a zároveň omluvu pro mě mám to že jsem bráchovi věřil-nic víc,a jedině to jim můžu říct, k tomu že jsem to vozil jsem se přiznal a nic víc na mě nemají,a také nic víc není
Skoda nad 5000 (a v tomto pripade je to vice nez 10000) je trestny cin. A kdo tomuto jednani pomaha, bude souzen taky. A jeste jste tam jezdili v noci, ne? Nevedomky
No jasně ve výkupně mají otevřeno v noci...ne tam jsem to vozil normálně ve dne a brácha to tahal domů taky ve dne,poněvadž ten objekt je nezajištěný a nikdo tam nechodí a už dávno nefunguje...jak je vyhnátli nevím,protože tam už není elektrika nic,to je 15 let rozpadlý a čeká to na demolici...ale DOBŘE tomu tak že je někdo viděl,protože je to rozlehlé a dalo by se tam asi natěžit daleko více a byl by ještě daleko větší průser
Vím,věřit mi nemusíte,a ani jsem nepočítal s tím že mi tu někdo věřit bude...ale takhle se nechat OSRAT od vlastního bráchy to mě teda hodně mrzí
Jak sám sebe označujete-DEBIL,DEBIL,DEBIL-tak to je na místě,já bych teda určitě věděla a viděla,co mi kdo do mého kufru v autě dává a nechat to ve sběrně napsat na své jméno,tedy promiňte,ani nechci napsat ten název co jste.Hold za blbost se platí a vy zřejmě zaplatíte a právem.Bohužel.V dnešní době je lépe věřit jen sám sobě a né druhým a jak je ve vašem případě vidět,ani své rodině.Bratr má asi ,,filipa,,že to nepsal na sebe a kámoše,ale především na vás,proč asi?
Ano jsem debil,VĚTŠÍHO JSEM SNAD NIKDY NEVIDĚL,jsem krypl...ale teď tím že si budu nadávat už si nepomůžu,samozřejmě jsem věděl co v kufru mám
Jinak jsem docela ostražitý,když něco kupuji nebo uzavírám nějakou smlouvu tak si to přečítám třeba dvakrát nebo si to nechám i prověřit právníkem...problém je že to byl můj brácha,kterému jsem věřil 100%,a i když mi to bylo divné tak jsem mu věřil
Dobře vám tak! Být vaším soudcem, přerazil bych vám ruky, aby jste si pamatoval, že se nekrade.
Na vašem místě bych škodu zaplatil, a vyhnul se veškerým nepříjemnostem.
doplněno 03.08.12 11:08:V tom případě se omlouvám za napadení vaší osoby.
Bohužel nelze jednosměrně říci, že v dnešní době nelze věřit ani rodině. Váš bratr zřejmě předpokládal, že to žádné následky mít nebude.
Na vašem místě bych se nebál. V nejkrajnějším případě nachystejte 20 tisíc, a škodu zaplaťtě. Peníze pak vymáhejte po tom, kdo se obohacoval.
to jste udělal chybu nadruhou stranu nemůžete vědět že to někde krade bohužel jste se připletl tak blbě do celé te situace že řešení je težké , nic méně tomu komu ste to ukradli to nijak nahradit už nemůžete , bohužel 150kg mědi to je škoda nad 5000 Kč v tomto případě je to skoro 20 000 kč připletl jste se do trestného činu váš status se dá komentovat tak že ste spolupachatel který to sice nevěděl. Na výpovědi jste už byl? tam vám museli co a jak bude dál? No v tomto případě bych to vyděl pro vás asi jen vzhledem k tomu že ste se pouze připlet a neuvědomoval ste si že se dopouštíte něčeho protizákoného a pouze jste napomáhal k trestnému činu bych to vyděl buď na veřejné práce nebo něco podobného ale vězení VÁM asi nehrozí ikdyž záleží co řekne bratr možná se bude pokoušet to na vás hodit trochu víc aby se ušetřil (nic méně už máte zápis v trestním rejstříku jste povážován za zločince) . Tvůj bratr má daleko větší problém.
Na výpovědi už jsem byl,ale pozvali si mě ještě jednou...já jsem jim to normálně přiznal,že jsem to vozil a nevěděl jsem o tom,nevím proč si mě zvou ještě znova
Brácha i kdyby to na mě chtěl hodit tak proti mě nemají nic,v tom objektu jsem nikdy nebyl a tudíž by mě ani nijak nemohli dokázat že jsem kradl...ale doufám že taková SVINĚ už nebude,nevím co se s ním stalo,vždycky jsme si věřili a nikdy by nic takového neudělal,asi jej zlákal snadný výdělek...nejvíc mě štve že mi lhal,to jsem od něj nečekal,od vlastního bratra...ale nechci se litovat,měl jsem to lépe prověřit od kud to opravdu je,je to i moje vina že jsem si to lépe nezjistil
A myslíte že kdyby jsme zapaltili veškerou škodu tak že by stíhání zastavili,zatím nám to odhadli na 200 000kč,to by se zaplatit dalo...pokud by se tím ten problém vyřešil tak bych to dal i ze svého
"zatím nám to odhadli na 200 000kč,to by se zaplatit dalo...pokud by se tím ten problém vyřešil tak bych to dal i ze svého"
V ČR je sice možné všechno...ale jinak o tom vážně pochybuji.
Kdybych dnes přepadl banku...a zítra mne policie chytila, já peníze vrátil...a oni mne nechají jít? Tak to by byl zcela jedinečný princip...
No na zastavení stíhání by to podle mne určitě nebylo. Na druhou stranu by to byla, jak se tomu říká oficiálně, účinná lítost a tedy polehčující okolnost.
(Zase z jiné strany mě napadá - když byste takto dal najevo účinnou lítost, nebylo by to vlastně přiznání spoluviny? Nevím.)
Bráchovi říkali,že pokud se dohodne s majitelem na urazení škody a když ten nepodá žalobu tak že státní zástupce zastaví stíhání...to mu říkali,mě když jsem byl u výslechu říkali že další informace mi dají příště,takže já vůbec nevím na čem jsem
Jo a divná věc mě přijde,že bráchovi ani mě nepřidělili žádného právníka,kdybych to mohl prodiskutovat s ním tak bych hned věděl lépe
Právníka vám přidělí jenom když budete sociálně slabí, což evidentně nejste. No ale dohoda s majitelem a zaplacení škody by možnost byla. Vydělat 20000 a zaplatit za to 200000, to je horší než v kasínu.
No jo ale nemůže zaplatit 20 000 nijak by ho to nepotrestalo v podstatě by ze svého nic nedal lehko pobil lehko ztratil , počtal bych že kdyby to bylo peněžní vyrovnání tak určitě víc jak 50 000 to bude.
No já to nevím,já jsem myslel že je automaticky ke každému případu přidělen právník...já to neznám,jediné kdy jsem si bral právníka bylo když jsem sjednával hypotéku aby v tom nebyl nějaký háček,s policií jsem měl největší problém pokutu za rychlou jízdu
Právníka si zaplatím,to je jasné
Ale stejně,z psychologického hlediska,netuším co přiměje člověka,s průměrným příjmem kolem 40 000kč měsíčne z rodiné firmy,krást smradlavé dráty někde z JZD,jestli to měl být nějaký adrenalin nebo pokus o to být zajímavý-vážně netuším...každopádně mě z toho mohl vynechat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.