Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je 2. nejpracovitější sval v těle

Od: limetka* odpovědí: 11 změna:

Dětii zadaly zajímavý dotaz - který sval v těle kromě samozřejmě srdce je nejnamáhanější a nejvíce pracuje?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomh*
hodnocení

0x

Já si myslím, že svěrače, ty jsou neustále smrštěné. Pak by to mohly být střeva a jejich perilstatika a možná i žaludek, který pracuje neustále..

Nejsou to svaly jako takové, ale je to přesně ten typ svalstva, který neovládáme vůlí a ty jsou právě nejaktivnější...

fanik*

JÁ SI MYSLÍM .ŽE JAZYK

macach*
hodnocení

0x

Ahojky,

já bych řekla že je to oční sval.Smrští se až 6x za vteřinu:)

hodnocení

0x

Branice?

...a u moji tety je to rozhodne jazyk. Ta hubu nezavre...

hodnocení

0x

Asi bych volil sval žvýkací, který se během jediného jídla docela dost nadře. Dokáže také působit největším tlakem na cm² ze všech lidských svalů... ;)

mil®
hodnocení

0x

Po serdci určitě žvýkací.

claire*
hodnocení

0x

Já bych řekla dýchací svaly.

seuss*
hodnocení

0x

1. Srdce 60-80 stahu za minutu

2. Branice kolem 16 stahu za minutu

Je to tedy branice...

doplněno 18.11.08 15:13:

ale znam plno lidi, ktery nejvice pouzivaji jiny svaly v tele... :D

miljan*

Je nejpracovitější, ale bohužel to není sval. *smich*

To reagujes na tu branici?

To samozrejme sval je. A celkem cilej.

Respektive je to soustava tri svalu a slachoviteho stredu, kam se ty tri svaly sbihaji. Ale je to proste sval.

miljan*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]