Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechapu S-kartu = blbost

Od: miramira® odpovědí: 10 změna:

S-karty maji byt vydavany lidem v hmotne nouzi a na nich budou mit penize z davek. Jak to zabrani zneuziti penez treba na alkohol, když myslím, že jde vybrat peníze přímo z bankomatu hotově, nebo lze ujednat u CS a.s. prevedeni penez na jiny ucet, u ktereho lze penize samozrejme vybrat a utratit za cokoli. Podle me je to vse jen dalsi tunel. Jak to chapete?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A další blbost tohoto výmyslu:

sKratu dostanou i příjemci dávek. Pokud někdo neví, tak příjemci dávek jsou většinou staří lidé, kteří se o sebe nemohou nebo nedovedou postarat. Tato dávka se nepřiděluje jen tak, předchází tomu velké zkoumání. Lékaři, sociální pracovníci. Ne každý žadatel ji dostane. No, moje maminka ji má. Dávku dostávám na svůj účet. Maminka už žádný nemá. Proč také, žijeme ve společné domácnosti a já jsem její opatrovatelka.

Takže maminka dostane sKartu a já se pokusím požádat, aby byly peníze i nadále zasílány na můj účet.

Myslím, že u většiny příjemců dávek je to stejné. Přesto budou mít svou sKartu...

hodnocení

četl jsem právě že jde požádat opřevod peněz na jiný účet, kde lze pak peníze vybrat. ČS bude peníze přeposílat a ne zrovna levné transakční poplatky (v ĆR jedny z nejdražších ) zaplatí stát. GOOOOOOD BYZNYS.

brunclik*
hodnocení

2x

Jednoduché řešení - tady máš kartu, nakup si normální věci a dej mi za to hotové peníze. Zneužít to jde snadno a mnoha způsoby. Jsou to jenom další zbytečně vyhozené peníze (a taky přilepšení pro nejmenovanou banku).

doplněno 02.08.12 19:53:

Předpokládám, že kontrolovat občanku v obchodě mi nebudou.

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

S-karta je jeden velký kšeft pro Českou spořitelnu, nic víc, zakázka udělaná přímo jí na míru. Z S-karty je 1 výběr z bankomatu zdarma nebo 1 převod na jiný účet zdarma.

Takže když si převedu (trvalý příkaz přes úřad práce) na můj účet jinde, můžu si prachy utratit za co chci. Takže normálním lidem to život spíše zkomplikuje a pro ty těm, kterým to mělo zneužívání dávek zabránit, nezabrání nic.

hodnocení

tohle mě napadlo hned,jak jsem to četl nedávno na netu. Je to jeden velkej borčus a podvod. Stát neušetří, lidi to vobčůrají, a pan ministr dostane kapesné alias dárečky a budou Vánoce. Holt se krade kde se dá. Smutny.

iz*

Pro ČS a pro výrobce karet. Četla (tuším na iDnes) jsem, že tím pověřili nějakou firmu bez výběrového řízení. (Ovšem v dnešní době je otázka, zda šlo o ověřenou informaci.)

martinaa*
hodnocení

0x

Myslím, že jsem někde četla, že touto kartou bude možno pouze platit, ne z ní vybírat...*nevi*

doplněno 02.08.12 19:46:

Má se dokládat skrze systém, za co přesně byly peníze utraceny, resp. karta má jaksi odeslat údaje o zakoupeném zboží. To se dá lehce doložit.

hodnocení

no tak zajdu večer po tmě do večerky a koupím litr vodky na S-kartu.

Platit, peníze vybírat z bankomatu, převádět na jiný účet... U plateb ani nejde profiltrovat, za co jsou, protože prý je k tomu potřeba nějaké spešl zařízení, které obchody nemají, takže akorát bude blokovaná třeba pro bary, zlatnictví, herny...

hodnocení

0x

Co nechápete na typicky český malý domů?.?.? Umí si to ti naši páni politici zařídit. Komouši před rokem 89 jsou proti nim andílci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]