Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otok-co nejrychleji vyřešit

Od: krkovicka* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den.Včera mě pichla nějaká xxx mám kotník jak slon.Octovy zabal,ledovka ani ten fenistil.Zvětšuje se to a za dvě hodiny nastupují do práce.Potrebuji to zmírnit.Jsem z toho úplně vyřízena.Bolí to.Poradite?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Pokud šlo o včelu či vosu(z xxx nevím, jestli to nebyl komár ;) ), tak mě pomáhá rozkrojená čerstvá cibule. Ale pravda je, že hned. Nevím, jestli i takhle zpětně.

Pokud to byla včela, nezhoršuje se to proto, že tam zůstalo žihadlo?

doplněno 02.08.12 14:22:

A jestli máte doma něco proti alergii, myslím, že neuškodí, když to polknete. Teda pokud to není něco, co uspává, a vy potřebujete být v práci bystrá. Taky jsem to tzak jednou udělala a ptok dost slezl.

krkovicka*
hodnocení

Nene,byl to komar praskla jsem ho.Ale musel sednout na nějakou mrsinu a pak na mě.Normálně by mi to tak nenateklo.
doplněno 02.08.12 14:26: Mám xyzal.Můžu ho teda?
askmenow*

Nejsem odbornice na léky, byla bych raději, kdyby vám poradil někdo více znalý takovýhle věcí. také záleží, zda vás neuspává (kvůli práci). Osobně si myslím, že vám nemůže nijak uškodit, maximmálně pomoci (sama jsem jednou brala léky na alergii i když jsem byla celá doštípaná od komárů a přišlo mi, že se to dost zlepšilo, otázka je, zda to byl placebo efekt... ale otok po štípanci je také vlastně alergická reakce těla, ne?!). Zkuste chvíli počkat, jestli vám tady někdo neporadí něco lepšího. A pak pokud ne a pokud vás neuspává, bych ho kdyžtak zkusila.

doplněno 02.08.12 14:31:

A pokud místo vpichu ještě mokvá, nebo tak něco, šupla bych na to desinfekci.

krkovicka*
hodnocení

ne nemokva.To teplo taky tomu nepomaha.je vpich a pod kůži velké žluté zabarvení pak do ztrazena a červené poí celém obvodu.

pt®
hodnocení

2x

Krkovičko, chce to višňovou mast, přiložit a ovázat, zítra bude líp. Jinak žínku namočit do octa s vodou, přiložit a ovázat a každé dvě hodiny, žínku znovu do roztoku octa namočit a trochu vyždímat, ovázat. - pt

krkovicka*
hodnocení

Děkuji.Vyjela jsem a není to dobrý,bolí to a jsem z toho otravena.Tím octem smrdim na sto honu.Uvidím jak se mi povede v práci,zrovna dnes když mě catering.Vím že to bude zítra o něco lepší.Teď trpím,bohužel.Xyzal jsem spolkla.

krkovicka*
hodnocení

Vrátila jsem se z pohotovostia v práci se to nedalo již déle vydržet, dostala jsem kortizonovou injekci.Ona mi ta noha natekla celá až mi to trhalo ve stehnech.Je to alergie na hmyzí jed.Bohužel...tak takhle jsem dopadla.Otok ještě nesplasknul:( doporučili alergologii a prý moje tělo nemá obranyschopnost jedu čelit.
Jeden blbej komár a celý den zničenéj.*bum*
doplněno 02.08.12 22:30: Navíc se to u mě rozjelo téměř po 16h což není normální ale běžný je.
pt®

Krkovičko, jak vypadá bodanec? Mně kouslo něco před třemi týdny, taky jsem nakonec byla u doktorky, noha oteklá a horká. Dostala jsem Višňovou mast. Ale ta injekce je dobrá, ta zabere rychleji. - pt

krkovicka*
hodnocení

Ahoj.Bodanec vypadá již klidně.Dnes již třetí den je okolí klidne -žádný tlak ani horko.Jen okolí asi 5cm stále tvrdé,boubelate.Pro mě je nejlepší si na to dat gazu namocenou v Alpě.Moc to chladí a cítím úlevu.Teda to byl boj.Injekce zabrala to máš pravdu.Měla jsem alergický šok a jakmile mi to trhalo i ve stehnu na nic jsem nečekala.Už to začíná i svedět takže se to hojí a to je dobře.On ten hmyz celkově v srpnu je nejhorší.Všude plno shnilého ovoce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]