Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu v práci na WC - jak se bránit?

Od: pjana odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, prosím jak postupovat a co můžu udělat když vedoucí v práci mi neumožnuje přístup na WC( úmyslně) tím, že je zamčený. Po snaze o domluvu mi řekne, že zapoměl klíče vrátit tam kde mají být. Pokoušela jsem se to řešit i se samotným ředitelem společnosti ten ho na to udajně upozornil, ale nic se nezměnilo. Jsou to velcí kamarádi a příjde mi že z toho mají legraci. Prosím o radu jak dál? Děkuji za pochopení jsem docela zoufalá. Výpověd opravdu dávat nechci.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Šel bych na WC domů a pokud by měl někdo výhrady, tak bych jej upozornil, že se cestou zastavím na úřadu práce a tuto situaci tam projednám.

martinaa*
hodnocení

3x

O polední pauze si jednou klíč půjčte a skočte si ho zkopírovat. Jinak bych se obrátila na inspekci nebo odbory nebo něco takového, protože se jedná o základní porušení práv zaměstnance.

doplněno 02.08.12 09:29:

+ porušení povinností zaměstnavatele.

pb®
hodnocení

3x

Dejte vedoucímu do kafe dvojitou dávku Gutalaxu a klíč pro změnu zapomeňte vrátit vy.

hodnocení

2x

Blbý nápad: jednou, až zase nebude klíč, použít prostor před záchodem. Bokud možno "natvrdo".

Ale to neberte moc vážně, to je taková hláška v rámci brainstormingu.

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Velmi těžká situace. Těžko se dokazuje úmysl, že opravdu jen klíč nezapoměl vrátit na své místo. Zkuste tedy ještě jednu domluvu, navrhněte pořízení duplikátu klíče. Pokud to nezabere, dopis přímo řediteli. Pokud ani to ne, dopis v kopii řediteli a na inspektorát úřadu práce.

Ovšem nevím, jak dál v práci vydržíte. Je to opravdu těžká situace. Provádí vedoucí tuto "taškařinu" i ostatním kolegům?

hodnocení

0x

Dobrý den. Toto je opravdu neobvyklý problém a věřím, že dovede znepříjemnit pracovní dobu. Já bych požádala vedoucího o ten klíč a dala si udělat svůj vlastní. Nedala bych pokoj, dokud by mi klíč nepůjčil. Připomeňte zaměstnavateli, že jsou to překážky v práci a že je povinen je odstranit. Dejte mu tuto stížnost třeba i písemně, měl by se i písemně k ní vyjádřit. Třeba potom k nápravě dojde snáz.

pjana
hodnocení

Dobrý den, děkuji za reakce. Oudělání kopie jsem samozřejmě přemýšlela, ale nejde o klasický klíč do fabky, ale takový pokojový jestli víte co myslím a ty nejdou udělat. Vedoucí se ani na pracovišti nezdržuje je třeba někde pryč. Klíč si vezme nejspíš sebou nebo zamkne u sebe v kanceláři a tam samozřejmě přístup nemám.

Klasický pokojový? Myslíte obyčejný dozický klíč? Ty se nedělají, ale prodávají se hotové podle čísla vyraženého na klíči.

doplněno 02.08.12 10:15:

Pokud je to on, tak si jen zjistěte číslo a v každém stánku kde se dělají klíče by Vám ho měli prodat jen podle toho čísla.

hop®

Dozický klíč má svůj polotovar a podle něj se dodělává funkční kopie. Obyčejný klíč lze koupit podle čísla, tabulku přikládám...

Nemůžu v práci na WC - jak se bránit?
hop®

Jen pro úplnost přidávám foto dózického klíče, aby nevznikla mýlka...

Nemůžu v práci na WC - jak se bránit? #2

hodnocení

0x

Na jakém pracovišti pracujete, že musí být toaleta zamčená? Ať vzpomínám jak vzpomínám, nepamatuji, že bych se někdy setkala s případem, že by se pracovník nedostal na toaletu naprosto jednoduše. Buď se jedná o uzavřené pracoviště, kde naprosto nevidím důvod nějakého zamykání, nebo o budovu, kam běžně chodí veřejnost. Ale v tom případě má vždy každý zaměstnanec svůj klíč. Takže bych důrazně trvala na toaletě s klíčem pouze zevnitř, nebo na vlastním klíči.

lucimera*
hodnocení

0x

Myslím, že je povinností zaměstnavatele, aby své zaměstnance pouštěl na záchod. Nejde jenom čistě o ženské problémy - ženy se na toaletách malují, voní, upravují, nejdou prostě jenom na záchod jako muži. Ale chodit na toaletu je základní lidská potřeba - vylučovat - a když jste v práci, měla byste k WC mít přístup stejně jako všichni ostatní, ostatně skoro jako doma, i když je to v práci. Kdykoliv potřebujete, jdete.
Nebála bych se stěžovat si někam výše, než je funkce vašeho vedoucího, a i ředitele. Podejte stížnost, ono se to bude muset začít řešit a jestli si chce firma udržet autoritu, vašeho vedoucího a ředitele, jako velké kamarády, brzy přejde smích.

lenkanov
Bohužel, všude to tak není, že kdykoliv potřebujete, tak jdete. U nás v zaměstnání můžeme chodit na záchod pouze o přestávkách. Kromě půlhodinové uprostřed směny máme ještě dvě desetiminutové pauzy. Na směně je 30 zen na dvě kabinky, takže to logicky absolutně nejde stihnout. Zvláště ve dnech ženských problémů je to veliký problém. My se silnější menstruací si potřebujeme vyměnit vložku na začátku cyklu třeba každou hodinu, a tady se dostaneme na WC po půlce směny. Nikomu bych to nepřála.

cockpunk*
hodnocení

0x

Vykonal byl velkou potřebu do novin, noviny zapálil, položil před vedoucího kancelář na zem, zaklepal a pozoroval jak šéf tancuje v plamenech ve snaze uhasit oheň. Příště by si rozmyslel zamykat WC pacholek jeden*smich*

pt®
hodnocení

0x

Pokud je to pravda a ti dva jsou kamarádi a dělají si legraci, je to ubohost.*bzum* Jak se takový blbec může dostat na řídící funkci? To je opravdu možné jen v Česku.

iz*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel porušuje zákoník práce (a je jedno, jestli opomene, nebo úmyslně). Obrátila bych se s podnětem ke kontrole na inspektorát práce.

Až mu inspekce vyměří pokutu, můžete se smát Vy.

Do doby, než dojde k nápravě, bych odcházela na toaletu domů, a trvala bych na náhradě mzdy za ušlý čas (jde o překážku na straně zaměstnavatele).

rv*
hodnocení

0x

U vašeho šéfa se může jednat o chorobu. Náš zaměstnanec se postupně víc a víc bál bakterií a nemocí, až chodil na WC domů a to ještě pěšky po silnici mimo chodník. Možná si váš šéf ten soukromý záchod udělal v práci.

pjana
hodnocení

Děkuji všem za reakce, budu se snažit klíč koupit uvidím jak to dopadne.To víte že bych jim ráda zatopila , ale mám strach že bych si rozhodně nepomohla... Na příslušných úřadech mě pak určitě nazaměstnají. Ještě jednou děkuji.

svet*
hodnocení

0x
Tak na tohle pamatuje zákoník práce.Máte tam odbory? Na wc byste měla využít přestávky samozřejmě když to jinak nejde měl by být klíč dostupny. Nebojte se říci, že pokud nadále to bude zamykat není normální a hraničí to se šikanou a na to máme úřady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]