Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenutá schůzka na pracovním úřadě

Od: nevime odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, mám takový problém ohledně pracovního úřadu. Registroval jsem se na pracovním úřadě, a měl jsem dojednanou schůzku, na konec tohodle měsíce. Jenže jsem na ní popravdě čistě zapoměl, a nepřišel jsem tam, a pokud nedoložím pádný důvod proč jsem nepřišel, tak budu vyřazený z evidence uchazečů. Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví, jak by to šlo odůvodnít, abych si mohl naplánovat schuzku na jindy. Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

účinná rada je jediná:

potvrzení od lékaře těžko seženete! pořiďte si potvrzení, že jste v uvedený den byl na výběrovém řízení (pracovním pohovoru). to vám může vystavit kdokoliv, kdo podniká. o nic mu nejde.

uska*

2masoni®*palec* a nelépe od podnikatele z druhého konce republiky

askmenow*

I tak to bude záležet na benevolenci pracovnice ÚP - o výběrovém řízení by jistě také věděl předem a mohl se předem omluvit.

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Mám obavy, že na ÚP se musí omlouvat předem.

V každém případě se zkuste spojit s Vaší kontaktní pracovnicí a řekněte ji pravdu. Snad Vám poradí. Hlavně to neodkládejte.

hodnocení

1x

Taky bych to asi neviděl tak dramaticky, stát se to může. A na ÚP jsou na podobné případy zvyklí. Takže bych asi zašel co nejdřív za svojí zprostředkovatelkou a po pravdě jí to vysvětlil. Myslím, že pokud nejste nějaký dlouholetý klient, který se nesnaží spolupracovat, dopadně to dobře.

Něco si třeba vyslechnete,ale tohle není důvod k vyřazení z evidence.

martinaa*

To se velmi mýlíte, za toto se běžně vyřazuje. Pohlídat si schůzku patří mezi základní povinnosti uchazeče.

Mnohdy neuznají ani důvod, že ujel vlak či bus. Uznává se nemoc - ale zase se zjišťuje, proč ten člověk ten den nezavolal, takže to neuznají vždy, náhlá událost jako nemoc dítěte (opět chtějí vědět, proč se člověk neozval), apod.

Chyba tazatele byla ta, že okamžitě nezavolal na ÚP.

doplněno 02.08.12 09:36:

Jinak souhlasím s Ronem - okamžitě kontaktovat svoji kontaktní pracovnici a snažit se to vyřešit domluvou.

doplněno 02.08.12 11:50:

Hahanaj - souhlasím s Vámi, máma dělá na UP a co vykládá o lidech, jak si z nich dělají holubník a někdy, pokud je pracovnice hodná a člověka zná dlouho, tak jim i volají, že se zapomněli dostavit (a to dělat nesmějí), tak mi jich je líto. Samozřejmě, člověk někdy může zapomenout, ale je prostě potřeba si to hlídat, tak jako výběr peněz nebo příchod do práce...

Je možné, že to je důvod k vyřazení, ale mně se stalo, že jsem měl nějak zafixované jiné datum a na to správné jsem přišel půlhodinu před termínem návštěvy. Takže jsem přiběhl jen taktak. A asi mám chápavou zprostředkovatelku práce, protože říkala, že to zas tak nevadí, mohl bych zavolat později a domluvili bychom se na jiném termínu.

Asi je horší, zmeškat první termín návštěvy.

martinaa*

Jojo, je to pracovnice od pracovnice, některá je fajn, jiná je mrcha... ale fakt se za to hodně vyřazuje, zvlášť, když tam máte aroganta, co Vám řekne, že neměl čas přijít...

doplněno 02.08.12 15:19:

Taky si myslím, že dva normální lidé se domluví:)

Máte pravdu, já jsem měl štěstí na normální úřednice, ale dovedu pochopit, když se tam objeví frajírek a chová se arogantně, že mu to opravdu osladí. Ale mezi normálními lidmi se dá domluvit, přece jen, i ta zprostředkovatelka práce ví, že ten na druhé straně stolu to nemá jednoduché a přijít i o dávky v nezaměstnanosti kvůli hlouposti je dost drsné.

hodnocení

0x

Dobrý den. Uznají Vám v tomto případě jen závažný důvod. Takže potvrzení od lékaře, či zubaře, že jste byl ten den na ošetření. Jiný důvod nevymyslíte, který byste byl schopen jako omluvenku doložit tak, aby Vám byla uznána. I kdybyste se vymluvil na střevní potíže např. zavolat jste mohl a omluvit se ten den...

doplněno 02.08.12 09:33:

Axus - tazatel se neptal na to, jak s pravdou ven. Odpověděla jsem a morální stránka věci je věc jiná. Takže respektuji, respektujte! Děkuji.

doplněno 02.08.12 09:54:

I já přeji hezký den.

Zajimave, jak je v CR bezne hledat vymluvy a lhat pri kazde prilezitosti. Plus to jeste radit i jinym. Jako by neslo jit jednoduse s pravdou ven.

Neni co respektovat, me je to totiz uplne suma fuk a co se tyce moralky si to kazdy musi probrat sam se svym svedomim.

Jen sem se jen pozastavil nad tim, jak bezny, dalo by se rict doslova patologicky jev v CR to je.

Preji pekny zbytek dne.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ano bez řádného potvrzení od lékaře ,že jste nebyl schopen se dostavit , bývá vyřazení z evidence.Nyní záleží na ochotě toho danného pracovníka úřadu práce ,jak se zachová.

Vy jste bez práce tak co vám brání si hlídat kam máte kdy jít - je to prach obyčejná nezodpovědnost od vás .

Takové věci jsou neomluvitelné...já jsem zapomněl.

Už se nedivím, že přistoupili k razantnímu vyřazování- lidi si fakt dělaji co chtěji .

Promiňte -docela mě to zvedlo ze židle . Ale pro peníze si jít nezapomenete, že ne?

Hahanaj má pravdu. Člověk na ÚP nemá jinou povinnost, než hledat na netu, v inzerci, u kamarádů, prostě všude práci. Na ÚP ji sežene totiž málokdy. A druhá povinnost je PŘIJÍT V URČENÉM TERMÍNU. Vždycky jsem si to napsala do kalendáře tlustou ČERVENOU FIXOU, abych nezapomněla. Kalendář mám v kuchyni na lednici, chodím často okolo a tak mě to přímo bouchalo do očí. Nezapomněla jsem nikdy. Nejvíc mě ale mrzelo, že jsem měla nějaké školení pro uchazeče, kteří jsou na ÚP už déle a právě toho dne měla kamarádka od nás ze vsi kremaci. A já se s ní ani nemohla jet rozloučit.*plac*Bylo mi to strašně líto, ale ÚP měl vážně přednost a nedalo se nic dělat. Poslala jsem alespoň kondolenci.

Chce to prostě myslet na své povinnosti. ;) Jaga.

ilona*

No ano chovala jsem se nezodpovědně. Zapomněla jsem dojít na první schůzku na úřad práce, kam mě převedli, bylo to po měsíci a já řeším rozchod s partnerem, kam se přestěhuji, co bude se psem a z čeho budu žít a nedala jsem si upomínku do mobilu. Takže mi zbývá jít pod most nebo si doložit lživé potvrzení, že jsem byla u lékaře. Před měsícem jsem si myslela, že nezapomenu a stalo se.

amo

Uz aby politici ty urady zrusili, jsou stejne jen na kulovy... Akorat to zatezuje statni kasu. Zkuste se omluvit, ze mate problemy s pameti, zname diagnostikovali "alzhaimra", z niceho nic zacala zapominat, neni to zadna legrace, bezte se nechat vysetrit.

iz*
hodnocení

0x

Zavolejte na ÚP hned, je nutné se omluvit co nejdříve.

Omluvou může být nemoc (lékař může neschopenku vystavit až 3 dny zpětně), hledání zaměstnání - pohovor u potenciálního zaměstnavatele (neznáte nějakého podnikatele, který by Vám "pohovor"potvrdil?) nebo některý další vážný důvod ...

Jde-li o první případ, může zrpostředkovatelka omluvit i zapomenutí nebo přehlédnutí termínu schůzky. Pozor, toto může omluvit za celou dobu evidence pouze 1x.

Rozhodně to ale neodkládejte!

Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Vážné důvody (§ 5, písm. c)

doplněno 02.08.12 15:11:

Omluvit se je nutné co nejdříve, doložit omluvu nějakým podkladem pak maximálně do 8 kalendářních dnů včetně dne schůzky . Jestli měl schůzku naplánovánu na 31. července, musíte omluvenku předložit nejpozději 7. srpna (ale radši dříve).

doplněno 02.08.12 18:22:

V době registrace na ÚP by samozřejmě nešlo o neschopenku, nýbrž o potvrzení o nemoci.

_ Osobně se přikláním k tomu, říct pravdu, jednou to ÚP omluví.

coop*
hodnocení

0x

1. Omluvit se musíte do 8 dnů, jinak budete sankčně vyřazen z evidence.

2. Většina lékařů vám vydá jakékoliv potvrzení zpětně - zpravidla akutní ošetření, dle té které odbornosti. Žádný nemocenský lístek nepožadujte - nemůžete jej dostat, jelikož nejste nemocensky pojištěn.

3. Jakýkoliv podnikatel vám může vypsat stručné potvrzení (bylo by dobré si ho doma už připravit), že v den kontaktu jste byl u něj na výběrovém řízení. Určitě mezi rodinou, spolužáky nebo kamarády nějakého živnostníka nebo jednatele společnosti máte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]