Zdravím, Možná to vůbec spolu nijak nesouvisí ale: 1) Včera se mi znovu už poněkolikáté po tréninku stalo, že mě začlo strašně bolet vlevo v boku až jsem se nemohl pořádně nadechnout. Není to ale přímo při sportu, ale až po konci tréninku, kdy jsem šel pomalu domů. Po konci a po cestě jsem trošku více pil, tak jestli to nedělá ten příjem tekutin. 2) To s tím pravděpodobně vůbec nesouvisí, ale raději to uvedu a taky bych rád věděl jestli by to mohlo být něco vážnějšího a měl bych to nějak řešit. Nějaký čas mě trápí tlak vlevo dole pod žebry. Někdy je jakoby blíže k žebrům a ke středu, jindy ale více do levého boku s někdy i níž. Poslední dobou to jsou i zvláštní bolesti břicha, většinou tak hodinku po jídle někdy ale i jindy. Je to taková zvláštní bolest spojená s takovou řidkou stolici a většinou po jedné návštěvě wc to přestane. Výjimečně mě po jídle bolí i v pravém boku, ale to vždycky za nějaký čas brzo přestane. Někdy mám potřebu po jídle vytlačit ústy ze sebe takový vzduch, protože je mi těžko. Mám menší chuť k jídlu a díky tomu jsem shodil cca 2-3 kg, ale to může být psychikou. Jen nevím, jestli by to mohlo být nějak vážné a jestli bych to měl nějak řešit. Trpím na deprese a úzkosti, takže je to třeba jenom psychickou a nechce se mi zbytečně pak absolvovat ty nechutné vyšetření. Největší obavy mám z různých těch gastro-hadiček.
Je normální, že vás občas takzvaně píchá v boku, když jste dlouho namáhal své tělo. Koho někdy něco nebolelo, když předtím cvičil nebo nějak jinak trénoval? Ale to, co se děje vám, to je velmi zvláštní. Myslím, že je docela dobrý čas vyhledat lékařskou pomoc. Radši absolvovat pár zbytečných vyšetření, než potom zjistit něco vážného. A problémy kolem žaludku a v břišní oblasti by se neměly podceňovat, může to být cokoli, a jestli to má i vliv na vaši stolici, tak opravdu šup k lékaři.
Vaše příznaky by mohly odpovídat brániční kýle - je to vlastně proniknutí části některého nitrobřišního orgánu přes bránici, třeba jen přechodně. Také meteorismus - nadměrná přítomnost plynu v zažívacím traktu - může podobné obtíže přinést. Svěřte se svému praktickému lékaři, on vás možná pošle na ultrazvuk a bude jasněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.