Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mam prosbu jestli někdo neví jak sehnat sponzora. Jedná se o pomoct dětem s děckých domovů a dtem se slabšich rodin a podobně. Jsme skupina mladých lidí kteří se je snaží pomocí airsoftu přivést k něčemu jinému než k drogám a ulici. Viz. co je airsoft kdyby někdo nevděl. ( cs.wikipedia.org/... Takže jednoduše jde oto že si domlouváme s těmito dětmi srazy nebo zanimi jezdíme a snažíme se je něco naučit a to co je naučíme si mouhou při těch hrách ověřit v praxi . Čteme snimi i ruzne druhy armádních knížek příruček . Sledujeme snimi filmy, dokumenty a pod. Prostě at je odvedeme od jejich života trochu někde jinde. Ale i když se to snažíme financovat jak to jde (kuličky, nějaké vybavení a pod.) tak už je to neunosné. Potřebovali by sme zafinanovat nějakou vybavu a nějaké věci kolem toho. Možná někdo řekne at oslovíme armyshopy a pod. To jsme samozdřejmě udělali ale s moc vstřným chováním sme nepochodili. Protože nemáme ičo a to jim vadí. Takže děkujeme za každou možnou radu .
Nemůžete je učit a vést k něčemu, co jim bude v životě prospěšné a užitečné a co budou moct sami provozovat dál, když jsou ze slabších rodin a na tohle nemaj a vy na to taky nemáte?
doplněno 01.08.12 15:05:Neříkám, že to je pro vaši potřebu. "Vy na to taky nemáte" nebylo myšleno vy na svou vlastní výbavu, ale prostředky navíc, které byste mohli investovat do ostatních.
Firem, které přispívají nějakým způsobem na děti je spousta. Tohle mi spíš připadá, že hledáte sponzora pro sebe. Co vám brání založit firmu, která bude vydělávat a pak sami na děti přispívat. Ale přispívat na činnost, která jim do života něco přinese. Tyhle hrátky jim těžko k něčemu budou.
Mně se Airsoft nejeví jako nějaký přínos pro děti ze slabších rodin a už vůbec ne pro děti z dětských domovů.
Děti z dětských domovů se především potřebují naučit "fungovat" v normálním běžném životě.
_ Kolik Vám je let? Nemohli byste založit veřejně prospěšnou společnost a pokusit se získat nějaké dotace určené pro volnočasové aktivity dětí?
Ale i ten Airsoft patří k normálnímu životu. A já, přestože pomoci neumím, jim ohromně fandím. Sám jsem dělal vedoucího dětského kroužku spoustu let, a skončili jsme taky na financích.
Zkuste nějaký dům dětí a mládeže v okolí.
Vy máte pocit, že střílení po lidech (i když "jen" plastovými kuličkami) patří k normálnímu životu? Jaký je Váš názor k výchově mládeže k sebevražedným útokům? To v jistých státech taky patří k běžnému životu.
Ale dalo, jen si to neuvědomujete. Po tu dobu, co jste si hrál na vojáky, jste neměl čas ani krást, ani fetovat atd... To je málo?
Když jsem byl kluk, děti nefetovaly ani nekradly (výjimky se samozřejmě našly). V té době byl učitel polobůh a ředitel školy samotný bůh. O rodičích ani nemluvě. Když někdo z nich něco řekl, bylo to svaté a prostě se o tom nediskutovalo. Když jsem dělal neplechu a dostal za to od někoho na ulici pár facek, ani by mě nenapadlo si ztěžovat, protože bych doma právem dostal znova. Přesto jsem si rodičů vážil a miloval je. A rodiče mi mohli ve všem naprosto věřt. Navštěvoval jsem kroužek elektrotechniky, který mi dal rozhodně víc, než podivná zábava střílení po lidech (elektrika mě živí po celý život). Prostě je jiná doba. Ale neřekl bych, že v tomto směru lepší.
Nezlobte se, ale prozatím nezvládáte češtinu na úrovni prvního stupně základní školy. Možná by bylo vhodnější, kdybyste se věnoval vlastnímu vzdělávání. Jinak určitě nebude problém s dětmi jezdit na kole do přírody. Dětský domov má dostatek sponzorů na to, aby pár kol mohl pořídit. Na avizovaný "podvůdek" vám tady nikdo neskočí.
Podobnou akci bych nepodpořila, ani kdybych byla milionářka. Děti z dětských domovů a děti ze sociálně slabých rodin se už určitě celé třesou, aby po sobě mohly střílet. Když Vás to baví, střílejte si mezi sebou se svými kamarády, ale nezatahujte do toho děti sociálně slabé.
Dětem z dětských domovů a soc. slabých rodin můžete pomoci třeba nákupem oblečení, hraček, rozumného sportovního náčiní /třeba kola/, hudebních nástrojů /kytary/, pomůcek na výtvarku a pracovku /modelína, barvy, čtvrtky, nůžky, štětce, lepidla.../ Je plno věcí, které by se jim hodily. Nebo přispět jim na pobyt na dětském táboře nebo dokonce u moře. To jistě ocení.
Ale picat po sobě plastovými kuličkami - co z toho budou mít? Jen to může vést k jejich agresivitě, nevraživosti. A vůbec.
Nemohu tady hodnotit, ale hloupější nápad, než to střílení by snad už byl jen jim koupit mačety! Stejně se mi to celé nějak nezdá. Jaga.
doplněno 02.08.12 08:47:A pokud chcete s dětmi pracovat a tím jim pomáhat, je tady plno okruhů: morseovka, uzlování, příroda, odlévání stop, poznávání rostlin, zvířat, hub, orientace podle buzoly, turistika. A další. Nevím, proč by alfou a omegou mělo být právě to picání.
Dobrý den. Sleduji tuto diskuzi a pochybnosti o dobrém úmyslu mám též. Když chcete udělat něco pro děti z dětských domovů, není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Musíte si vše předem dojednat s vedením, na každou akci i návštěvu musíte mít povolení předem a pochybuji, že by tuto činnost někde pro děti vítali. Nikdy jsme žádného sponzora nehledali, přiložili jsme sami ruku k dílu a když jsme něco chtěli dětem koupit, koupili jsme to za své. Dovezli jsme to na konkrétní místo, konkrétnímu dětskému domovu, po poradě s vedením, co by děti potřebovaly, či nejvíce uvítaly, jaké akce jsou vhodné, či nevhodné pro ně uspořádat... I pohrát si s dětmi můžete jen pod dohledem pracovníků dětského domova a každá návštěva musí být předem hlášená. Nemůžete jim nabourávat režim a řád jen proto, že jste se rozhodli konat dobročinnost. Takže i kdyby se našel sponzor na něco takovéhoto, pochybuji, že by to byla pomoc vítána.
Mnoho lidí cizí návrhy shazuje, avšak když má příležitost "k dobrému skutku", nepohne ani prstem.
Ve tvém případě nesdílím názor ostatních. Rady typ - raději jim kupte oblečení, socializujte je apod. jsou sice moudré, ale podobné činnosti by nevoněli ani samotným rádcům.
Každá hra má určitá pravidla. Učte je. Pokud je poruší, potrestejte je (samozřejmě žádné násilí, např. vyřazením ze hry na pár minut). Děti i ze sociálních domovů jsou sice často mentálně zaostalé, ale inteligenci též disponují. Pokud je dokážete naučit čestné a spravedlivé hře, vzájemné spolupráci a pomoci, často si to dokáží přenést do života. Propojte jejich život v domově se samotnou hrou. Pokud zjistíte od vychovatelek, že dané díte zlobí a nebo je problematické, nepřipusťte jej ke hře.
Názor, že airsoft v nich vybudí pouze násilí a agresivitu by platil pouze v případě, bez jakýchkoli ohledů na ně. Odebrát si je z domova, zastřílet, šmitec a dom. Hru můžete prokládat teorií o střelectví, následně je odměnit v soutěžích, kvízech atd.
Pokud ve vašem týmu se nachází nějaký starší hráč - rozumný, s citem pro výchovu - dál bych vám zelenou. Domluvil bych se s domovem, děti si bral mimo dětský domov ( samozřejmě za souhlasu dětí i domovaú , zapojoval je do běžných činností (např. sezonní prace - sběr brambor, řepy) a následně je odměňoval. Učil je běžným praktikám v životě, a airsoft používal jako nástroj k jejich zaujetí.
doplněno 02.08.12 20:41:Omluva za překlepy, chybějící slova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.