Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na podporu a její výše?

Od: muschka odpovědí: 7 změna:

Byla jsem několik let zaměstnaná u jedné firmy s prům. čistým výdělkem okolo 21tis. Podpora mi byla vypočtena ca 9800,- na 5 měsíců. Teď mi poběží 5. měsíc. Mám přislíbené místo, které mě láká, ale je zcela mimo můj obor. S personalistou jsme se dohodli, že ijá se jim líbím, ale ani jedna strana nemůže říct, jestli mi prácepůjde nebo ne, protože nemám zkušenost z tohoto oboru. Pokud byto nevyšlo a třeba za 2měsíce bych skončila,mám nárok na podporu? Předpokládám, že ano, když za posledních 24měs. mám 12 měs. odpracováno? Jaká bude její výše? Po dobu zkušební lhůty budu mít v nové práci 12tis.čistého. Jak dlouho musí být člověk zaměstnán aby mohl jít zpět na ÚP?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Vyčerpáte-li celou podpůrčí dobu, vznikne Vám nárok na další podporu nejdříve po odpracování dalších minimálně 6 měsíců. Pokud byste celou podpůrčí dobu nevyčerpala a odpracovala byste méně než 3 měsíce, měla byste nárok na podporu za zbytek podpůrčí doby. V obou případech by se podpora počítala z výdělku v novém zaměstnání.

Muselo by jít o práci na základě pracovní smlouvy na dobu neurčitou (ev. určitou), na základě DPČ (za předpokladu, že bude sjednána odměna nad 2.500 Kč měsíčně) nebo na základě DPP (za předpokladu, že odměna bude alespoň 10.000 Kč měsíčně).

Podmínkou pro vznik nároku na podporu je totiž účast na důchodovém pojištění (= část sociálního pojištění), což všechny uvedené případy splňují.

_ Přesné nformace: Práva a povinnost/...

pacourek*

Děkuji ivzezi za doplnění i já jsem se poučil

pt®
hodnocení

0x

Nárok na podporu v nezaměstnanosti budete mít, pokud znovu odpracujete 6 měsíců. pt

doplněno 01.08.12 12:05:

Nová podpora v nezaměstnanosti, se pak vypočítá z čistého průměrného výdělku, již z nového zaměstnání.

pacourek*
hodnocení

0x

Narok mít budute,podpora se počítá z hrubeho přímu ale pozor na pracovní smlouvu (u smlouvy o dílo nebo o provedení prace nedostnete nic)Částka bude asi 7000kč.

doplněno 01.08.12 14:13:

6měsicní lhuta se počítá pouze když vám praci najde uřad prace nebo sdílející personalní agentura né když si tu práci najdete sama

pt®

"pacourek" nepište nesmysly, ano?

pacourek*

Pte jaký nesmysli máte namysli

coop*

Ve vaši odpovědi je každé tvrzení nesmyslem. Než radit takto, je lepší neradit vůbec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]